Tevan Andorra emlékeztek a Szent-Györgyiben

tevan Fotó: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma / Facebook

2018 decemberében már nyolcadik alkalommal rendezte meg az iskola korábbi névadója, Tevan Andor tiszteletére az Andor-napi szimpóziumot a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma.

hirdetés

Komoly hagyományai vannak már az Andor-napnak az intézményben, viszont korábban csak szorványosan, egy-egy évben került megszervezésre. 8 évvel ezelőtt élesztették fel újra, azóta igyekeznek fórumot biztosítani az országban nyomdászattal foglalkozóknak. Mindig az éppen aktuális kérdésekkel, témákkal foglalkoznak az előadók. Idén természetesen a nyomdászképzés felvirágoztatására létrejövő képzőközpont kapott nagy hangsúlyt. Olyan ismereteket szeretnének átadni az előadások által, amelyek minden szakembert csak gyarapítanak. A szakma nagyon gyorsan fejlődik, ezért mindig vannak új ismeretek. Emellett célja még ennek a napnak, hogy megemlékezzenek a kiváló nyomdászról, Tevan Andorról – mondta el Tálas Csaba, a tagintézmény igazgatója.

hirdetés
tevan
Fotó: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma / Facebook

Az idén azonban új stílust, tematikát vezettek be a nívós, országos hírű rendezvényen. A plenáris ülések sorában először Tálas Csaba köszöntötte a megjelenteket, majd Vlcskó Pál, a BSZC főigazgató-helyettese nyitotta meg a nyomdászok ünnepét. Ezután Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere tartott prezentációt a Modern Városok Program keretén belül hamarosan megépülő új Tudás és Képzésközpontról. Majd Bjelik János, az intézmény tanára tartott előadást az új tanműhely berendezéseiről. 11 órától az Oktatási Kerekasztal megbeszélésen az iskola vezetése és az országos nyomdák képviselői vettek részt egy zártkörű megbeszélésen. A diákok bármelyik előadásra beülhettek, azok számukra is nyitottak voltak.

tevan
Fotó: BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma / Facebook

Ezzel párhuzamosan a nyomdászdiákok 11 állomáson 11 nagy nyomdával vagy nyomdaipari partnercéggel játékos szakmai vetélkedőn vettek részt. A játék során a partnerek által összeállított nyolc különböző szintű feladatot oldottak meg állomásonként a tanulók. A helyes megoldásokkal értékes Talentumokat nyertek, mely az Andor-nap hivatalos fizetőeszköze lett 2018-ban. Ebéd után pedig a diákcsapatok az elnyert Talentumokkal egy aukció keretén belül értékes ajándékokra licitálhattak. Tartalmas és vidám napot zárt az iskola, a sikereken felbuzdulva pedig a jövőben is így terveznek emlékezni a város híres nyomdászára, Tevan Andorra.

A Tálas Csabával készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 87 = 90