Hatalmas mennyiségű hó hullott Ausztriában

Schutzhaus Hochkar / Facebook

Bődületes mennyiségű hó hullott az utóbbi hetekben a világtól időnként elzárt ausztriai Obertauern síterepén. A videóból és a képeken is látható, hogy mennyi hó gyűlt össze a parkolókban és a kocsikon. Nem egyszerű feladat kiszabadítani az autókat a hó fogságából – írja a Síelők.hu

hirdetés

Az elmúlt napokban kissé alábbhagyott a tél támadása Ausztriában, kevesebbet havazott, sok helyen már a Nap is kisütött. Többen kihasználták ezt a kis szünetet a következő havazás előtt. Volt, aki a havazás miatt régen látott autóját próbálta kiásni a hóból. Az alábbi videón az látható, hogy az autó mögötti részt és az autó hátsó részét már sikerült valamelyest megtisztítani, amikor az autós kiáll, hogy az elejéhez is hozzáférjenek.

hirdetés

https://www.facebook.com/christoph.schmid.5682/videos/2264562076901978/

 

Obetauern az utóbbi napokban már megközelíthető volt, a B99-es utat csak estére zárták le. Szombat este még külön konvojt szerveztek azoknak, akik később érkeztek a szokásos szombati turnusváltása. Csak fel a hegy irányába.

Az eredeti tervek szerint vasárnap reggel héttől ismét megnyitják az utat, azonban, ahogy ezt már napok óta kihirdették, napközben bármikor lezárhatják az érkező havazás miatt.

Schutzhaus Hochkar / Facebook

Ausztriában ismét hatalmas havazás kezdődik és kedd estig 50-100 cm, vagy akár 150 cm is hullhat a környéken. Meteorológusok szerint az is elképzelhető, hogy Ausztria nyugati részén a 2 métert is elérheti a friss hó mennyisége a magasabb hegyekben.

https://www.facebook.com/Gamsleiten/posts/2591659800851441

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

26 + = 29