Átadták a megújult fogorvosi rendelőt

fogorvosi rendelő A rendelő belül is megújult. Fotó: Körös Hírcentrum

A napokban átadták Békésen a felújított fogorvosi rendelőt. Izsó Gábor, a település polgármestere elmondta, régóta várt korszerűsítésre kerülhetett sor.

hirdetés

Az épület kívül-belül megújult, a külső felújításra már korábban sor került, de a hivatalos átadása eddig a napig váratott magára. Mind esztétikai, mind szakmai szempontból egy modern intézmény áll ismét a békésiek rendelkezésére.

hirdetés

Kívül hőszigetelés került az épületre, valamint a nyílászárókat cserélték ki mintegy 25 millió forint pályázati forrásból még a tavalyi évben. Az energetikai korszerűsítés részeként a kazánt is kicserélték. Ez azért volt fontos, mert itt nem csak a fogászat, de a pszichiátria és a bőrgyógyászat is helyet kapott. Ebben az évben a fogorvosi rendelő teljes belső felújítása történhetett meg, szintén egy pályázati lehetőségnek köszönhetően. A berendezések jelentős része, a folyosó, a váró, a mellékhelyiségek új burkolatot kaptak. Akadálymentesített lett az épület.

A városvezető fontosnak tartotta kiemelni, hogy most már az épületben a 21. századnak megfelelő ellátást kapják a betegek. Békésen nincs miért szégyenkezniük abban a tekintetben sem, hogy minden körzet le van fedve, mindenki megkapja a szükséges orvosi ellátást. Ez manapság, amikor ennyire nagy a szakemberhiány, nagyon jó hír.

Izsó Gábor beszédét itt hallgathatják meg.

 

Az eseményen készült felvételeinket itt tekinthetik meg.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 52 = 59