Elindult a nevezés a Central European Beer Awards – 2019 nemzetközi sörversenyre!

CENTRAL EUROPEAN BEER AWARDS
2019 NEMZETKÖZI SÖRVERSENY
A GYULAI KÉZMŰVES
SÖRFESZTIVÁLON!

2019. június 7-10. között második alkalommal kerül megrendezésre a Kézműves Sörfesztivál Gyula városában.

hirdetés

Célunk, hogy magas színvonalú programokkal, hazai és határon túli kézműves sörfőzdékkel, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessük meg e fesztivált.

Ezalatt a négy nap alatt Gyulán a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár 3 évszázados hagyománya van a sör készítésének.

A fesztivál kísérőrendezvényeként kívánjuk megszervezni a „Central European Beer Awards-2019” Sörversenyt, amelyet kereskedelmi-kisüzemi sörfőzdék, illetve a házi sörfőzők részére hirdetünk meg. A verseny célja a kisüzemi kézműves, valamint az otthoni sörfőzése népszerűsítése. A versenyen a kisüzemi sörfőzdék (kereskedelmi forgalomban kapható termékek) és a házi sörfőzők külön kategóriában indulnak.

A verseny célja:

  • A sör, mint az egyik legnépszerűbb ital népszerűsítése határon innen és határon túl
  • A kisüzemi, kézműves sörök népszerűsítése
  • Az otthoni sörfőzés népszerűsítése
  • A kulturált sörfogyasztás népszerűsítése
  • A minőség javítása, a gyártók, termelők saját eredményeinek közlésén keresztül
  • a kisüzemi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése

A verseny meghirdetésének köre:

  • Házi amatőr sörfőzők (Homebrewing)
  • Kisüzemi kézműves sörfőzdék (Craft Brewery) – max. 200 000 HL/év

A Versenyszabályzat a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon található. Nevezni a www.sorfesztivalgyula.hu honlapon, a CEBA – 2019 menüpontban történő regisztrációval lehet. A regisztráció 2019. május 6. hétfő, 24.00 óráig tart. A versenyen indulóknak fajtánként minimum 2 liter versenymintát, minimum 4 palackban kell beküldeniük. Egy versenyző 1 kategóriában maximálisan különböző 3 tétellel indulhat. A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, a sör nevét és fajtáját.

Beküldési határidő: 2019. május 13. 12.00 óra

Nevezési kategóriák:

„A” – Házi sörfőzők kategóriában: 3500 Ft mintánként, 4 minta felett 3.000 Ft mintánként.
„B” – Kisüzemi sörfőzdék kategóriában: 8.000 Ft + ÁFA mintánként, 4 minta felett 6.000 Ft + ÁFA mintánként.
Külföldi nevező esetén mindkét kategóriában: 30 EUR mintánként, 4 minta felett 20 EUR.

 

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2019. május 16-17.
Helyszín: Panoráma Hotel – Étterem, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 84.

A verseny 20 alapkategóriában kerül meghirdetésre, a bírálat 50 pontos bírálati rendszerben történik. A bírálat hazánkban egyedülálló módon számítógépes rendszer szerint fog történni, minden bíráló egyénileg végzi a minták érzékszervi vizsgálatát.

A versenyzők az eredményhirdetést követő 30 napon belül kapják meg a minta minősítéséről
készült bírálati lapot, benne a pontozás szöveges értékelésével.

A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el.
Mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest hirdetünk.

 

Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2019. június 7-10. között kerül sor a „Gyulai Kézműves Sörfesztivál” elnevezésű rendezvény keretében, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

Kérdéseikkel kapcsolatban keressék Szabó Adriennt a +36-30/516-31-51-es telefonszámon, vagy az adrienn.szabo@sorfesztivalgyula.hu e-mail címen.

 

Szóljon hozzá!

85 − = 83