Újabb havazás a hét elején nem várható

Csípősek lesznek a reggelek, időnként megélénkül a szél. Jelentős havazás azonban egészen csütörtökig nem várható.

Hétfőn ismét felhős, borongós időre készülhetünk. Hideg lesz a reggel, -8, -1 fokig hűl a levegő. A hóval borított nyugati tájakon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk. Hajnalban főként délen és a középső országrészben pára, köd is előfordulhat. Kisebb havazás, hószállingózás előreláthatólag a reggeli órákban délnyugaton, délután délkeleten és keleten várható. A gyenge északias szél estére északon többfelé élénkké fokozódhat. Délután -3, +1 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden az ország nagy részén ragyogóan napos időre számíthatunk, a Tiszántúlon azonban továbbra is felhős marad az idő, és hosszabb-rövidebb megszakításokkal helyenként akár egész nap szállingózhat a hó. Az északias szél mérsékelt lesz, időnként a Dunántúl északi felén és északkeleten élénkülhet csak meg. A hétfőhöz hasonlóan fagyos lesz a hajnal, -6, -1 fok lesz jellemző, de a szélcsendes, naposabb tájakon -10 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet -1, +5 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az idő.

Szerdán túlnyomóan felhős lesz az idő. A reggeli pára- és ködfoltok helyenként tartósan megmaradhatnak, néhol azonban hosszabb időre kisüthet a nap. A ködös, párás tájakon ködszitálás, ónos szitálás sem kizárt. Északnyugaton élénk, erős lehet a délkeleti szél, másutt gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A hideg reggel után, nappal -2, +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtöktől csapadékosabb időszak veszi kezdetét. Csütörtökön a nap második felében előreláthatólag havazás, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat. A csapadék területi eloszlása, mennyisége és halmazállapota a nagy időtávlat miatt azonban még bizonytalan – tájékoztat az Időkép.

 

Szóljon hozzá!