Érdekes és sikeres évet zárhat a Palmetta

palmetta Különleges élmény egy Palmetta-koncert. Forrás: Palmetta zenekar / Facebook

Mozgalmas hónapok vannak a Palmetta zenekar tagjai mögött. Fesztiválok, és egy amerikai utazás is színesítette a nyarat. A részletekről Kima Norbertet, a zenekar vezetőjét és dobosát kérdeztük.

hirdetés

A koncertek nagy része május és október közé esik, hiszen nagy zenekarról van szó, nagy színpadot igényel, ezért leginkább fesztiválokon lépünk fel – kezdte beszámolóját Kima Norbert. Jártak magyar, határon túli, és már tengeren túli rendezvényen is. A Palmetta háromféle produkcióval koncertezik: a klasszikus rockműsor, amivel tíz éve indultak, egy akusztikus műsor és egy interaktív, gyerekeknek szóló produkció.

hirdetés

Minden turné során megvannak már a kedvenc, jól bevált helyszínek. A balatoni koncerteket például mindig várják az együttes tagjai, de a helyi, 2018-tól békéscsabai szezonnyitó koncertek is népszerűek. Idén a békési nyári tábor elmaradt, ennek az az oka, hogy áttette a székhelyét az együttes Békésről Békéscsabára. Így még nem találták meg a tábor új helyét sem. Kima Norbert szerint egyelőre szünetelni fog a tábor, sok tervük van ezzel is, amit még át kell gondoljanak. Az is lehet, hogy évről-évre költözik majd, vándorolni fog országszerte.

palmetta
Intenzív nyolc napot töltöttek Amerikában. Fotó: Palmetta / Facebook

Az amerikai utazás is egy különleges történet volt. Tavaly novemberben kapott egy üzenetet a zenekar, hogy felfedezték őket az egyik internetes zenei megosztó oldalon és szeretnék őket vendégül látni. A legnagyobb amerikai magyar fesztiválon játszhattak Floridában. Nagy örömmel fogadták az együttest, mind az elszármazott magyarok, mind az amerikai lakosság érdeklődéssel, lelkesedéssel hallgatta a magyar dalokat. Egy későbbi időpontra is kaptak meghívást, de az már egy nagyobb, több államot érintő turné lesz. Viszont éppen a szervezés miatt valószínűleg nem jövőre, hanem talán 2020-ban.

Nagyon termékeny év volt a 2018-as a Palmetta számára. A korábban említett koncertezés mellett november végén jelent meg az új lemezük, valamint kiadtak egy könyvet is az interaktív gyermekműsor alapján. Az új lemez az alapja a 2019-es terveknek is, hiszen indul az újabb turné az új zenék alapján. Tehát biztosan nem fognak unatkozni sem a zenészek, sem a táncosok az új évben sem.

A Kima Norberttel készült teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

83 + = 84