Herczeg Tamás másképp szavazott, mint a Fidesz többség

Fotó: Herczeg Tamás / Facebook

A parlament szerdán megszavazta a munka törvénykönyvének módosítását, amely egyebek mellett tartalmazza a munkaidőbeosztás önkéntes megváltoztatásának és az önként vállalt túlmunkának a lehetőségét.

hirdetés

A szavazást hatalmas botrány kísérte a parlamentben, az ellenzék síppal, kiabálással próbálta meg ellehetetleníteni a voksolást. Három fideszes képviselő, Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Gábor előterjesztését végül 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés, ezt követően az ellenzéki képviselők kivonultak a Házból.

hirdetés

Érdekes módon egy Fidesz tag, méghozzá Herczeg Tamás, a Békés megye 1. számú választókerület országgyűlési képviselője a tartózkodás gombot nyomta a szavazáson. A képviselő szavazata összefüggésben állhat azzal, hogy – egyes felmérések szerint -, a törvényt a Fidesz-szavazók jelentős része is ellenzi? Vajon Herczeg Tamás nem értett egyet a FIDESZ-KDNP előterjesztésében foglaltakkal? Esetlegesen véletlen nyomott mellé?

A szavazást követően egyébként óriási tüntetés alakult ki a Parlament előtt, több ezres tömeg gyűlt össze az esti órákig. Csütörtök este újabb lendületet vett a tiltakozó tömeg, és ismét tüntetés szerveződött. Az ORFK szerint az első napon 35 embert állítottak elő, mindet bűncselekmény gyanúja miatt és közülük 13-at vettek őrizetbe, a második napon 16 fővel szemben intézkedtek. Minden bizonnyal a tüntetéssorozat a következő napokban is folytatódni fog.

Kerestük Herczeg Tamást, hogy feltehessük kérdéseinket, ám egyelőre nem értük el. Amint sikerül utolérnünk és kapunk válaszokat, frissítjük cikkünket.

Frissítés (december 17-e, 15 óra)
Stúdiónkban nyilatkozott a képviselő, ide kattintva meghallgathatják álláspontját.

 

Kövessen minket Facebookon!

 

hirdetés

  • Nagyra becsültem mindig a Képviselő Úrat,nem csak kitünő szocpol tanárom volt ,de előttem
    már akkori időkben is , emberségből kitünőre vizsgázott!

    Mindig mondtam, hogy egy Úr ,mindig úr tudd maradni!

    Eddig még nem kellett csalódnom benne!

    Számomra Tamás Herczeg akit mindig empatikus embernek tartottam,most is megmutatta ,hogy a Parlamenti szavazásnál nem a Pártja érdekeit vette figyelembe, megérezte hogy már nem lehet tovább feszíteni a húrokat, az elcsigázott emberek terhelhető képessége végét járja Úgy gondolta,hogy
    ” tartózkodik” Fideszes képviselő létére!

Szóljon hozzá!

9 + 1 =