- Körös Hírcentrum
Körös Hírcentrum - a hangos hírfolyam - Békés Megye
2018. augusztus 15. (Szerda) - Békéscsaba, HU:

A Körös Hírcentrum stúdiójában készült interjúk

Telefonos és stúdió interjúk a Körös Hírcentrum tudósítóitól.

Kis Gergő, 14-es Street Jam Fest szervezője

Egész napos utcai kosárlabda és a hip-hop műfaj lesz a főszerepelő Mezőberényben a hétvégén

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kis Gergő, 14-es Street Jam Fest szervezője

2018. augusztus 4-én, szombaton kerül megrendezésre Mezőberényben a 14-es Street Jam Fest, melynek részleteiről Kis Gergővel a program egyik szervezőjével beszélgettünk.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Lonovics László, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke - A Nemzetközi Művésztelep Vezetője

Megrendezésre került a 14. Békéscsabai Nemzetközi Művésztelep

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Lonovics László, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke - A Nemzetközi Művésztelep Vezetője

Idén is lezajlott a Nemzetközi Művésztelep Békéscsabán, melynek résztvevője volt, ebben az évben is Lonovics László, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke, a Nemzetközi Művésztelep Vezetője. 2003 óta a szomszédos országok professzionális festőművészei jelennek meg az eseményen, ahol alkotómunka mellett, a művészek - legtöbbször angol nyelven - szakmai beszélgetéseket folytatnak egymással.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Pálfi Péter, a Dogland Terápiás Kutya Alapítvány elnöke

Egyre nagyobb az érdeklődés a terápiás kutyák iránt a megyében

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Pálfi Péter, a Dogland Terápiás Kutya Alapítvány elnöke

Az elmúlt egy évben rengeteg dolog történt a Dogland Terápiás Kutya Alapítvány életében. A Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete Napraforgó intézményében folyamatosa, heti rendszerességgel tartanak terápiás foglalkozást elsősorban gyerekeknek és fiatal felnőtteknek négy kutyával. Ezen kívül az orosházi Vadvirág Esély Klubba is rendszeresen ellátogatnak az alapítvány tagjai terápiás kutyáikkal. Erről is beszélgetett tudósítónk Pálfi Péterrel, a Dogland Terápiás Kutya Alapítvány elnökével valamint Péli Henriettel, az alapítvány kuratóriumi tagjával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Hafenscher Csaba Zoltán, büntetés-végrehajtási ezredes, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka

A jótékonyság jegyében rajzoltak a fogvatartottak

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Hafenscher Csaba Zoltán, büntetés-végrehajtási ezredes, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka

Egy éve készülnek a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai, egy éve rajzolnak, festenek – a cukorbeteg gyermekeknek. A munkákat felajánlották a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért javára, amelyeket az alapítvány értékesített. A bevételből tervezetten DIABoló PIKK-PAKK csomagot vásárolnak majd.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a Nemzeti Fogathajtó Verseny szervezőbizottságának tagja

51 fogat indult a Nemzeti Fogathajtó Versenyen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a Nemzeti Fogathajtó Verseny szervezőbizottságának tagja

A Nemzeti Fogathajtó Versenyen 51 fogat vett részt, köztük 14 fiatal ló. Összesen 12 kategóriában startoltak a fogatok, hiszen a versenyt rendező Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által vállalt célok egyike volt, hogy minél több kategória számára lehetőséget biztosítson a versenyzésre a nemzetközi versenyek, az Európa-bajnokság és a világbajnokságok előtt. Mindezen túl fontos szempont volt a fiatal fogatlovak minősítési lehetőségének biztosítása is, hiszen ahogyan Pap István Tibor vezérigazgató fogalmazott, munkatársaival elkötelezettek az előre mutató szakmai kezdeményezés, a fiatal fogatlovak világbajnokságának megszervezésében. – A nemzeti verseny abból a szempontból is eredményes volt, hogy a nevezett közel 100 ló 10 százaléka nóniusz volt, a fajta bölcsője pedig Mezőhegyes. Korábban egy-egy versenyen csak mezőhegyesi nóniusz fogat indult, most pedig a nevezett fogatok közel 20 százalékában helyet kapott a fajtát képviselő ló .

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Mit tehet a gazdálkodó, ha objektív okok miatt nem tudja teljesíteni az agrártámogatási feltételeket?

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Amennyiben objektív okok miatt a gazdálkodó nem tudja teljesíteni, a jogkövetkezmények alóli mentesülését az úgynevezett vis major bejelentés biztosítja. Erről tájékoztatja a hallgatókat Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Fóri Márta, a Torna Club Békéscsaba elnöke

70 éves múltra tekint vissza a csabai tornasport

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Fóri Márta, a Torna Club Békéscsaba elnöke

Több évtizeddel ezelőtt iskolai bemutatókkal vert gyökeret Békéscsabán a tornasport. Az ötvenes években Rácz Lukács és felesége szívós munkájának köszönhetően vált egyre népszerűbbé Békéscsabán a sportág. A Rácz-házaspár figyelme hamar a női torna felé fordult és döntésük helyességét az idő és az eredmények igazolták.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke

Hét éve töretlen az érdeklődés a dánfoki Ausztrál Nap iránt

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Juhász Zoltán, az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesületének elnöke

2018. július 21-én, szombaton megrendezésre kerülő VII. Ausztrál Nap.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kutyik Margit, rendőr hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója

Nagyon pozitív a kerékpáros járőrszolgálat jelenléte Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kutyik Margit, rendőr hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési főelőadója

A kerékpáros rendőrök egyik legfontosabb feladata a példamutatás, illetve a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályainak betartatása. Emellett szükség esetén segítik a városban élőket, a belvárosban közlekedőket, valamint a Békéscsabára látogatókat.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bakos Attila és Bartha Zsombor, zenészek

Barátokból zenésztársak

Rádió 1 Békés megye - Mega Rádió - Bakos Attila és Bartha Zsombor, zenészek

Új zenekari formációval jelentkezett két ifjú békéscsabai zenész Bakos Attila és Bartha Zsombor. Velük beszélgetett tudósítónk.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Nagy Dániel Sándor, a Munkácsy Mihály Múzeum régésze

Különleges leletek kerültek elő Kamut határában

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Nagy Dániel Sándor, a Munkácsy Mihály Múzeum régésze

Az épülő M44-es út Kondoros és Békéscsaba közti szakaszának nyomvonalán lassan véget érnek a régészeti feltárások. Kamut határában a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai leletekben igen gazdag, hosszú életű falu nyomait kutatják. Nagy Dániel Sándor ásatásvezető régész szerint a települést talán már a X. században megalapították. Erre utalnak az ásatás során előkerült edénytöredékek és fémtárgyak illetve a pogány időszakra jellemző, lófogyasztásra utaló csontmaradványok és a nomád hagyományokat mutató kettévágott kutyák is. Utóbbit az írásos források a pogány, nomád népek (pl. kunok, bolgárok) esküszertartásai során említik. A kalandozások korából pedig itáliai források ejtenek szót a magyarok kutyákra tett esküjéről.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Varjú Róbert, a gyomaendrődi közfoglalkoztatást szervező iroda vezetője

Tovább bővül a gyomaendrődi homoktövis-ültetvény

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Varjú Róbert, a gyomaendrődi közfoglalkoztatást szervező iroda vezetője

A homoktövis bogyójából készült ivólé íze, valamint egészségvédő hatása miatt is nagyon népszerű a gyomaendrődiek körében. Az önkormányzat az ültetvények bővítése mellett a jövőben helyben oldaná meg a növény feldolgozását is, ezzel további munkahelyeket teremtve. Gyomaendrődön 2012-ben kezdtek a közfoglalkoztatás keretében homoktövis termesztéssel foglalkozni. A 0,4 hektáros ültetvényt 2017-ben további öt hektárral kívánták bővíteni, mely a 2018–2019. évi járási startmunka mintaprogram mezőgazdasági programelemében valósul meg. Jövőbeli terveik között szerepel, hogy helyben végezhessék a növény feldolgozását, hiszen az önkormányzat két-három éven belül több mint tíz hektár termőterülettel számolhat, amelynek termését már gazdaságos lehet feldolgozni.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Pelyhéné Lipták Gabriella, a Kígyósi Kastélyjátékok egyik főszervezője

Mindig különleges élmény a Kígyósi Kastélyjátékok

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Pelyhéné Lipták Gabriella, a Kígyósi Kastélyjátékok egyik főszervezője

2018. július 13-14 között kerül megrendezésre immár 17. alkalommal a Kígyósi Kastélyjátékok a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban. A szervezők mindig arra törekedtek, hogy a látogatóknak egy újszerű élményben legyen részük az évek során. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Pelyhéné Lipták Gabriella, a Kastélyjátékok egyik főszervezője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a Nemzeti Fogathajtó Verseny szervezőbizottságának tagja

Közel hatvan fogat áll rajthoz Mezőhegyesen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a Nemzeti Fogathajtó Verseny szervezőbizottságának tagja

Július 13-15-ig országos fogathajtó verseny kerül megrendezésre Mezőhegyesen, ahol -a nevezési lista szerint- összesen 56 fogat áll rajthoz. A versenyt 12 kategóriában hirdették meg, az egyes-, kettes- és négyesfogatokon kívül pónifogatok, Juniorok, Fiatal Hajtók, valamint 5-6-7 éves fiatal lovak versengenek egymással. Az egyesfogathajtóknak remek felkészülési lehetőséget kínál Mezőhegyes az augusztus 28-tól szeptember 02-ig Kronenburgban megrendezésre kerülő Egyesfogathajtó Világbajnokságra, csakúgy, mint a fiatal hajtóknak az augusztus 16-19-ig Kisbér-Ászáron zajló Európa-Bajnokságra.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Göndöcs Péter, a Gyula és környéke útikalauz könyvet kiadó Térkép Kft. ügyvezetője

A gyulaiak számára is tartogat újdonságokat a Gyula és környéke útikalauz

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Göndöcs Péter, a Gyula és környéke útikalauz könyvet kiadó Térkép Kft. ügyvezetője

Gyula hangulatos kisváros a magyar-román határ mellett, ahol egyaránt nagy számban élnek német és román származásúak is a magyarok mellett. A város történelmi levegője, épségben maradt középkori téglavára a látványos múzeumával nagyszámú turistát vonz. Elsősorban nekik szól a közelmúltban megjelent Gyula és környéke útikalauz harmadik, jelentősen bővített kiadása, de a gyulaiak is találhatnak benne új és érdekes információkat szeretett városukról. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Göndöcs Péter, a kötet szerkesztője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Baji Nikolett, az AFS Magyarország Csereprogram békéscsabai körzetének elnöke

A családok számára is jó lehetőség a cserediákok fogadása

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Baji Nikolett, az AFS Magyarország Csereprogram békéscsabai körzetének elnöke

Az AFS olyan programokat kínál diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást és tartózkodást tesznek lehetővé. A programok idejére a fiatalok fogadó családoknál kerülnek elhelyezésre és életkoruknak megfelelő iskolába járnak. Több mint 80 ország közül választható célország, mivel az AFS nemzetközi szervezetében a világ minden kontinensén vannak partner tagországok.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Az elmúlt időszakban csökkent a munkanélküliek száma Békésen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Többek között a Békési Járási Hivatal Foglalkoztatási osztályának beszámolóját is meghallgatták a képviselők a testületi ülésen. A beszámolóból kiderült, hogy az elmúlt néhány éves időszakot vizsgálva egyre csökken a munkanélküliek száma Békésen.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Jól halad a Megyei Könyvtár épületének felújítása

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

2018. július 10-én, kedden 16 órától a Békés Megyei Könyvtár vendége Lubics Szilvia, Spartathlon győztes válogatott ultrafutó.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Molnár Zoltánné, a Gyulai Amazonok elnöke és vezetőedzője

Sikeres szezont zártak a Gyulai Amazonok

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Molnár Zoltánné, a Gyulai Amazonok elnöke és vezetőedzője

A közelmúltban került megrendezésre a Gyulai Amazonok családi napi évadzárója, ahol a 2017/2018-as évet több, mint 100-an zárták le töménytelen mennyiségű focival, évértékelővel, bulival. A családi focira, ahol anyukák-apukák-kicsik-nagyok versenyeztek, 11 csapat nevezett, mely rekordnak tekinthető!

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Ribárszki Péter, Kondoros Város polgármestere

Idén "nagykorúvá" vált a Betyár Napok

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Ribárszki Péter, Kondoros Város polgármestere

A kondorosi Betyár Napok már 18 éve kerül megrendezésre. Ezzel idén "nagykorúvá" vált a fesztivál. Az Alföld jellegzetes betyárhagyományait továbbvivő, felelevenítő rendezvény betekintést nyújt a betyárság történetébe, legendájába, bemutatja a térség lovas kultúráját és alapoz Békés megye, azon belül pedig Kondoros kiváló gasztronómiai értékeire. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Ribárszki Péter, Kondoros Város polgármestere.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Hajdú Hajnalka, a „Nika csendje” című könyv szerzője

"Az élet metszette el a szárnyainkat" - Felkavaró családi történetet dolgoz fel a Nika csendje

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Hajdú Hajnalka, a „Nika csendje” című könyv szerzője

Megtörtént, szomorú eseményeket dolgoz fel a nemrég megjelent önéletrajzi könyv, a Nika csendje. Az író, Hajdú Hajnalka saját gyerekkorát dolgozta fel a könyvben. Ezzel kapcsolatban beszélgetett vele tudósítónk.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

Kiegyenlített bajnokságban szerzett bronzérmet az Előre 1912

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

A záró mérkőzés eredményétől függetlenül a viharsarki együttes már biztos bronzérmes volt, sok tét tehát nem volt ezúttal a Boér-legénység számára. Ettől függetlenül a szurkolók bíztak abban, hogy egy jó mérkőzést és szép búcsút látnak majd a fiúktól a Soroksárral szemben.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kormos Mihály, a BRSE szakmai igazgatója

Minden szempontból óriási szezont zárt a BRSE

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kormos Mihály, a BRSE szakmai igazgatója

A felnőtt csapat elmúlt éves sikerei mellett a BRSE utánpótlás csapatainak eredményei is szépen csillognak. A klub ezüstéremmel zárta az U19-es döntőt, szintén ezüstéremmel az U21-es döntőt és még több hasonlóan szép eredményt értek el a csapatok. Erről is beszélgetett tudósítónk Kormos Mihállyal, a a BRSE szakmai igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Moskovits Sándor, a Békéscsabai Zsidó Hitközség elnöke

A zsidó családok megmentőire emlékeztek Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Moskovits Sándor, a Békéscsabai Zsidó Hitközség elnöke

Békéscsaba Önkormányzata, a Békéscsabai Zsidó Hitközség és Békés Megye Zsidóságáért Alapítvány állított emléktáblát a Városháza udvarán azok emlékére, akik a Holokauszt idején életük kockáztatásával üldözött zsidó családokat mentettek meg a deportálás elől. Békéscsaba zsidó lakosait 1944. áprilisában gyűjtőtáboron keresztül hurcolták az auschwitzi és strasshofi koncentrációs táborokba. A holokausztnak mintegy 2200 békéscsabai zsidó is áldozatul esett csak 22 személy menekült meg csabai lakosok segítségével. A megható ünnepségen az áldozatokra és a kis számú, de bátor megmentőre emlékeztek a jelenlévők.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Fülöp Mihály, a csárdaszállási Csárda Gym vezetője

Erős emberek versenyeznek hétvégén Mezőberényben

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Fülöp Mihály, a csárdaszállási Csárda Gym vezetője

Június 30-án kerül megrendezésre az 1. Mezőberényi "14-es" Erősember verseny. Kamionhúzás, vikingnyomás, gumiforgatás, autótartás, kőgolyó pakolás. Ezen versenyszámokban mérhetik össze erejüket amatőr és profi kategóriákban egyaránt a bátor jelentkezők.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Július 1-től kismértékben emelkednek a parkolási díjak Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Módosult a 2018. évi költségvetési rendelet. A rendelet módosításában az egyik új elem a Modern Városok Programkeretében megvalósuló projekt, amely a meglévő iparterületeket kiszolgáló infrastruktúra fejlesztését célozza. Javítva ezzel a városban élők és dolgozók életminőségét, és a helyi iparvállalatok fejlődését. A fejlesztések főként kerékpárút-építéseket, gyalogosátkelő-kialakítást, a csapadékvíz-elvezető hálózat bővítését, szennyvíz- és ivóvízhálózati fejlesztést, valamint több helyen a közvilágítás kiépítését célozzák. A város valamennyi iparterülete érintett a programban, és a fejlesztés az összes vállalat, számára pozitív hatású lesz.Módosult a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendeletet is. A parkolóövezetekben a várakozási díjak átlagosan 10 %-kal emelkednek.Döntés született a Városi Piac fejlesztésének kivitelezőjéről.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Csecsemő- és Gyermekgyógyász, a Viharsarki Koraszülött Mentőalapítvány Kuratóriumának elnöke

Az I. Kora PICniken mutatják be a teljesen felszerelt koraszülöttmentőt

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, Csecsemő- és Gyermekgyógyász, a Viharsarki Koraszülött Mentőalapítvány Kuratóriumának elnöke

Megtörtént a koraszülöttek életesélyeit javító különleges mentőautó orvosi eszközökkel való felszerelése, jelenleg a szolgálatba álláshoz szükséges engedélyeztetési eljárások zajlanak. A beszerzés példaértékű összefogásnak köszönhetően, majd két éven át zajló kitartó és fáradtságos munka eredményeként valósulhatott meg. A speciális felszereltségű gépjárművet a tervek szerint június 30-án a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában tartandó, családi napon mutatják be.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója

Van élet a koraszülött intenzív osztály után

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója

A Korábban Érkeztem Alapítvány célja többek között a a koraszülött, illetve súlyos, életveszélyes állapotban lévő csecsemők sürgősségi és intenzív ellátásának támogatása, az osztályon lévő csecsemők gyógyulását megteremtő berendezések vásárlása valamint az osztályon ellátott és az ellátás után utángondozott csecsemők és családjaik támogatása. A Korábban Érkeztem Alapítvány és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány június 30-án közösen rendezi meg az I. Kora PICnik – Koraszülött (Mentő) családi napot Gyulán, melyre szeretettel várnak mindenkit.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke

Több programot is szervez a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a megyében

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. Ezen a napon szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek tartanak prevenciós előadásokat. A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék. Ezen a napon a Békés megyében működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok is több programot szerveznek az egész megye területén.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kádasné Öreg Julianna, a Békés városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója

Fuss a nyárba futóverseny Békésen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kádasné Öreg Julianna, a Békés városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója

Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ szervezésében tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Fuss a Nyárba szünidőköszöntő utcai futóverseny. A program meg kívánja szólítani a kicsiket és a nagyokat is egyaránt a Jantyik utca Erzsébet ligeti részén, a Családsegítő Szolgálat előtti téren.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Ködmön Zsolt, a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény intézményvezetője

A prevenció fontosságára hívja fel a figyelmet az gyulai Egészségfejlesztési Iroda

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Ködmön Zsolt, a gyulai Egészségügyi Alapellátási Intézmény intézményvezetője

A projekt célkitűzései között szerepel, hogy egy olyan elsősorban prevenciós célú egészségfejlesztési iroda jön létre, mely központja lesz az országos, valamint a helyi népegészségügyi- és egészséges életmódra nevelő programok megvalósításának, prevenciót segítő akciók lebonyolításának, kapcsolatot teremt és színteret biztosít a területen működő egészségügyi és szociális szolgáltatók és civil szervezetek kezdeményezéseihez.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója

Klasszikus darabok és teljesen új bemutatók is várják az látogatókat a Gyulai Várszínházban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Elek Tibor, a Gyulai Várszínház igazgatója

A Gyulai Várszínház nyári évada az idén 55. alkalommal várja a színház kedvelőit. 2018. június 24-augusztus 11. közötti időszakban nem csak változatos, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kedvező műfajokkal készültek a szervezők, de ismert szereplőkkel és rendezőkkel, zenészekkel, külföldi társulatokkal, kiállítással, konferenciával, filmvetítéssel és gasztronómiával is. A produkciók a 600 éves gyulai vár udvarában található Várszínpad és a Csónakázó-tavon felállított, különleges hangulatú Tószínpad mellett a város további helyszíneit is bevonva kerülnek megrendezésre. Klasszikus darabok és teljesen új bemutatók is megtekinthetők lesznek, így mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus programot.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Erősen aktuális az agrárkár-enyhítés

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

A kárenyhítő juttatás igénybevételének feltételei a következők: · a termelő a használatában levő termőföldön bekövetkezett káreseményt, valamint a várható hozamcsökkenés mértékét a bekövetkezésétől számított 15 napon belül az agrárkár-megállapító szerv részére bejelentette, · a termőföld az egységes kérelem benyújtásakor, a mezőgazdasági káresemény bekövetkezésekor és a kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásakor is a mezőgazdasági termelő használatában volt, · a termelő az adott kárenyhítési évben üzemi szinten 15 százalékot meghaladó mértékű hozamérték-csökkenést (bevételkiesést) szenved el, amelyet az agrárkár-megállapító szerv igazol, · a termelő a kárenyhítési hozzájárulást szeptember 15-ig maradéktalanul megfizette; · a kárenyhítő juttatás iránti kérelem benyújtásakor az elemi káreseményen alapuló okon kívüli okból nem minősül nehéz helyzetben lévő vállalkozásnak.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Erdélyi Lajosné, projekt koordinátor

Jó gyakorlatok átadását is segíti a Zwack József Szakközépiskola projektje

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Erdélyi Lajosné, projekt koordinátor

Az iskolák közötti együttműködésben van fontos szerepe a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája projektjének.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke

Egyre biztosabban működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Teret (EESZT) európai uniós támogatásból hozta létre az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezette konzorcium, hogy az egészségügyi szolgáltatók összekapcsolásával és a nekik létrehozott egységes kommunikációs tér biztosításával kiaknázza az e-egészségügyben rejlő lehetőségeket.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke

Június 30-án újra Pocakos Triatlon Gyulán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Felföldi Sándor, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke

A baráti hangulatú megmérettetés egyik legfőbb célja, hogy megmozgassák a különböző generációkat, különösen a 30-60 év közötti korosztály kevesebbet sportoló tagjait, és egy kellemes programmal törjék meg a dolgos hétköznapokat. Az indulóknak nem az idővel és nem is egymással, hanem csakis önmagukkal kell megküzdeniük, így mindenki győztesként ér a célba.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a XXIV. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny szervezőbizottságának tagja

Megyei sikerek a 24. Kanca és Ménversenyen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a XXIV. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny szervezőbizottságának tagja

Mezőhegyesi sikerekkel zárult a 24. Kanca és Ménverseny Mezőhegyesen, hiszen Flóra nyerte a Szuperdöntőt. A Balogi András Emlékversenyen „a legszebb stílusban versenyző lovas” megtisztelő és elismerő címet Piroska Zoltán nyerte, és szintén ő vehette át a legeredményesebb mezőhegyesi lovasnak járó elismerést is, amit Mitykó Zsolt, Mezőhegyes város polgármestere ajánlott fel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke

Gőzerővel halad a Röplabda Akadémia projekt

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke

Az elmúlt hetek, hónapok során hatalmas lendülettel zajlott a Békéscsabai Röplabda Akadémia projektjének háttérmunkája. A gondos beszerzés során kiválasztott tervező cég már prezentálta a munkacsarnokra vonatkozó első terveket. Erről is beszélgetett tudósítónk Baran Ádámmal,a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnökével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója

27 bemutatóval várja az érdeklődőket a XVII. Nemzetközi Bábfesztivál

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója

Június 21-24. között kerül megrendezésre a XVII. Nemzetközi Bábfesztivál Békéscsabán. Az első fesztivált éppen ötven évvel ezelőtt tartották, és azóta három évente kerül megrendezésre. Az idei fesztiválra 30 társulat kapott meghívást, akik 27 bemutatót tartanak 3 nap alatt. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke

Szükség van a népművész utánpótlásra

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke

Közeleg a június 24-i Szent Iván Napi Vigadalom! Békéscsabán, a Főtéren máglyát gyújtanak, a bátrak kipróbálhatják a tűzugrást, de szerepel a programban táncház, mesemondó, népi ének is. A Szent Iván Napi Vigadalom teljes időtartama alatt népi kismesterség bemutatók, játszóházak, népművészeti vásár, kreatív népi játszótér és kosaras hinta várja az érdeklődőket.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály vezetője

Érdemes minél korábban kezdeni a pályaorientációt

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály vezetője

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara háromfordulós szakmai vetélkedő hirdetett a Békés megyei általános iskolák 5-6. osztályos tanulói részére. A vetélkedő célja, hogy a diákok önállóan is ismerkedjenek a szakmák világával, minél több szakismeretet szerezzenek, látókörüket szélesítsék a szakmatanulás világában. A vetélkedő három fordulóból állt, melyek során a diákok önállóan szerezhettek ismereteket a szakmatanulás, a szakmák rejtelmeiről. Az első fordulóban egy szakmatanulással, szakmákkal kapcsolatos online teszt kitöltése várt a diákokra. A második fordulóban egy kreatív plakát elkészítése volt a diákok feladata. A vetélkedőre jelentkező csapatok az első és a második fordulóban egyaránt részt vettek, majd a két forduló során gyűjtött pontszámok összessége alapján 10 csapat jutott tovább a döntőbe. A csapatok egy interaktív nap keretében mérkőztek meg egymással.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, szociálgerontológus, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Ősszel folytatódik a Memória Café

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, szociálgerontológus, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

A Memória Café minden hónap első szerdáján került megrendezésre, melyen egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást hallgathattak meg az érdeklődők Békéscsabán. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Bátori Zsuzsa szociálgerontológussal.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezetője

Zöld pólóban a környezetvédelemért

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Baka Éva, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezetője

Noha a szelektív hulladékgyűjtés lehetősége a hazai lakosság 96%-a számára elérhető, mégis a magyarok 46%-a semmilyen formában nem gyűjti szelektíven a tejes és gyümölcsleves italos kartondobozokat. Ráadásul még azok körében is minden harmadik italos kartondoboz a kommunális szemétbe kerül, akik szelektíven gyűjtik az otthon keletkezett hulladékot, derült ki az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) által készített, országos reprezentatív felmérésből.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere

Bálteremmel és látványkonyhával is bővül az Almásy-kastély

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Görgényi Ernő, Gyula Város polgármestere

Az Almásy-kastély cselédszárnyaként ismert épületrész fejújítására is kapott forrást Gyula Város Önkormányzata. Az épületrészben bálterem és a kastély kiállításainak korszakaihoz kapcsolódó látványkonyha is kialakításra kerül.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a XXIV. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny szervezőbizottságának tagja

Három napig a díjugratásé a főszerep Mezőhegyesen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a XXIV. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny szervezőbizottságának tagja

A Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny az ország egyik legjelentősebb lovas programja, melyet június első felében rendeznek meg a parkvárosban immár több, mint két évtizede. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Szabó Zsuzsa, a verseny szervezőbizottságának tagja.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

A gyermekek érdeke mindenek előtt áll

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

A gyermekkorúak és a fiatalkorúak bűnelkövetési helyzetét és bűnmegelőzési tevékenységét értékelő éves szakmai tanácskozást rendezett a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a gyermek és ifjúságvédelmi szakemberek részére a rendőrség, illetve az áldozatvédelem területén tevékenykedő közhasznú civil szervezet bevonásával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bódi Csaba, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének hatósági osztályvezetője

Hivatásként tekint munkájára Bódi Csaba

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bódi Csaba, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének hatósági osztályvezetője

Az Év Tűzoltója­ miniszteri díjat vehette át Bódi Csaba tűzoltó alezredes a Szent Flórián napja alkalmából rendezett fővárosi ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminisztertől.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bora Imre, a Gyulai Kézműves Sörfesztivál igazgatója

Csütörtökön elrajtol az I. Kézműves Sörfesztivál Gyulán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bora Imre, a Gyulai Kézműves Sörfesztivál igazgatója

Stúdiónk vendége volt Bora Imre a fesztivál igazgatója, akivel az esemény előkészületeiről és a programokkal kapcsolatban beszélgettünk. „Egymásra talál egy Város, és egymásra talál egy szervező” – jellemezte a Gyula Városával történő együttműködést Bora Imre. A fesztiváligazgatót kérdeztük az előkészületekről, CEBA-2018 Nemzetközi sörversenyről, valamint a fesztivál egyik kísérő rendezvényéről a „Sör ami összeköt” című előadássorozatról. Az interjúból kiderül az is, hogy milyen programokkal várják a vendégeket az I. Kézműves Sörfesztiválon, mely vasárnapig várja a látogatókat. A részletes programokról a www.sorfesztivalgyula.hu címen találhatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Hegedűsné Farkas Lilla, az Aki nem lép egyszerre program koordinátora

Ismét ellepik a gyerekek Békéscsaba főterét

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Hegedűsné Farkas Lilla, az Aki nem lép egyszerre program koordinátora

Három éve indult az "Aki nem lép egyszerre" néptáncprogram az Önkormányzat és a Hétpróbás Néptánciskola együttműködésével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

A közfoglalkoztatási programokról is beszámoltak a békési képviselőknek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Május végén ismét összeült Békésen a képviselőtestület. Többek között különböző beszámolókat hallgathattak meg a képviselők. Beszámoltak a város fontos kulturális intézményei, mint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ vagy a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Izsó Gábor polgármesterrel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Gálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese

Különböző veszélyeket rejthetnek a szökőkutak

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Gálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese

A szökőkútban található víz kémiai és mikrobiológiai minőségi ellenőrzése nem kötelezettsége sem az üzemeltetőnek, sem a hatóságoknak. Aki szökőkútban fürdik, az nem tudja, milyen minőségű, milyen vegyszertartalmú vízben fürdik. A szökőkutak vize a bennük lévő vegyi anyagok mennyiségétől függően különböző bőrtüneteteket válthatnak ki.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Mozgalmas napokon van túl a Békés Megyei Könyvtár

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Mozgalmas napokat éltek meg az elmúlt időszakban a Békés Megyei Könyvtár dolgozói. Többek között két sikeres író-olvasó találkozón beszélgethettek az olvasók Szurovecz Kittivel és Gerlóczy Mártonnal. De ami a legfrissebb élmény, az a gyereknap. A városi gyereknapon a Munkácsy Múzeum, a Csabagyöngye és a Megyei Könyvtár közös programokkal várja a családokat évek óta.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

A Járási Hivatalnak fontos a felnövekvő nemzedék

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Több rendezvény is zajlott az elmúlt időszakban a Gyomaendrődi Járási Hivatal szervezésében. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Rendőrségi és tűzoltósági beszámolókkal kezdődött a mai közgyűlés. Dr. Bede Sándor ezredes, városi kapitányság vezető beszámolt arról, hogy 2017-ben javult a közbiztonság a városban. A lakosság biztonságérzete növekedett, a köznyugalom megóvása, a közterületi rend fenntartása és az ehhez kapcsolódó feladatok ellátása sikeres volt. Javult a nyomozási statisztika is, a regisztrált bűncselekmények 65,4 százalékát derítették fel (ez a mutató 2010 óta nem volt még ilyen jó). Csökkent a balesetek száma, a Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területén. Beszámolt a Viczián György alezredes tűzoltóparancsnok vezette Békéscsabai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is. A beszámolóból kiderült, hogy csökkent a személyi sérüléssel járó tűzesetek száma 2017-ben, halálos kimenetelű esemény nem is volt.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Misák Darinka, gyógypedagógus

"Sanyi" 40 éve Down-szindrómával élni

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Misák Darinka, gyógypedagógus

A közelmúltban jelent meg Misák Darinka “Sanyi” 40 éve Down-szindrómával élni című könyve. Zsíros Sándor 2018. június 5-én lesz 40 éves, és erre az alkalomra, ajándékként készült el a könyv. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Misák Darinkával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Idén Békés megyében versenyeznek a közlekedésrendészek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Szakmai verseny helyszíne lesz június 5. és 7. között Békés megye több települése. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ekkor rendezi meg a VIII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A versenyre az ország valamennyi megyéjéből és a fővárosból is várnak csapatokat a szervezők. Az országos verseny részeként 2018. június 6-án látványos felvonulás lesz Gyulán. A versenyző rendőrök 7 óra 45 perc és 8 óra 15 perc között, valamint a verseny végén, várhatóan 14 óra és 14 óra 45 perc között autókkal, motorokkal vonulnak fel. A Vértanúk útja és a Várkert között érintik a Tiborc utcát, a Temesvári utat, a Wesselényi utcát, a Megyeház utcát, a Jókai utcát, a Zrínyi teret és a Balázs deák utcát is.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Május 30-ig szankciómentesen módosíthatóak az egységes kérelmek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

A 2018. május 15-ig beadott egységes kérelmeket május 30-ig lehet szankciómentesen módosítani. Erről tájékoztatta hallgatóinkat Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója

Minden tanék különleges, mozgalmas a GYSZC-ben

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója

Lassan véget ér a 2017/2018-as tanév. Ez az év is különleges és mozgalmas volt a Gyulai Szakképzési Centrum tanárai és diákjai számára egyaránt. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Kovács Zsuzsa főigazgató és Jancsurák József szakmai igazgatóhelyettes.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Pörneki Attila, az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kodály Zoltán Gyermekkórusának vezetője

Az Év kórusa kitüntetést érdemeltek ki a Vörösmartysok Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Pörneki Attila, az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kodály Zoltán Gyermekkórusának vezetője

Az Év kórusa minősítést szerezett a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kodály Zoltán Gyermekkórusa a Békéscsabán megrendezett Éneklő Ifjúság Hangversenyen. A Pörneki Attila vezette Kodály kórus Arany Diplomával „A” minősítést szerzett, és kiérdemelte az Év kórusa címet.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója

Mozgalmas időszakon van túl a Békés Megyei Vöröskereszt

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója

Tartalmas és mozgalmas időszakon van túl Békés Megyei Vöröskereszt szervezete, de ugyan ilyen mozgalmas időszak áll még előtte. Az elmúlt időszakról beszélgetett tudósítónk Tóth Zoltánnéval, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Lestyánné Hricsovinyi Julianna, a BSzC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnázium és Szakközép Iskola igazgató helyettese

Közel félmilliárd forintból fejleszthet a BSZC

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Lestyánné Hricsovinyi Julianna, a BSzC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnázium és Szakközép Iskola igazgató helyettese

A Békéscsabai Szakképzési Centrum az „Eredményes Békéscsabai Szakképzésért” elnevezésű GINOP-pályázat keretében „a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztésére” vissza nem térítendő támogatást nyert a közelmúltban. Az intézmény összesen 492,15 millió forint uniós és hazai támogatásban részesül. A megvalósuló projekt célja a végzettség nélküli iskolaelhagyás kezeléséhez a helyi feltételrendszer kialakítása, a korai iskolaelhagyás arányának 10 százalék alá csökkentése, a HÍD Programban és a szakképzésben tanulók alapkészségeinek fejlesztése, a szakképzés eredményesebbé tétele. A projektek tulajdonképpen már 2017 novemberében elindultak, és várhatóan 2020 április végén fejeződnek be.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dézsi János, a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója

Nagyon várják az olvasók a Mogyoróssy Könyvtár programjait

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dézsi János, a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója

Rengeteg programmal várták az olvasókat az év első felében a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Évek óta megrendezik a Nagy olvasási kihívás, amit már évről évre várnak a könyvtár látogatói. Ezen kívül jellemző program még a költészet napja amire szintén külön programokkal készülnek a könyvtárban.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Polyák János, az Orosházi Rotary Club tagja

Határon túli clubokkal is kapcsolatban van az Orosházi Rotary

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Polyák János, az Orosházi Rotary Club tagja

Orosháza a magyar rotary mozgalom egyik bástyája. Amikor arra lehetőség nyílt, 1930-ban, az országban az elsők között, sok nagyobb várost megelőzve alakítottak Rotary Clubot Orosházán.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense

Már csak pár nap van hátra az SZJA bevallás határidejéig

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense

Már csak néhány nap van hátra az SZJA bevallás határidejéig, ami a pünkösdi ünnepek miatt május 22.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Turcsek Zoltán, Békéscsabai Rekreációs Ifjúsági és Sportegyesület elnöke

Az egészség megőrzésének alapfeltétele a mozgás, az egészséges táplálkozás és az alvás

Körös Hírcentrum - Turcsek Zoltán, Békéscsabai Rekreációs Ifjúsági és Sportegyesület elnöke

Hamarosan, ezen a héten szombaton nyílik egy új edzőterem Békéscsabán. Ennek apropójából beszélgettünk Turcsek Zoltánnal, a BRISE elnökével, aki egyben személyi edző is, az egészség megőrzésének lehetőségeiről, a fizikai rekreációs tevékenységekről. A Békéscsabai Rekreációs Ifjúsági és Sportegyesület célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a szabadidő aktív eltöltéséhez, ezáltal egészségünk megőrzéséhez.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Steinwender József, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetője

Most következik a fesztiválok időszaka a Féling Színház számára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Steinwender József, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetője

Különleges fesztiválokon való szereplés is vár a Féling Színház színészeire a nyár folyamán. Erről is beszélgetett tudósítónk Steinwender Józseffel, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori József, szakácsmester

Inkább párolnak mint főznek az olaszok

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori József, szakácsmester

Egy pályázatnak köszönhetően látogatott ki Bátori József szakácsmester egy csoport tagjaként Olaszországba, ahol az olasz gasztronómiával ismerkedhettek meg. Ezzel kapcsolatban beszélgettek tudósítónkkal.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Nagy múltra tekint vissza a zebrazsaru program

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

A zebrazsaru program a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság illetve a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság saját kezdeményezése. Ebben az évben is folytatódik a program.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Jogi témákkal foglalkozott a legújabb Memória Café

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Ismét lezajlott a Memória Café és érdekes jogi témák kerültek kitárgyalásra. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Bátori Zsuzsa, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

Hosszú és fárasztó szezonon van túl az Előre

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

Lassan véget ér az idei szezon az 1912 Előre csapata számára. Hosszú és fárasztó volt a szezon a csapat számára, hiszen ennyi meccset nem sok idényben játszott le MB II-es csapat. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Boér Gábor vezetőedző.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

Több ezren látogattak ki a Gabonamúzeumba

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

A Munkácsy Mihály Múzeum szervezésében ismét sikeres volt a Gabonamúzeum területén megrendezett kétnapos Békéscsabai Vitézi Játékok nemzetközi történelmi fesztivál. A középkori vitézek felvonulása után a király és kísérete bevonult a Gabonamúzeum udvarán felállított küzdőtérre, és kezdetét vette a haditorna. A színvonalas fesztivál mindkét napján színes vásári forgatag, középkori jurták, sátrak, hadibemutatók, kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket, több mint kétszáz kosztümös közreműködő segítségével. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Medgyesi Pállal, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettesével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

Az utóbbi idők legsikeresebb versenye zajlott Mezőhegyesen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

Lezajlott a Nemzetközi Fogathajtó verseny, ami az elmúlt évek legsikeresebb versenye volt Mezőhegyesem. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Szabó Zsuzsával, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagjával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Kart karba öltve dolgozik Békésen a rendőrség és a polgárőrség

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Ismét összeült a békési képviselőtestület. Az ülésen főleg beszámolókat hallgathattak meg a képviselők. Erről beszélgetett tudósítónk Izsó Gábor polgármesterrel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke

Nagy hagyománya van a Civil Börzének

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke

A Börzén tagszervezeteink és a megyében működő civil szervezetek egyedülálló lehetőséget kapnak a nagyközönség előtti bemutatkozásra. A börze olyan közösségi és kulturális értékek ápolója, amelyek rámutatnak a civil szféra jelentőségére és szükségességére.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Nem maradnak nyári napközis tábor nélkül a gyerekek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Az első napirendi pontban a 2017. évről szóló zárszámadási rendeletet fogadták el a képviselők. Az elmúlt év elszámolásakor keletkezett pénzmaradvány elosztását is tartalmazta az előterjesztés, amelynek felosztása a városüzemeltetési, közművelődési és sportfeladatok megvalósításának költségeit egészíti ki. Döntés született arról, hogy a Millennium liget területén 6 db lakóingatlan építésére alkalmas telek kerül kialakításra, majd értékesítésre. Támogatta a képviselő-testület az Urszinyi-Beliczey Kúria ingatlanvásárlását. A Modem Városok Program keretében kidolgozott szakmai program részét képezi az Urszinyi-Beliczey kúria ingatlanának megvásárlása, a műemléki épület felújítása hozzáépítéssel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója

Nagyon szép eredményekkel zárták a 39. Nemzetközi Sportgálát a csabai versenyzők

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója

Megrendezésre került a 39. Nemzetközi Sportgála és 24. Futógála, amelyen a békéscsabai versenyzők is szépen szerepeltek. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Tóth Sándorral a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója

Nagyon erős évadon van lassan túl a Jókai Színház

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója

Lassan véget ér az évad a Jókai Színházban. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Seregi Zoltánnal, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Liska András, a Gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeumok Nonprofit Kft. vezető muzeológusa

Gepida kori településrészt tártak fel Gyulán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Liska András, a Gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeumok Nonprofit Kft. vezető muzeológusa

A gepida kelet-germán eredetű nép településének maradványaira bukkantak Gyulán utcaépítés előkészítése közben a régészek. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Liska András, a Gyulai Erkel Ferenc Múzeum régésze.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

Hét nemzet hajtói állnak rajthoz Mezőhegyesen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

A Ménesbirtok 2018-ban négy nagyszabású verseny házigazdája. Egyre nagyobb lendülettel és szakmai támopgatással azon dolgozik, hogy - történelméhez méltó módon - újra a tenyésztés és a sport egymásra épülő fellegvára, a tröténelmi, védett lófajták fenntartásának, genetikai kapacitásuk bővítésének központja, honi lótenyésztésük és a lovassportok nemzetközi színvonalú helyszíne legyen. Mezőhegyes az utóbbi évek innovatív, korszerű szellemi-, szakmai- és anyagi fejlesztésének eredményeként ismét felkerült a hazai és nemzetközi lovasélet térképére. A felújított pályákkal, infrastruktúrával rendelkező, új fejlődési pályára állt intézmény a lóversenyek kedvelt helyszíne. Ezt bizonyítja - többek között - az eddigi három világbajnokság, számos nemzetközi- és tenyészverseny általános szakmai elismerést kiváltó rendezése.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Gyerekrajzok váltották fel a textileket a Békés Megyei Könyvtárban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Izgalmasan telt az elmúlt néhány hét a Békés Megyei Könyvtárban. Szinte minden nap különböző programokkal várták a látogatókat. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Mező Andrea, Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület elnöke

Egyre nagyobb az igény a családterápiára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Mező Andrea, Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület elnöke

A MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület 2000-ben alakult, közhasznú szervezetként működik. Az egyesület alacsonyküszöbű, illetve az ártalomcsökkentés modelljét és módszereit használó szolgáltatásokat nyújt, valamint prevenciós feladatokat lát el, komplex egészséges életre nevelő programokat valósít meg elsősorban Békés megye területén.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Terápiás csoportként működik a Memória Café

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

A gondozás, segítés lényege, hogy a demens személy a szellemi leépülése során megőrizhesse az életminőségét, s jó közérzettel élje az életét. Tünetei mellett is érzékelje a szeretetteljes odafigyelést, képes legyen élvezni, megélni a pillanatot, és olyan támogatást kapjon, amely késlelteti állapota romlását.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Felföldi Sándor, a gyulai Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke

Idén akár már 14 km-en is indulhatnak egyéniben versenyzők a X. Fuss a sérült gyermekekért Jótékonysági futóversenyen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Felföldi Sándor, a gyulai Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke

Az elmúlt években hagyománnyá vált a májusban megrendezendő félmaraton és maraton, melyen 7, 21, 42 km-es távot akár egyéniben akár csapatban teljesíthetők, így mindenki megtalálja a számára megfelelő.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Csasztvan András, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Szlovák táncos mesejátékra készülnek a Cervinusban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Csasztvan András, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Április 20-án kerül bemutatásra a szarvasi Cervinus Teátrumban a Drótos Jankó című zenés mesejáték. Drótos Jankó a zempléni erdők rengetegjében eltéved és az Óriások Földjére keveredik. Így indul a Cervinus Teátrum új táncos mesedarabjának története. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Csasztvan Andrással, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke

Megviselte a szervezetet a tél

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke

A nagyon változó és elnyúlt hosszú tél megviselte az emberek szervezetét. Erről beszélgetett tudósítónk Dr. Melczer Mária Ágnessel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Polák Ferenc, a Cervinus Teátrum színművésze

Egy nagyon kedves mese a Drótos Jankó

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Polák Ferenc, a Cervinus Teátrum színművésze

Drótos Jankó a zempléni erdők rengetegjében eltéved és az Óriások Földjére keveredik. Így indul a Cervinus Teátrum új táncos mesedarabjának története. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Polák Ferenccel, a darab főszereplőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Bővült az igényelhető támogatások köre

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Április 3-án megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete. Idén minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni ennek keretében. A támogatási igényeket kizárólag az Ügyfélkapun keresztül lehet eljuttatni a Kincstár részére. A kérelembeadási időszak alapvetően 2018. április 3-tól 2018. május 15-ig tart.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Medgyesi Pál, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

Ismét ellepik a lovagok Békéscsabát a hosszú hétvégén

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Medgyesi Pál, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

A Munkácsy Mihály Múzeum a hosszú hétvégén, április 29-30-án rendezi meg az V. Békéscsabai Vitézi Játékokat a Gabonamúzeumban. Látványos jelmezes felvonulással, középkori hadi bemutatókkal, színes vásári kavalkáddal, családi játszóházzal, korhű zenés-táncos programokkal, finom ételekkel-italokkal és remek hangulattal várják a fesztiválozókat. A rendezvény programkínálata a népszerű hagyományőrző produkciók mellett idén számos új és izgalmas elemmel bővült. Április 29-én este fáklyafény mellett rendezett harci viadal, tüzes íjászat, tűzzsonglőrök lenyűgöző show műsora és hastánc előadás szórakoztatja a közönséget.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Folyamatosan nyomon kell követni a járás munkáltatóinak az elvárásait

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Folyamatosan szervezi a Békés Megyei Kormányhivatal folyamatosan szervezi a főosztályoknak azokat a kihelyezett szakmai értekezleteit, melyek során egy-egy járásba látogatnak ki a szakemberek. 2018. március 27-én Gyomaendrődön volt ilyen kihelyezett szakmai továbbképzés. Erről is beszélgetett tudósítónk Dr. Pacsika Györggyel, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Bódán Zsolt, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára osztályvezetője

Nagyon korán megjelentek a megyében a hitújítás különböző változatai

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Bódán Zsolt, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára osztályvezetője

"Reformáció 500+1. A protestantizmus Békés megyei története" címmel nyílott kiállítás az MNL Békés Megyei Levéltára központi épületében, Gyulán. A 2018. április 6-án átadott tárlat, amely a protestáns felekezetek fél évezredes működésének kulcsmozzanatait mutatja be a térségben, a reformáció emlékév levéltári programsorozataihoz kapcsolódva, széles összefogás keretében, a levéltár mellett a megye múzeumainak és számos protestáns egyházközségének a közreműködésével született meg. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Bódán Zsolt, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára osztályvezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyulai Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke

Nagy változások történnek a Miniakadémia programjában

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyulai Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke

A Miniakadémia kiegészül a Koramentorház programjaival a közös érdekek és közös cél elérése érdekében. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyulai Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke; Elekné Rózsavölgyi Kata szupermentor és Nagy-Benedek Klára gyógytornász.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke

Komoly hagyománya van már Gyulán az agilitynek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke

Április 14-15-én kerül megrendezésre Gyulán a XXII. Medivid Agility Kupa és a XIII. ParAgility Kupa. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Malatyinszki Péter, a Békéscsabai Szakképzési Centrum nevelési igazgató helyettese

Békéscsabán is komoly hagyományai vannak a Szakmák Éjszakájának

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Malatyinszki Péter, a Békéscsabai Szakképzési Centrum nevelési igazgató helyettese

Ismét megrendezésre kerül a Szakmák Éjszakája. A rendezvénynek már komoly hagyományai vannak Békéscsabán és évről évre egyre több az érdeklődő is.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára intézményvezetője

Több évfordulót is ünnepelnek a Vasutasban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára intézményvezetője

Több évfordulót is ünnepeltek és ünnepelnek a VOKE Vasutas Művelődési Házban. Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar. Ebből az alkalomból ünnepi hangversenyt is rendeztek. A március 26-i koncertre egy igazán színes repertoárral készültek a jubileum jegyében. Felcsendültek magyar szerzők művei, rajzfilmslágerek, de a könnyű zene vizére is átevezett az együttes. A másik fontos évforduló a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klubhoz kötődik, ugyanis idén ünneplik a klub alapításának 40. évfordulóját.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Körömi János, Mentálhigiénés Egyesület elnöke

Érdemes az emberek elérésére áldozni

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Körömi János, Mentálhigiénés Egyesület elnöke

A Békés Városi székhelyű segítőfoglalkozásúak szakmai szervezete 2000-ben alakult. Klasszikus, szakmai civil szervezetként, alulról jövő lakossági kezdeményezésből jött létre az érdekvédelmi szervezet. Az egészségmegőrzés, a lelki egészségvédelem területén dolgozó szakemberek és önkéntes segítők együttműködési szándékából alakult meg egyesület.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Prohászka Béla, Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke

Fontos, hogy hogyan tudjuk bemutatni a hungarikumokat a nagyközönség számára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Prohászka Béla, Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke

A Pekingi Magyar Kulturális Intézet és a Sanhaji Főkozulátus felkérésére a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége is képviseltette magát Sanghajban, a Budapaest FEST rendezvényen. A Kelet Gyöngye TV-torony lábánál 2018. március 22. és 25 között megrendezett eseményen Gasztronómiai bemutatóra került sor, ahol Prohászka Béla vezetésével a résztvevők megismerkedhettek a Magyar Hungarikumokkal és a Magyar Értékekkel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke

Japán-magyar judo utánpótlás csapatversenyt rendeznek Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke

Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke nyáron Japánba utazik az utánpótlás korú versenyzőkkel edzőtáborozásra, majd novemberben a japán utánpótlás válogatott érkezik Békéscsabára, ahol november 24-én magyar-japán utánpótlás csapatversenyt is rendeznek.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Útfelújításokról is tárgyaltak a békési képviselők

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Március 29-én ültek össze ismét Békés Város képviselői. Az itt született fontos ügyekkel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Izsó Gábor polgármester.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője

Különösebben nem zavarja a vándormadarakat a késői tavasz

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője

Picit csúsztattak az érkezésen azok a vándormadarak, amelyeknek az érkezését dátum szerint megszoktuk - Mondta el tudósítónknak Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rácz Attila, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákönkormányzatot segítő tanára

Az általános iskolásokat is várják a Trefort diáknapjára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rácz Attila, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákönkormányzatot segítő tanára

Ismét megrendezésre kerül a Trefortban a diáknap, amelyre ezúttal is várják az általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjait.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja