50 éves a Beatles “Fehér Albuma”, amelyet most újra kiadtak

beatles

A Beatles 1968-ban megjelent, és nemes egyszerűséggel The Beatles-nek nevezett albuma, immáron 50 éves. Az albumot gyakran Fehér Albumnak (The White Album) nevezik és mostanra legendássá vált. A lemez, megjelenésének 50. évfordulója alkalmából, most újra kiadásra került.

hirdetés

A mai napon megjelent korongon az egykori dalok újrakevert változatai mellett, azok korabeli akusztikus verziói is helyet kaptak és olyan demó felvételek is, amelyeket még a stúdiófelvételek előtt rögzítettek akusztikus hangszerelésben.

hirdetés

Az albumon található dalok mindegyikét – korszerű hangfelvételi és keverési technikát alkalmazva -, az eredeti analóg hanganyag hitelességét és atmoszféráját gondosan megőrizve, négy év alatt újították fel. A londoni Abbey Road Studios mérnökeinek és “audio restauráló” szakembereinek nem volt könnyű dolguk, hiszen több évtizedes mágnesszalagra rögzített felvételekkel kellett dolgozniuk.

A hosszú és fáradtságos munka eredményeként a rajongók immáron 5.1-es surround hangzással élvezhetik a zenekar dalait. A Beatles régi-új lemeze már hazánkban is megrendelhető.

A White Album Deluxe változatán 30 régi felvétel újramixelt változata és 27 akusztikus felvétel kapott helyet. Az album Super Deluxe kiadásán 50, korábban kiadatlan felvétel is megtalálható. A többlemezes kiadást Paul McCartney közreműködésével válogatták össze.

A Beatles a jubileumi évforduló kapcsán egy vadonatúj klippel is előrukkolt, az eredeti Fehér Albumon is megtalálható Glass Onion című számot filmesítették meg. A klipben korábban még nem publikált fotókat és videókat használtak fel, íme:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 73 = 82