Élő közvetítésünk a Békés megyei tüntetésekről

Fotó: Körös Hírcentrum

Magyarország mind a 19 megyéjében, közel egy időben tartottak demonstrációt a mai napon.

hirdetés

A békéscsabai és az orosházi tüntetéseket élőben közvetítettük. A békéscsabai tüntetés itt nézhető vissza, az orosházi megmozdulás pedig ide kattintva érhető el. A tüntetéssel egy időben monitoroztuk a történéseket, ami alább visszaolvasható.

hirdetés

17 óra 15 perc
Az orosházi tüntetés is véget ért, László Attilát, a Jobbik választókerület szervezőjét kérdeztük
, aki elmondta, 60 autóval voltak jelen a félpályás útlezárás során, közel 1 kilométeres sort létrehozva ezzel. A tüntetők egy része, közel 100 ember áthaladt a Fidesz irodához is, ahol meghallgatták a felszólalókat.

A térség egyedüli menekülési lehetőségét, kizárólag a béremelésben látom. Ha nem lesznek béremelések, tömegesen elhagyják a térséget a munkavállalók.


17 óra 02 perc
László Attila, a Jobbik választókerületi szervezője:

Magyarországon a mezőgazdaságban jelentős munkaerő hiány lépett fel. Tömeges munkaerő elvándorlások vannak, és megfigyelhető a társadalom elöregedése. Jól megfizetett ukránokkal próbálják betölteni a munkaerőhiány okozta űrt.

Hozzátette: A magyar gyermekek jelentős része nem itthon, hanem Nyugat-Európában fog megszületni, valószínű haza sem jönnek Magyarországra. Egyetlen opció van, mielőbbi drasztikus béremelésre van szükség. Egyedül ezzel lehetne megakadályozni a kivándorlást.

Miből lesz béremelés? Minél előbb meg kell akadályozni a 30 éve folyó katasztrófát. Azért tartunk itt, mert a politikusok saját zsebbe dolgoznak. Mr. 45% haszonleső bűntársai, alkalmatlanok az ország vezetésére, börtönbe valóak!

A teljes összeomlás szélén vagyunk, előbb utóbb minden véget ér. Harcolnotok kell, nem azt mondom áldozzátok fel magatokat, de ha eljön az idő, tegyünk félre mindent arra az adott pillanatra és nézünk szembe a gonosszal!

16 óra 45 perc 
Orosházán, körülbelül százan vesznek részt a tüntetésen, megkezdődtek a beszédek, dr. Szabó Ervin (Jobbik) szólalt fel először:

Ha egy mondatban kellene összefoglalni, Simonka takarodj és vidd az összes haverod, mert elegünk van! Haverja Dávid Zoltán tönkretették szertetett városunkat, megszüntették a demokráciát. Elegünk van a hazugságokból a hozzá nemértő vezetőktől! Megfutamodnak mindentől, és a saját érdeküket képviselik! Elegünk van a cinizmusra, és végtelen hatalomvágyra épült politikától. Bukásra vagytok ítélve!

Mi vagyunk Orosháza hangja, mi vagyunk többen és nem félünk! Összezavarják az embereket hazug információkkal, ami érdekükben van azt megszavaztatják. Nekik semmi sem drága. Ha kell oda dobják az Orosháziakat. Nem akarunk mást csak normálisan élni, és nem rabszolgaként dolgozni! Nem belehalni a munkába hanem megélni belőle! Tovább folytatom a harcot amíg célt nem érünk, Orosházáért!

Simonka nem magas hanem törpe! Ha kell egyre többen leszünk és egyre hangosabbak leszünk! Szabadság harcot kell indítanunk. Én ebben a szellemiségben indulok az őszi választásokon is. Jó éjszakát Fidesz, Jó reggelt Magyarország!

Csak együtt, egy pártok fölött álló összefogással fogjuk tudni legyőzni a Fideszt.

16 óra 43 perc
Békéscsabán véget ért a tüntetés, ezzel egy időben Orosházán megkezdődött.

16 óra 35 perc
Veréb Attila, LMP Országos Politikai Tanács tagja elmondta: Egy héttel ezelőtt Kiss Kálmán (LMP) azt mondta, hogy Orbán Viktor egypárti demokráciát hoz létre. Olyan rendszert alakít ki, ami ellen ő maga is harcolt 1988-1990-ben.

Tudassuk a narancsingesekkel, hogy minket nem tudnak a víz alá nyomni! Mi vagyunk a Grund!


16 óra 26 perc
Dr. Fülöp Zoltán Magyar Liberális Párt Elnöke: A “rabszolgatörvény” egy felháborító és elfogadhatatlan válasz az Orbán kormány elhibázott gazdasági és nemzetpolitikájára. A Fidesz nyolc éves kormányzása alatt, több ember menekült el hazánkból, mint amennyi közvetlenül 1956 után tette.

A fiatalok, a szakemberek, sorra hagyják el hazánkat, mert elegük van abból, amit a Fidesz művel az országgal.

Elegük van abból, hogy bármilyen szorgalmasak, bármilyen tehetségesek, csak akkor érvényesülhetnek ha megfelelő kapcsolataik vannak a kormánypárttal. Aki nem áll be a sorba, az megnézheti magát.

Hozzátette: 2010 óta, minden évben egy kisvárosnyi ember hagyta el hazánkat. Több mint három békéscsabányi ember költözött nyugatra, ahol szabadon érvényesülhet, ahol tiszteletben tartják jogait és megbecsülik anyagilag.

1989-ben azért váltottuk le a kommunizmust, és 2004-ben azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy szabadon és jólétben élhessünk. Ehhez képest ma a hatalom Brüsszellel háborúzik és Moszkvával barátkozik.

A Fidesz az uniós támogatásokat felmarkolja, oligarhái közt szétosztja, a magyar embereket pedig rabszolgasorba taszítja.

Ez az illiberális kormányzás, ahol csak a Mészárosoknak, a Vajnáknak, a Garancsiknak és a Tiborcéknak van jó világ. A többiek pedig kussoljanak, és örüljenek, hogy évi 400 túlórát vállalhatnak, amit talán majd három év múlva ki is fizetnek nekik!

Elég volt! Elég volt! -zúg a tömeg.


16 óra 21 perc
Dancsó Tibor
 a DK Országos Tanácsának a tagja: Azért vagyunk itt, hogy próbáljunk érvényt szerezni jogainknak. Ez az egész ország Orbán Viktor biznisze. Neki nem érdeke, hogy a dolgozóknak jó fizetése legyen, mert akkor nem lesz akkora profitja.

16 óra 15 perc
Miklós Attila MSZP: Álljon meg az Ország! Álljon meg a menet!

Hogy van az, hogy egy diáklány lett a főellenség akit Bayer Zsolt tanít és ad neki stílustanácsokat!? Hogy lehet az, hogy 1000 milliárdokat költünk focira és nem tudunk gólt lőni Andorrának!?

Hogy lehet az, hogy egyre többet dolgozunk és egyre kevesebbet viszünk haza!? Hogy lehet az, hogy azal van tele a sajtó, hogy béremeléseket kapunk és mégsem marad hó végén!? Ha a kormány tényleg szeretne tárgyalni a szakszervezetekkel, a munkavállalókkal, már megtette volna.

Ez így nem mehet tovább. Célunk csak az lehet, hogy tisztességes munkából tisztességes béren meg lehessen élni Magyarországon, mert az országnak a polgárai szeretnénk lenni, nem pedig a kormány rabszolgái!


16 óra 10 perc
Nagy Sándor
a DÉMÁSZ Szakszervezet Elnöke: Miért is jöttünk ide az utcára? Azért, mert nem hagytak más lehetőséget! Mert csak így tudunk üzenni a kormánynak! Korlátoz bennünket. Olyan törvényt hozzon, amit bennünket képvisel és szolgál!

A 400 órás korlát nehéz helyzetbe hozza a munkavállalókat. Dühösek vagyunk! Nem tárgyalnak velünk! Ha kell, országos sztrájkokat csinálunk, ha kell még többen jövünk ki az utcára! Ma 33 városban van megmozdulás, de ez kevés… még több ember kell! Fokozzuk a nyomást, a kormány nem hiszi hogy komolyan gondoljuk, de mi igen is komolyan gondoljuk, szeretnénk ha tárgyalnánk velünk!


15 óra 45 perc
Kalászné Gelencsér Ilona 
SZEF Megyei Koordinátora beszédében elmondta, elképesztő, hogy egy egyszerű, egyéni képviselői indítványra, mindenféle szakszervezeti egyeztetés nélkül, meg lehetett szavaztatni ezt a bizonyos rabszolgatörvényt. A cél, hogy visszavonják ezt a törvénymódosítást.


15 óra 40 perc

A tüntetők megérkeztek a Városháza előtti térre. 

 

15 óra 28 perc
Körülbelül 300 ember vesz részt a tüntetésen, a Szent István tér felé tartanak, ahol többen is felszólalnak majd.

15 óra 17 perc
Elkezdődött a gyülekező az U-alakú ház előtt, ahol Nagy Sándor a DÉMÁSZ Szakszervezet elnöke tart beszédet. A tüntetők hamarosan a Szent István térre vonulnak.


Cikkünk frissítés alatt…

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 25 = 27