Körös Hírcentrum - a hangos hírfolyam - Békés Megye
2018. június 20. (Szerda) - Békéscsaba, HU:

A Körös Hírcentrum stúdiójában készült interjúk

Telefonos és stúdió interjúk a Körös Hírcentrum tudósítóitól.

Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke

Szükség van a népművész utánpótlásra

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke

Közeleg a június 24-i Szent Iván Napi Vigadalom! Békéscsabán, a Főtéren máglyát gyújtanak, a bátrak kipróbálhatják a tűzugrást, de szerepel a programban táncház, mesemondó, népi ének is. A Szent Iván Napi Vigadalom teljes időtartama alatt népi kismesterség bemutatók, játszóházak, népművészeti vásár, kreatív népi játszótér és kosaras hinta várja az érdeklődőket.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály vezetője

Érdemes minél korábban kezdeni a pályaorientációt

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály vezetője

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara háromfordulós szakmai vetélkedő hirdetett a Békés megyei általános iskolák 5-6. osztályos tanulói részére. A vetélkedő célja, hogy a diákok önállóan is ismerkedjenek a szakmák világával, minél több szakismeretet szerezzenek, látókörüket szélesítsék a szakmatanulás világában. A vetélkedő három fordulóból állt, melyek során a diákok önállóan szerezhettek ismereteket a szakmatanulás, a szakmák rejtelmeiről. Az első fordulóban egy szakmatanulással, szakmákkal kapcsolatos online teszt kitöltése várt a diákokra. A második fordulóban egy kreatív plakát elkészítése volt a diákok feladata. A vetélkedőre jelentkező csapatok az első és a második fordulóban egyaránt részt vettek, majd a két forduló során gyűjtött pontszámok összessége alapján 10 csapat jutott tovább a döntőbe. A csapatok egy interaktív nap keretében mérkőztek meg egymással.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, szociálgerontológus, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Ősszel folytatódik a Memória Café

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, szociálgerontológus, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

A Memória Café minden hónap első szerdáján került megrendezésre, melyen egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást hallgathattak meg az érdeklődők Békéscsabán. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Bátori Zsuzsa szociálgerontológussal.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

A gyermekek érdeke mindenek előtt áll

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

A gyermekkorúak és a fiatalkorúak bűnelkövetési helyzetét és bűnmegelőzési tevékenységét értékelő éves szakmai tanácskozást rendezett a Békés Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztálya a gyermek és ifjúságvédelmi szakemberek részére a rendőrség, illetve az áldozatvédelem területén tevékenykedő közhasznú civil szervezet bevonásával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a XXIV. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny szervezőbizottságának tagja

Három napig a díjugratásé a főszerep Mezőhegyesen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a XXIV. Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny szervezőbizottságának tagja

A Mezőhegyesi Kanca- és Ménverseny az ország egyik legjelentősebb lovas programja, melyet június első felében rendeznek meg a parkvárosban immár több, mint két évtizede. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Szabó Zsuzsa, a verseny szervezőbizottságának tagja.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bora Imre, a Gyulai Kézműves Sörfesztivál igazgatója

Csütörtökön elrajtol az I. Kézműves Sörfesztivál Gyulán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bora Imre, a Gyulai Kézműves Sörfesztivál igazgatója

Stúdiónk vendége volt Bora Imre a fesztivál igazgatója, akivel az esemény előkészületeiről és a programokkal kapcsolatban beszélgettünk. „Egymásra talál egy Város, és egymásra talál egy szervező” – jellemezte a Gyula Városával történő együttműködést Bora Imre. A fesztiváligazgatót kérdeztük az előkészületekről, CEBA-2018 Nemzetközi sörversenyről, valamint a fesztivál egyik kísérő rendezvényéről a „Sör ami összeköt” című előadássorozatról. Az interjúból kiderül az is, hogy milyen programokkal várják a vendégeket az I. Kézműves Sörfesztiválon, mely vasárnapig várja a látogatókat. A részletes programokról a www.sorfesztivalgyula.hu címen találhatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bódi Csaba, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének hatósági osztályvezetője

Hivatásként tekint munkájára Bódi Csaba

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bódi Csaba, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének hatósági osztályvezetője

Az Év Tűzoltója­ miniszteri díjat vehette át Bódi Csaba tűzoltó alezredes a Szent Flórián napja alkalmából rendezett fővárosi ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminisztertől.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Hegedűsné Farkas Lilla, az Aki nem lép egyszerre program koordinátora

Ismét ellepik a gyerekek Békéscsaba főterét

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Hegedűsné Farkas Lilla, az Aki nem lép egyszerre program koordinátora

Három éve indult az "Aki nem lép egyszerre" néptáncprogram az Önkormányzat és a Hétpróbás Néptánciskola együttműködésével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

A közfoglalkoztatási programokról is beszámoltak a békési képviselőknek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Május végén ismét összeült Békésen a képviselőtestület. Többek között különböző beszámolókat hallgathattak meg a képviselők. Beszámoltak a város fontos kulturális intézményei, mint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ vagy a Békés Városi Püski Sándor Könyvtár. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Izsó Gábor polgármesterrel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Gálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese

Különböző veszélyeket rejthetnek a szökőkutak

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Gálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese

A szökőkútban található víz kémiai és mikrobiológiai minőségi ellenőrzése nem kötelezettsége sem az üzemeltetőnek, sem a hatóságoknak. Aki szökőkútban fürdik, az nem tudja, milyen minőségű, milyen vegyszertartalmú vízben fürdik. A szökőkutak vize a bennük lévő vegyi anyagok mennyiségétől függően különböző bőrtüneteteket válthatnak ki.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Mozgalmas napokon van túl a Békés Megyei Könyvtár

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Mozgalmas napokat éltek meg az elmúlt időszakban a Békés Megyei Könyvtár dolgozói. Többek között két sikeres író-olvasó találkozón beszélgethettek az olvasók Szurovecz Kittivel és Gerlóczy Mártonnal. De ami a legfrissebb élmény, az a gyereknap. A városi gyereknapon a Munkácsy Múzeum, a Csabagyöngye és a Megyei Könyvtár közös programokkal várja a családokat évek óta.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

A Járási Hivatalnak fontos a felnövekvő nemzedék

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Több rendezvény is zajlott az elmúlt időszakban a Gyomaendrődi Járási Hivatal szervezésében. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Misák Darinka, gyógypedagógus

"Sanyi" 40 éve Down-szindrómával élni

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Misák Darinka, gyógypedagógus

A közelmúltban jelent meg Misák Darinka “Sanyi” 40 éve Down-szindrómával élni című könyve. Zsíros Sándor 2018. június 5-én lesz 40 éves, és erre az alkalomra, ajándékként készült el a könyv. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Misák Darinkával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Rendőrségi és tűzoltósági beszámolókkal kezdődött a mai közgyűlés. Dr. Bede Sándor ezredes, városi kapitányság vezető beszámolt arról, hogy 2017-ben javult a közbiztonság a városban. A lakosság biztonságérzete növekedett, a köznyugalom megóvása, a közterületi rend fenntartása és az ehhez kapcsolódó feladatok ellátása sikeres volt. Javult a nyomozási statisztika is, a regisztrált bűncselekmények 65,4 százalékát derítették fel (ez a mutató 2010 óta nem volt még ilyen jó). Csökkent a balesetek száma, a Békéscsabai Rendőrkapitányság illetékességi területén. Beszámolt a Viczián György alezredes tűzoltóparancsnok vezette Békéscsabai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is. A beszámolóból kiderült, hogy csökkent a személyi sérüléssel járó tűzesetek száma 2017-ben, halálos kimenetelű esemény nem is volt.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Idén Békés megyében versenyeznek a közlekedésrendészek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Szakmai verseny helyszíne lesz június 5. és 7. között Békés megye több települése. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ekkor rendezi meg a VIII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A versenyre az ország valamennyi megyéjéből és a fővárosból is várnak csapatokat a szervezők. Az országos verseny részeként 2018. június 6-án látványos felvonulás lesz Gyulán. A versenyző rendőrök 7 óra 45 perc és 8 óra 15 perc között, valamint a verseny végén, várhatóan 14 óra és 14 óra 45 perc között autókkal, motorokkal vonulnak fel. A Vértanúk útja és a Várkert között érintik a Tiborc utcát, a Temesvári utat, a Wesselényi utcát, a Megyeház utcát, a Jókai utcát, a Zrínyi teret és a Balázs deák utcát is.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Május 30-ig szankciómentesen módosíthatóak az egységes kérelmek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

A 2018. május 15-ig beadott egységes kérelmeket május 30-ig lehet szankciómentesen módosítani. Erről tájékoztatta hallgatóinkat Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója

Minden tanék különleges, mozgalmas a GYSZC-ben

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója

Lassan véget ér a 2017/2018-as tanév. Ez az év is különleges és mozgalmas volt a Gyulai Szakképzési Centrum tanárai és diákjai számára egyaránt. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Kovács Zsuzsa főigazgató és Jancsurák József szakmai igazgatóhelyettes.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Pörneki Attila, az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kodály Zoltán Gyermekkórusának vezetője

Az Év kórusa kitüntetést érdemeltek ki a Vörösmartysok Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Pörneki Attila, az orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kodály Zoltán Gyermekkórusának vezetője

Az Év kórusa minősítést szerezett a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Kodály Zoltán Gyermekkórusa a Békéscsabán megrendezett Éneklő Ifjúság Hangversenyen. A Pörneki Attila vezette Kodály kórus Arany Diplomával „A” minősítést szerzett, és kiérdemelte az Év kórusa címet.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója

Mozgalmas időszakon van túl a Békés Megyei Vöröskereszt

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója

Tartalmas és mozgalmas időszakon van túl Békés Megyei Vöröskereszt szervezete, de ugyan ilyen mozgalmas időszak áll még előtte. Az elmúlt időszakról beszélgetett tudósítónk Tóth Zoltánnéval, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Lestyánné Hricsovinyi Julianna, a BSzC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnázium és Szakközép Iskola igazgató helyettese

Közel félmilliárd forintból fejleszthet a BSZC

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Lestyánné Hricsovinyi Julianna, a BSzC Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnázium és Szakközép Iskola igazgató helyettese

A Békéscsabai Szakképzési Centrum az „Eredményes Békéscsabai Szakképzésért” elnevezésű GINOP-pályázat keretében „a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztésére” vissza nem térítendő támogatást nyert a közelmúltban. Az intézmény összesen 492,15 millió forint uniós és hazai támogatásban részesül. A megvalósuló projekt célja a végzettség nélküli iskolaelhagyás kezeléséhez a helyi feltételrendszer kialakítása, a korai iskolaelhagyás arányának 10 százalék alá csökkentése, a HÍD Programban és a szakképzésben tanulók alapkészségeinek fejlesztése, a szakképzés eredményesebbé tétele. A projektek tulajdonképpen már 2017 novemberében elindultak, és várhatóan 2020 április végén fejeződnek be.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense

Már csak pár nap van hátra az SZJA bevallás határidejéig

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense

Már csak néhány nap van hátra az SZJA bevallás határidejéig, ami a pünkösdi ünnepek miatt május 22.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dézsi János, a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója

Nagyon várják az olvasók a Mogyoróssy Könyvtár programjait

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dézsi János, a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója

Rengeteg programmal várták az olvasókat az év első felében a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Évek óta megrendezik a Nagy olvasási kihívás, amit már évről évre várnak a könyvtár látogatói. Ezen kívül jellemző program még a költészet napja amire szintén külön programokkal készülnek a könyvtárban.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Polyák János, az Orosházi Rotary Club tagja

Határon túli clubokkal is kapcsolatban van az Orosházi Rotary

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Polyák János, az Orosházi Rotary Club tagja

Orosháza a magyar rotary mozgalom egyik bástyája. Amikor arra lehetőség nyílt, 1930-ban, az országban az elsők között, sok nagyobb várost megelőzve alakítottak Rotary Clubot Orosházán.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Turcsek Zoltán, Békéscsabai Rekreációs Ifjúsági és Sportegyesület elnöke

Az egészség megőrzésének alapfeltétele a mozgás, az egészséges táplálkozás és az alvás

Körös Hírcentrum - Turcsek Zoltán, Békéscsabai Rekreációs Ifjúsági és Sportegyesület elnöke

Hamarosan, ezen a héten szombaton nyílik egy új edzőterem Békéscsabán. Ennek apropójából beszélgettünk Turcsek Zoltánnal, a BRISE elnökével, aki egyben személyi edző is, az egészség megőrzésének lehetőségeiről, a fizikai rekreációs tevékenységekről. A Békéscsabai Rekreációs Ifjúsági és Sportegyesület célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a szabadidő aktív eltöltéséhez, ezáltal egészségünk megőrzéséhez.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Steinwender József, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetője

Most következik a fesztiválok időszaka a Féling Színház számára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Steinwender József, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetője

Különleges fesztiválokon való szereplés is vár a Féling Színház színészeire a nyár folyamán. Erről is beszélgetett tudósítónk Steinwender Józseffel, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori József, szakácsmester

Inkább párolnak mint főznek az olaszok

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori József, szakácsmester

Egy pályázatnak köszönhetően látogatott ki Bátori József szakácsmester egy csoport tagjaként Olaszországba, ahol az olasz gasztronómiával ismerkedhettek meg. Ezzel kapcsolatban beszélgettek tudósítónkkal.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

Nagy múltra tekint vissza a zebrazsaru program

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Vargáné Dr. Szombati Andrea rendőr őrnagy, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője

A zebrazsaru program a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság illetve a Békés Megyei Balesetmegelőzési Bizottság saját kezdeményezése. Ebben az évben is folytatódik a program.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Jogi témákkal foglalkozott a legújabb Memória Café

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Ismét lezajlott a Memória Café és érdekes jogi témák kerültek kitárgyalásra. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Bátori Zsuzsa, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

Hosszú és fárasztó szezonon van túl az Előre

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

Lassan véget ér az idei szezon az 1912 Előre csapata számára. Hosszú és fárasztó volt a szezon a csapat számára, hiszen ennyi meccset nem sok idényben játszott le MB II-es csapat. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Boér Gábor vezetőedző.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

Az utóbbi idők legsikeresebb versenye zajlott Mezőhegyesen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

Lezajlott a Nemzetközi Fogathajtó verseny, ami az elmúlt évek legsikeresebb versenye volt Mezőhegyesem. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Szabó Zsuzsával, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagjával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

Több ezren látogattak ki a Gabonamúzeumba

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Medgyesi Pál, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

A Munkácsy Mihály Múzeum szervezésében ismét sikeres volt a Gabonamúzeum területén megrendezett kétnapos Békéscsabai Vitézi Játékok nemzetközi történelmi fesztivál. A középkori vitézek felvonulása után a király és kísérete bevonult a Gabonamúzeum udvarán felállított küzdőtérre, és kezdetét vette a haditorna. A színvonalas fesztivál mindkét napján színes vásári forgatag, középkori jurták, sátrak, hadibemutatók, kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket, több mint kétszáz kosztümös közreműködő segítségével. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Medgyesi Pállal, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettesével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Kart karba öltve dolgozik Békésen a rendőrség és a polgárőrség

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Ismét összeült a békési képviselőtestület. Az ülésen főleg beszámolókat hallgathattak meg a képviselők. Erről beszélgetett tudósítónk Izsó Gábor polgármesterrel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke

Nagy hagyománya van a Civil Börzének

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Gólya Pál, a Civil Szervezetek Szövetségének elnöke

A Börzén tagszervezeteink és a megyében működő civil szervezetek egyedülálló lehetőséget kapnak a nagyközönség előtti bemutatkozásra. A börze olyan közösségi és kulturális értékek ápolója, amelyek rámutatnak a civil szféra jelentőségére és szükségességére.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Nem maradnak nyári napközis tábor nélkül a gyerekek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Az első napirendi pontban a 2017. évről szóló zárszámadási rendeletet fogadták el a képviselők. Az elmúlt év elszámolásakor keletkezett pénzmaradvány elosztását is tartalmazta az előterjesztés, amelynek felosztása a városüzemeltetési, közművelődési és sportfeladatok megvalósításának költségeit egészíti ki. Döntés született arról, hogy a Millennium liget területén 6 db lakóingatlan építésére alkalmas telek kerül kialakításra, majd értékesítésre. Támogatta a képviselő-testület az Urszinyi-Beliczey Kúria ingatlanvásárlását. A Modem Városok Program keretében kidolgozott szakmai program részét képezi az Urszinyi-Beliczey kúria ingatlanának megvásárlása, a műemléki épület felújítása hozzáépítéssel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója

Nagyon erős évadon van lassan túl a Jókai Színház

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója

Lassan véget ér az évad a Jókai Színházban. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Seregi Zoltánnal, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója

Nagyon szép eredményekkel zárták a 39. Nemzetközi Sportgálát a csabai versenyzők

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója

Megrendezésre került a 39. Nemzetközi Sportgála és 24. Futógála, amelyen a békéscsabai versenyzők is szépen szerepeltek. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Tóth Sándorral a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Liska András, a Gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeumok Nonprofit Kft. vezető muzeológusa

Gepida kori településrészt tártak fel Gyulán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Liska András, a Gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeumok Nonprofit Kft. vezető muzeológusa

A gepida kelet-germán eredetű nép településének maradványaira bukkantak Gyulán utcaépítés előkészítése közben a régészek. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Liska András, a Gyulai Erkel Ferenc Múzeum régésze.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

Hét nemzet hajtói állnak rajthoz Mezőhegyesen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szabó Zsuzsa, a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó verseny szervezőbizottságának tagja

A Ménesbirtok 2018-ban négy nagyszabású verseny házigazdája. Egyre nagyobb lendülettel és szakmai támopgatással azon dolgozik, hogy - történelméhez méltó módon - újra a tenyésztés és a sport egymásra épülő fellegvára, a tröténelmi, védett lófajták fenntartásának, genetikai kapacitásuk bővítésének központja, honi lótenyésztésük és a lovassportok nemzetközi színvonalú helyszíne legyen. Mezőhegyes az utóbbi évek innovatív, korszerű szellemi-, szakmai- és anyagi fejlesztésének eredményeként ismét felkerült a hazai és nemzetközi lovasélet térképére. A felújított pályákkal, infrastruktúrával rendelkező, új fejlődési pályára állt intézmény a lóversenyek kedvelt helyszíne. Ezt bizonyítja - többek között - az eddigi három világbajnokság, számos nemzetközi- és tenyészverseny általános szakmai elismerést kiváltó rendezése.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Gyerekrajzok váltották fel a textileket a Békés Megyei Könyvtárban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Izgalmasan telt az elmúlt néhány hét a Békés Megyei Könyvtárban. Szinte minden nap különböző programokkal várták a látogatókat. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Mező Andrea, Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület elnöke

Egyre nagyobb az igény a családterápiára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Mező Andrea, Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület elnöke

A MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület 2000-ben alakult, közhasznú szervezetként működik. Az egyesület alacsonyküszöbű, illetve az ártalomcsökkentés modelljét és módszereit használó szolgáltatásokat nyújt, valamint prevenciós feladatokat lát el, komplex egészséges életre nevelő programokat valósít meg elsősorban Békés megye területén.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Felföldi Sándor, a gyulai Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke

Idén akár már 14 km-en is indulhatnak egyéniben versenyzők a X. Fuss a sérült gyermekekért Jótékonysági futóversenyen

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Felföldi Sándor, a gyulai Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület elnöke

Az elmúlt években hagyománnyá vált a májusban megrendezendő félmaraton és maraton, melyen 7, 21, 42 km-es távot akár egyéniben akár csapatban teljesíthetők, így mindenki megtalálja a számára megfelelő.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Terápiás csoportként működik a Memória Café

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

A gondozás, segítés lényege, hogy a demens személy a szellemi leépülése során megőrizhesse az életminőségét, s jó közérzettel élje az életét. Tünetei mellett is érzékelje a szeretetteljes odafigyelést, képes legyen élvezni, megélni a pillanatot, és olyan támogatást kapjon, amely késlelteti állapota romlását.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke

Megviselte a szervezetet a tél

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke

A nagyon változó és elnyúlt hosszú tél megviselte az emberek szervezetét. Erről beszélgetett tudósítónk Dr. Melczer Mária Ágnessel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Polák Ferenc, a Cervinus Teátrum színművésze

Egy nagyon kedves mese a Drótos Jankó

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Polák Ferenc, a Cervinus Teátrum színművésze

Drótos Jankó a zempléni erdők rengetegjében eltéved és az Óriások Földjére keveredik. Így indul a Cervinus Teátrum új táncos mesedarabjának története. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Polák Ferenccel, a darab főszereplőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Csasztvan András, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Szlovák táncos mesejátékra készülnek a Cervinusban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Csasztvan András, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Április 20-án kerül bemutatásra a szarvasi Cervinus Teátrumban a Drótos Jankó című zenés mesejáték. Drótos Jankó a zempléni erdők rengetegjében eltéved és az Óriások Földjére keveredik. Így indul a Cervinus Teátrum új táncos mesedarabjának története. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Csasztvan Andrással, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Bővült az igényelhető támogatások köre

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Magyarné Dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának főosztályvezetője

Április 3-án megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete. Idén minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni ennek keretében. A támogatási igényeket kizárólag az Ügyfélkapun keresztül lehet eljuttatni a Kincstár részére. A kérelembeadási időszak alapvetően 2018. április 3-tól 2018. május 15-ig tart.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Folyamatosan nyomon kell követni a járás munkáltatóinak az elvárásait

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Folyamatosan szervezi a Békés Megyei Kormányhivatal folyamatosan szervezi a főosztályoknak azokat a kihelyezett szakmai értekezleteit, melyek során egy-egy járásba látogatnak ki a szakemberek. 2018. március 27-én Gyomaendrődön volt ilyen kihelyezett szakmai továbbképzés. Erről is beszélgetett tudósítónk Dr. Pacsika Györggyel, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Medgyesi Pál, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

Ismét ellepik a lovagok Békéscsabát a hosszú hétvégén

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Medgyesi Pál, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatóhelyettese

A Munkácsy Mihály Múzeum a hosszú hétvégén, április 29-30-án rendezi meg az V. Békéscsabai Vitézi Játékokat a Gabonamúzeumban. Látványos jelmezes felvonulással, középkori hadi bemutatókkal, színes vásári kavalkáddal, családi játszóházzal, korhű zenés-táncos programokkal, finom ételekkel-italokkal és remek hangulattal várják a fesztiválozókat. A rendezvény programkínálata a népszerű hagyományőrző produkciók mellett idén számos új és izgalmas elemmel bővült. Április 29-én este fáklyafény mellett rendezett harci viadal, tüzes íjászat, tűzzsonglőrök lenyűgöző show műsora és hastánc előadás szórakoztatja a közönséget.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Bódán Zsolt, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára osztályvezetője

Nagyon korán megjelentek a megyében a hitújítás különböző változatai

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Bódán Zsolt, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára osztályvezetője

"Reformáció 500+1. A protestantizmus Békés megyei története" címmel nyílott kiállítás az MNL Békés Megyei Levéltára központi épületében, Gyulán. A 2018. április 6-án átadott tárlat, amely a protestáns felekezetek fél évezredes működésének kulcsmozzanatait mutatja be a térségben, a reformáció emlékév levéltári programsorozataihoz kapcsolódva, széles összefogás keretében, a levéltár mellett a megye múzeumainak és számos protestáns egyházközségének a közreműködésével született meg. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Bódán Zsolt, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára osztályvezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke

Komoly hagyománya van már Gyulán az agilitynek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke

Április 14-15-én kerül megrendezésre Gyulán a XXII. Medivid Agility Kupa és a XIII. ParAgility Kupa. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Alt Sándor, a Gyulai Kutyás Agility Szabadidősport Klub elnöke.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára intézményvezetője

Több évfordulót is ünnepelnek a Vasutasban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Mohácsiné Szeverényi Ágnes, a VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára intézményvezetője

Több évfordulót is ünnepeltek és ünnepelnek a VOKE Vasutas Művelődési Házban. Fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar. Ebből az alkalomból ünnepi hangversenyt is rendeztek. A március 26-i koncertre egy igazán színes repertoárral készültek a jubileum jegyében. Felcsendültek magyar szerzők művei, rajzfilmslágerek, de a könnyű zene vizére is átevezett az együttes. A másik fontos évforduló a Kandó Kálmán Vasútmodellező Klubhoz kötődik, ugyanis idén ünneplik a klub alapításának 40. évfordulóját.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyulai Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke

Nagy változások történnek a Miniakadémia programjában

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyulai Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke

A Miniakadémia kiegészül a Koramentorház programjaival a közös érdekek és közös cél elérése érdekében. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a gyulai Egészséges Városért Közalapítvány kuratóriumának elnöke; Elekné Rózsavölgyi Kata szupermentor és Nagy-Benedek Klára gyógytornász.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Malatyinszki Péter, a Békéscsabai Szakképzési Centrum nevelési igazgató helyettese

Békéscsabán is komoly hagyományai vannak a Szakmák Éjszakájának

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Malatyinszki Péter, a Békéscsabai Szakképzési Centrum nevelési igazgató helyettese

Ismét megrendezésre kerül a Szakmák Éjszakája. A rendezvénynek már komoly hagyományai vannak Békéscsabán és évről évre egyre több az érdeklődő is.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Körömi János, Mentálhigiénés Egyesület elnöke

Érdemes az emberek elérésére áldozni

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Körömi János, Mentálhigiénés Egyesület elnöke

A Békés Városi székhelyű segítőfoglalkozásúak szakmai szervezete 2000-ben alakult. Klasszikus, szakmai civil szervezetként, alulról jövő lakossági kezdeményezésből jött létre az érdekvédelmi szervezet. Az egészségmegőrzés, a lelki egészségvédelem területén dolgozó szakemberek és önkéntes segítők együttműködési szándékából alakult meg egyesület.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Prohászka Béla, Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke

Fontos, hogy hogyan tudjuk bemutatni a hungarikumokat a nagyközönség számára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Prohászka Béla, Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke

A Pekingi Magyar Kulturális Intézet és a Sanhaji Főkozulátus felkérésére a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége is képviseltette magát Sanghajban, a Budapaest FEST rendezvényen. A Kelet Gyöngye TV-torony lábánál 2018. március 22. és 25 között megrendezett eseményen Gasztronómiai bemutatóra került sor, ahol Prohászka Béla vezetésével a résztvevők megismerkedhettek a Magyar Hungarikumokkal és a Magyar Értékekkel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke

Japán-magyar judo utánpótlás csapatversenyt rendeznek Békéscsabán

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke

Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke nyáron Japánba utazik az utánpótlás korú versenyzőkkel edzőtáborozásra, majd novemberben a japán utánpótlás válogatott érkezik Békéscsabára, ahol november 24-én magyar-japán utánpótlás csapatversenyt is rendeznek.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Útfelújításokról is tárgyaltak a békési képviselők

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Március 29-én ültek össze ismét Békés Város képviselői. Az itt született fontos ügyekkel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Izsó Gábor polgármester.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője

Különösebben nem zavarja a vándormadarakat a késői tavasz

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője

Picit csúsztattak az érkezésen azok a vándormadarak, amelyeknek az érkezését dátum szerint megszoktuk - Mondta el tudósítónknak Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója

Több ezer érdeklődőt vonzanak a Nemzeti Park rendezvényei

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója

A „Mocsarak élőhely-együtteseinek megőrzése a Sebes-Körös Sárrétjén” elnevezésű KEHOP projekt három fontos elemből tevődik össze. Ezeket dr. Tirják László, a KMNPI igazgatója ismertette a sajtótájékoztatón. Elöljáróban elmondta, hogy Biharugra térségében csaknem 8 ezer hektárnyi védett terület található, a Biharugrai-halastavak pedig 1800 hektáros területükkel Magyarország legnagyobb halastórendszerei közé tartoznak. A változatos tájnak köszönhetően az itteni élővilágot rendkívüli fajgazdagság jellemzi. A projekt egyik eleme az extenzív legeltetéses állattartást kiszolgáló infrastruktúra fejlesztését célozza. Felépítenek egy 150-200 szürkemarha befogadására alkalmas karámot, amelyhez gondozói épület és egy fúrt kút is tartozik majd. A szürkemarhák legeltetésével mintegy 400 hektárnyi terület természetvédelmi kezelése valósulhat meg.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rácz Attila, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákönkormányzatot segítő tanára

Az általános iskolásokat is várják a Trefort diáknapjára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rácz Attila, a Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákönkormányzatot segítő tanára

Ismét megrendezésre kerül a Trefortban a diáknap, amelyre ezúttal is várják az általános iskolák 7. és 8. osztályos diákjait.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Mokán István, Sarkad Város polgármestere

Beszámolókat is meghallgattak a sarkadi képviselők

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Mokán István, Sarkad Város polgármestere

Ismét összeültek a sarkadi képviselők. Az ülésen elsőként beszámoló hangzott el a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2017 évi tevékenységéről, melyben több fontos információt is megtudhattak a képviselők a településre nézve. Erről is beszélgetett tudósítónk Dr. Mokán István polgármesterrel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke

Új impulzusra volt szüksége a BRSE csapatának

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület elnöke

Kormos Mihály váltja Alberto Salomonit a BRSE kispadján. A Békéscsabai Röplabda SE vezetése váltásra szánta el magát a közelgő bajnoki elődöntőket megelőzően. A klubmenedzsment álláspontja szerint a szezon előtt meghatározott célkitűzések eléréséhez, így a bajnoki cím megvédéséhez váltásra van szükség. A megoldást házon belül találta meg az egyesület, hiszen felkérte a szakmai igazgatóként dolgozó Kormos Mihályt, hogy az idény végéig vegye át a felnőtt csapat irányítását.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója

A figyelem a Gyermekvédelmi Központ legnagyobb támogatása

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója

Nagyon jeles elismerést vehetett át a napokban Sziszák Katalin, a Békés Megyei Szociális Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója. Ezzel kapcsolatban beszélgetett tudósítónkkal.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója

Izgalmas programon van túl a Napsugár Bábszínház

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója

Az V. Bábos Drámaíró Verseny március 22-én, csütörtökön a témahúzással indult. A téma pedig az 1958-as Békés Megyei Népújság hasábjain bújt meg, címe: Divat Sári tanácsadója. Ennek nyomán születtek meg csütörtök éjszaka a darabok, majd az írók után a rendezőkön és a színészeken volt a sor, akik egészen vasárnap délutánig dolgozhattak együtt, hogy végül, mindössze két és félnapnyi próba után, a nézők elé álljanak az előadásokkal.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Sári Dominik, Keresztyén Ifjúsági Egyesület vezetőségi tagja

Szoros az együttműködés a Keresztyén Ifjúsági Egyesület és a KEF között

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Sári Dominik, Keresztyén Ifjúsági Egyesület vezetőségi tagja

Szoros együttműködés alakult ki az évek során a Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület és a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum között. Erről is beszélgettünk az egyesület két tagjával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Vantara Gyula, országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos

Nyíltan ki kell állni az emberek érdekeiért

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Vantara Gyula, országgyűlési képviselő, fejlesztési biztos

Március közepén az M44-es gyorsforgalmi út legkeletibb szakaszának projektindító ünnepségét tartották. Heteken belül kezdődnek a munkálatok. Ahogy az időjárás engedi, kivonulnak a szakemberek a területre és indulhat a várva várt útépítés. Erről is beszélgetett tudósítónk Vantara Gyula országgyűlési képviselővel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Nem emelkednek a gyermekétkeztetési díjak 2018-ban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Önkormányzati rendeletek módosításával indult a békéscsabai közgyűlés. Gyermekjóléti ellátásokról, gyermekétkeztetési díjakról, szociális ellátások díjáról döntöttek a képviselők. A szociális ellátásokkal kapcsolatos díjak 2018-ban nem emelkednek. A közgyűlés támogatta, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum a Gyulai úton található, Vésztő-Mágori szín épületszerkezeteire kiterjedő, szükséges karbantartási, felújítási munkálatokat elvégezze pályázati és a Múzeum saját forrásából. Kerékpárforgalmi és kapcsolódó létesítmények kiviteli szerződéséről is döntöttek a képviselők a Dózsa György út - Corvin utca - Lencsési út - Magyar utca vonatkozásában.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Szívesen összefognak a sportolók a jó cél érdekében

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Jótékony célra ajánlotta fel a 8. Borvidék Félmaraton nyereményét a verseny szerencsés nyertese, Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője. A robogóért befolyt összeget az Esőmanók kapták.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Ozsváth Zsuzsanna, A Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatója

Sikeres első félévet zártak Szarvason

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Ozsváth Zsuzsanna, A Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatója

Jó eredményekkel zárták az első félévet Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Iskola diákjai. Többek között a Szakma Sztár versenyen is szép eredményeket értek el a diákok. A 2018. évi szakma sztár verseny megyei elődöntőjén az iskolát 16 tanuló képviselte összesen nyolc szakmában. Az elődöntök 2018. január elején voltak, és az eredményekért egészen február 7-ig izgulhattak a résztvevők és felkészítőik. Ezen a napon még csak sejteni lehetett azt, amit pár nap után hivatalosan is megtudtak a tanárok és diákok: két tanuló sikeresen vette az első akadályt: Boldizsár Barbara fodrász és Major Ádám festő, mázoló, tapétázó diák bejutott az országos válogató versenybe.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Gajdács Tibor, a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatója

Jelentősen csökkent a féléves bukások száma az elmúlt 2 évben

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Gajdács Tibor, a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatója

Sikeresen lezárták az első félévet a a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiumában. Az elmúlt két évre visszamenőleg jelentősen, nagyjából 50%-al csökkent a féléves bukások száma.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szilágyi Ilona, a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főelőadója

Népszerűek a rendőrség programjai a fiatalok körében

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szilágyi Ilona, a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főelőadója

A Rendőrség 2014. szeptemberében a kiskorúak kábítószer-fogyasztásának csökkentése érdekében új programot indított, melynek célja, hogy minden tizenkettő és tizennyolc év közötti gyermeket nevelő szülő lehetőséget kapjon arra, hogy - évente legalább egy alkalommal - közvetlen, személyes és interaktív tájékoztatásban részesüljön a kábítószer-fogyasztás büntetőjogi következményeiről. A kezdeményezés a szülők - megelőzésben betöltött - szerepét hangsúlyozza. A társas kohézió és a családi kapcsolatok megerősítése segítséget jelenthet a kortársak befolyásolásával és az iskolában szerzett kudarcélményekkel szemben.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Kötelező bejelenteni a projektekben történt változásokat

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

A vidékfejlesztési programban elnyert pályázatok módosítása esetén, a vonatkozó kormányrendelet alapján a kedvezményezetteknek kötelességük bejelenteni azon adataikat, amelyek a támogatási szerződésben kerültek rögzítésre vagy a támogatás egyéb feltételi vonatkozásában érintettek változással.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Vannak még tavaszi programok március végére

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Lassan véget ér a március, de a Békés Megyei Könyvtárban még több tavaszi programmal várják az érdeklődőket a hónap végéig.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Hegyesi Sándor, a Gyulai Szakképzési Centrum Szigeti Endre Szakképző Iskolájának intézményvezetője

Eredményesen zárták az első félévet a Szigeti Endre Szakképző Iskola diákjai

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Hegyesi Sándor, a Gyulai Szakképzési Centrum Szigeti Endre Szakképző Iskolájának intézményvezetője

Évről évre mindig megmérettetik magukat országos szakmai versenyeken a Gyulai Szakképzési Centrum Szigeti Endre Szakképző Iskola diákjai. Idén három szakmában indult hat diák. A három szakma közül az ipari gépész és a női szabó szakmában egészen az országos döntőig jutottak a diákok. Erről is beszélgetett tudósítónk Hegyesi Sándorral, az intézmény igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Fontos beszélni a demenciáról

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Ismét megrendezésre került a Memória Café. Az elmúlt alkalommal a résztvevők elkezdték azt a fajta csoportmunkát, ami miatt konkrétan létrejött ez az önszerveződő csoport. A szervezők úgy látják, hogy nagyon nagy sikere van ennek a fajta munkának. Erről is beszélgetett tudósítónk Bátori Zsuzsával, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub versenyzője

Lökésről lökésre múlt el az izgalom Birminghamben

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Klub versenyzője

Márton Anita a világ idei legjobbjával, 19.62 méteres országos csúccsal aranyérmes lett Birminghamben a fedett pályás atlétikai világbajnokságon. Anita ezzel sporttörténelmet írt, hiszen ő a magyar atlétika első világbajnoka.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

A gazdaság fejlesztésében érdekelt az Iparkamara

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Idén is megtartotta Gazdasági évnyitó rendezvényét a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A megye top 100 vállalkozását bemutató kiadvány kapcsán a Kamara partnerei, a NAV és a KSH vezetői tartottak előadást. Dr. Parragh László, az MKIK elnöke, majd Vitályos Eszter államtitkár, végül dr. Viski József helyettes államtitkár tartott előadást. Ezzel kapcsolatban is beszélgettünk Dr. Orosz Tivadarral, a a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója

Évek óta kiváló az együttműködés a BSZC és a Magyar Tartalékosok Szövetsége között

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója

Személyesen vehette át Mucsi Balázs főigazgató a Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter által adományozott "Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát". A díjat a Magyar Tartalékosok Szövettségének Békés Megyei Szervezete és a BSZC éveken át tartó kiváló együttműködésének elismeréséül adományozták. Az iskola vezetése és tanárai továbbra is mindent megtesznek, hogy a köznevelésen felül kiváló kapcsolatot ápoljanak a civil és szakmai szervezetekkel és a társadalom széles körével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Igazi közigazgatási centrumként működik a Gyomaendrődi Járási Hivatal

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője

Szakmai szempontból jól sikerült év volt 2017 a Gyomaendrődi Járási Hivatal dolgozói számára. Az átvett feladatokat nagyon jól sikerült adaptálniuk. Ezzel kapcsolatban is beszélgetett tudósítónk Pacsika Györggyel, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetőjével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Gálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese

Számos egészségfejlesztési programot végez a KEF

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Gálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese

A Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) szakmai konzultációs munkacsoport, amelyet Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2001-ben hozott létre az ügy iránti elkötelezettsége, a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi szakmai összefogás, valamint minisztériumi pályázati támogatás eredményeként. A Fórum a megelőzés és a tiszta élet propagálása mellett számos egészségfejlesztő programot is szervez. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Gálné Dr. Maráczi Gabriella, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezető-helyettese.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Skultétiné Barna Anita, a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium igazgatója

Fontos pozitív példákat állítani a diákok elé

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Skultétiné Barna Anita, a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium igazgatója

Több éves együttműködésnek köszönhetően a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagszervezetei többször tartottak már különböző rendezvényeket a a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában. Az iskola és a fórum együttműködéséről beszélgetett tudósítónk Skultétiné Barna Anita igzgatóval.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kima Norbert, zenész, a Palmetta együttes tagja

Jubileumi koncertre készül a Palmetta

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kima Norbert, zenész, a Palmetta együttes tagja

A “hagyományőrző népi metalt” játszó Palmetta idén ünnepli fennállásának 10 éves jubileumát, ennek alkalmából pedig májusban egy friss nagylemezzel jelentkeznek, valamint egy különleges, jubileumi koncerttel is várják a rajongókat.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Másfél milliárdból fejleszthet Békés

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Izsó Gábor, Békés Város polgármestere

Február végén ismét összeültek a békési képviselők. Elfogadásra került többek között a város 2018. évi költségvetése, ami mintegy 4,5 milliárd forint. Ebből mintegy másfél milliárd csak a fejlesztések összege.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Csumpilla Mariann, a Gyulai Koramentorház vezetője

A koraszülött gyermeket nevelő családokat támogatja a Koramentorház

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Csumpilla Mariann, a Gyulai Koramentorház vezetője

A Korábban Érkeztem Dél Alföldi Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány a Dél-Alföldi régióban a koraszülöttként született gyermekek családjainak komplex támogató szolgáltatását indította el 2018 év elején. 2018 év elején Szeged, Gyula, Kecskemét városokban mentorházakat alakítottak ki, azzal a céllal, hogy a jelzett városok PerinatálisIntenzív Centrumai mellett egy komplex támogató szolgáltatást valósítsanak meg. Ezek a szolgáltatások nem csak a jelzett városokban, hanem bizonyos periódusonként a környező járásokban is elérhetővé válnak. A programnak köszönhetően a mentorházakban a koraszülöttek és hozzátartozóik holisztikus szemléletű, direkt szolgáltatásokat vehetnek igénybe ingyenesen. A szolgáltatások egyrészt a koraszülöttként világra jött gyermekek mozgás- és értelmi, érzelmi- és beszédfejlődését támogatják, másrészt a családtámogató szolgáltatások a szülők kompetenciaérzését növelik ebben a nem várt élethelyzetben.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke

Több veszélyforrás is leselkedik a fiatalokra

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke

A Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) szakmai konzultációs munkacsoport, amelyet Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 2001-ben hozott létre az ügy iránti elkötelezettsége, a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi szakmai összefogás, valamint minisztériumi pályázati támogatás eredményeként. A fórumnak jelenleg 21 szervezet a tagja, akik évente 8-9 alkalommal találkoznak. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Kotroczóné Antal Teréz, a Békéscsabai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

Nagy jelentősége van az anyatejes táplálásnak

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

Az anyatej fontosságáról beszélgetett tudósítónk Kotroczóné Antal Teréz vezető védőnővel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szalai Emese, régész

Hosszú évek munkája az Agyagba zárt hétköznapok

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szalai Emese, régész

Az Agyagba zárt hétköznapok – A 15-17. századi fazekasság emlékei a gyulai várból című könyvet március 1-jén mutatták be a gyulai Almásy-kastélyban. A gyulai várban hatvan évvel ezelőtt végzett ásatás öt évvel ezelőtti tudományos feldolgozását jelenteti meg könyv formájában az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Szalai Emese, a kötet szerzője.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

Jól sikerült az Előre felkészülése a tavaszi szezonra

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Boér Gábor, az 1912 Előre vezetőedzője

Elindult a tavaszi szezon, amire az Előre 1912 csapata sikeresen felkészült. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Boér Gábor vezetőedző.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke

Több százan érkeznek a XVI. Országos Textiles Konferenciára

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke

A Népi textíliák a Kárpát-medencéből – Partium és Erdély, Délvidék, Felvidék, Kárpátalja című országos pályázat és kiállítás a Békés Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében valósul meg. A konferenciával kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Pál Miklósnéval, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnökével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Czeglédiné Szappanos Anita, a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiumának intézményvezetője

Tartalmas volt az első félév a Harruckernben

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Czeglédiné Szappanos Anita, a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolája és Kollégiumának intézményvezetője

Tartalmasan telt az első fékév a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolában.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Már a márciusi programnaptár is tele van

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója

Jókai Mór születésnapján, február 18-án rendezték meg a magyar széppróza napját, amire a Békés Megyei könyvtárban két programmal is készültek. De ezen kívül is rengeteg programmal várták a látogatókat februárban és a márciusi programnaptár is tele van.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Farkas Tamás, adatvédelmi szakjogász

Fontos változások a személyes adatok védelmében

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Farkas Tamás, adatvédelmi szakjogász

Májusban hatályba lép az Európai Unió új adatvédelmi rendelete a GDPR ( General Data ProtectionRegulation ). A vállalkozásoknak fel kell készülniük mind az elektronikusan tárolt, mind pedig a papíralapú adatok átlátható kezelésére, megfelelő tárolására és igazolniuk kell, hogy ezek birtoklására, kezelésére megfelelő jogalapon kerül sor. Az új rendelet 2018. május 25-étől lesz alkalmazandó, az eredetileg kétéves felkészülési időből már csak néhány hónap van hátra, úgyhogy az a vállalkozás, ami még nem kezdett el ezzel foglalkozni, az az utolsó pillanatban van.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Az Ostoros utcai vízvezeték hálózat kiépítésére is jut forrás a 2018-as költségvetésből

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

Az önkormányzat költségvetésének főösszege 38 milliárd forint, amelyből több, mint 27 milliárd forint felhalmozási, fejlesztési, beruházási kiadásokra van előirányozva. Bátran mondható tehát, hogy a 2018. évi önkormányzati költségvetés alapján alapvetően a Modern Városok Program és a TOP projekteknek köszönhetően egy fejlesztés orientált évnek nézünk elébe. A tervezéskor szem előtt tartott legfontosabb célok az önkormányzat zavartalan működésének biztosítása, a foglalkoztatottak bérfejlesztésének végrehajtása és a Modern Városok Program, és TOP fejlesztések megvalósítása voltak. Mint például az Árpád Fürdő fejlesztése, a Gyermekélelmezési Intézmény eszközei, óvodák kültéri játszó eszközei, a Szigligeti utcai tanmedence felújítása, és három óvodai sportpálya építése.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

Minden szülőnek joga és kötelessége, hogy igénybe vegye a védőnői tanácsadást

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő

Nagy kihívásokat jelentett a 2017-es év a védőnői szolgálatok számára. Több változás történt a szolgálatok munkájában. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Kotroczóné Antal Teréz, Békés megyei vezető védőnő.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Jelentős szerepet játszanak a vidékfejlesztésben a LEADER egyesületek

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója

Békés megyében négy LEADER egyesület működik, a működésükhöz szükséges támogatási források kifizetése folyamatosan történik. Ezzel kapcsolatban volt stúdiónk vendége Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Steinwender József, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetője

Nagyon jól sikerült az Impro Fesztivál

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Steinwender József, a Féling Színház Kulturális Egyesület vezetője

Az elmúlt évek gyakorlatához híven a négyfős csoportok 4-5 különböző improvizációs feladatot kaptak. Az egyes feladatokra való felkészülésre általában 10 perc állt rendelkezésre.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Erdélyi Tímea, a Cervinus Teátrum színművésze

A megszokottól kicsit eltér a Cervinus Teátrum Ármány és szerelme

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Erdélyi Tímea, a Cervinus Teátrum színművésze

Schiller világhírű drámájából születik egy új zenés előadás a szarvasi Cervinus Teátrumban. Ferdinánd és Lujza tiltott és titkos szerelme, cselszövések és ármánykodások sokaságát vonja maga után. Vajon az őszinte, tiszta szerelem legyőzheti , és megváltoztathatja az önnös érdekét szem előtt tartó hatalmi rendszert? A darabbal kapcsolatban beszélgetett tudósítónk Erdélyi Tímeával, a Cervinus Teátrum színművészével.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója

Március végén mutatja be a Cervinus Teátrum az Ármány és szerelmet

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója

Március végén mutatja be a Cervinus Teátrum az Ármány és szerelem című Friedrich Schiller művet. Az alkotók ragaszkodnak az eredeti Schiller történethez és szöveghez, de új köntösben, megújítva kerül bemutatásra a darab. Erről beszélgettünk Dr. Dósa Zsuzsával, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatójával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Filmvetítéssel és élményterápiával zajlott a februári Memória Café

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Bátori Zsuzsanna, idősügyi szakértő, a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ vezetője

Ismét megrendezésre került a Memória Café, amelyre most filmvetítéssel és élményterápiával készültek a szervezők. Erről beszélgetett tudósítónk Bátori Zsuzsa idősügyi szakértővel.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja
Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója

Mernek nagyot álmodni a Munkácsy Múzeumban

Az FM98.4 Mega Rádió reggeli műsora - Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója

Az Önkormányzat Közgyűlése 5 év határozott időtartamra, 2018. április 1. napjától 2023. március 31. napjáig ismét megbízta Ando Györgyöt a Munkácsy Mihály Múzeum intézményvezetői feladatainak ellátásával.

Bővebben a hangfelvételt itt meghallgathatja