Sárrét Metál Klaszter

A klaszter és tagjainak bemutatkozása a Körös Hírcentrum hírportálon

Békés-megye északi térségben hagyományosan jelen lévő fémipari vállalkozások összefogása

Sárrét Metál Klaszter - Eredményesség, siker

A Menedzsment elérhetősége

Klasztermenedzser: Fenyvesi László
Telefon: +36(20)490-0053
E-mail: agroapro@gmail.com
Postacím: HU-5520 Szeghalom, Kinizsi u. 76.

A Sárrét Metál Klaszter bemutatkozása

A klaszter Békés-megye északi térségben hagyományosan jelen lévő fémipari vállalkozásokat kívánja közös érdekek mentén versenyelőnyhöz juttatni.

A klaszter 2008. év végén érett meg a formai megalakulásra, melyhez a Dél-alföldi Régió Operatív Programja „DAOP-2008-1.2.1” konstrukciója keretében igényeltek és nyertek el támogatást, elsősorban a klaszter menedzsment tevékenységek színvonalas elindítása érdekében.

A Sárrét Metál Klaszter tagjai elsősorban autóipari gyártók második és harmadik körös beszállítói. Tevékenységeikkel lefedik majdnem a teljes fémfeldolgozási vertikumot. A tevékenységek között megtalálható a könnyűfémöntés, az alumínium és acélöntvények megmunkálása, lemezmunkálás, forgácsolás, hegesztés, fémszerkezetek gyártása és összeszerelése, galvanizálás, felületkezelés, festés, műszaki termékek kereskedelme, munkaruha és munkavédelmi eszközök forgalmazása, pályázatírás, pénzügyi tervezés tanácsadás.

A Sárrét Metál Klaszter tagjainak bemutatkozása

A klaszter a megalapításakor 14 tagot tömörített, melyek Békés és Csongrád megyében rendelkeznek székhellyel, de a Klaszter tagsága folyamatosan bővül.

FEED-M Ipari Kereskedelmi, és Szolgáltató Bt.

A fémmegmunkálás magasfokú technológiafejlesztése

Pont egy éve fejeződött be a FEED-M Bt. kapacitás bővítésére nyert nagy összegű pályázat beruházása. A Békés megyei Szeghalmon 1997-ben alapított FEED-M Ipari Kereskedelmi, és Szolgáltató Bt, mára már több nagy technológia-fejlesztő pályázatban sikeresen szerepelt, melyeknek legfőbb törekvése, az innovatív gépberuházások bővítésével elért gyártási folyamatok optimalizálása és a hatékonyság növelése.

FEED-M Ipari Kereskedelmi, és Szolgáltató Bt.

Különböző autóipari nagycégek beszállítói, továbbá mezőgazdasági gépalkatrészek gyártásával foglalkoznak. Németország, mint Magyarország egyik legjobb felvevő piaca is megnyílt a FEED-M innovatív törekvéseinek. A cég a lehető legkorszerűbb technológiát alkalmazza, melyekkel magas elvárású ügyfeleinek tesz eleget, az új megrendelők megkeresésében bízva.

A FEED-M Bt.- a Sárrét Metál Klaszter megalakulásakor- a Klaszter tagjai közé lépet, melynek részbeni eredményeképpen, mind a hazai mind a nemzetközi piacon pozitív eredményeket érhettek el, versenyképességük növelésével.

Csaba Metál ZRt.

Hazánk méltó képviseltetése a nemzetközi autógyártásban

A Csaba Metál ZRt. egy 100%-ig magántulajdonban lévő magyar vállalkozás. A cég alapító tulajdonosa és vezérigazgatója a mérnök végzettségű Majoros Béla.

Csaba Metál ZRt.

A békéscsabai üzletág egy nyomásos öntöde, ahol döntően a járműipar számára készülnek alumínium alkatrészek. Az ismert személygépkocsi márkák közül megtalálhatók a Békéscsabán gyártott alkatrészek többek között a Peugeot, Audi, BMW, Chrysler, Citroen, Ferrari, Fiat, Ford, Jaguár, Mercedes, Nissan, Opel, Porshe, Renault, Rover, Toyota, Volvo, VW különböző modelljeiben.

A szeghalmi acélszerkezet üzletágat 2005-ben vásárolta meg a társaság. A szeghalmi gyáregység többek között busz alvázakat, felépítményeket, lég-és üzemanyag tartályokat, haszongépjármű alvázakat, komplett trailereket és egyéb alkatrészeket gyárt. A 2011-ben Magyar Termék Nagydíjban részesült URBANUS midibusz kifejlesztése és gyártása is itt történik.

A Sárréti Metál Klaszter alapítója, legnagyobb tagja, zászlóshajója. A Klaszter kezdeti nehézségeinek leküzdésében, és a menedzsment megerősítésében végzett tevékenységének köszönhetően a Sárrét Metál Klaszter 29 taggal Békés megye egyik legjobban működő klaszterei közé tartozik.

Fábafém Ipari és Kereskedelmi Kft.

CNC forgácsolás mesterfokon

A Fábafém Ipari és Kereskedelmi Kft. jogelődje a Fábafém Bt. révén 1993-ban alakult, két magánvállalkozó üzleti partnereit és műszaki eszközeit társítva. Nevét alaptevékenységéből választotta, mivel a fő profil a bútorvasalat gyártása volt. A bútoriparban egyre ismertebbek lettünk, pontos és jó minőségű szállításaink megalapozták sikereinket. Napjainkra azonban a piac adta lehetőségek kihasználásával és a hazai bútoripar meggyengülésével tevékenységi körünk jelentősen kibővült, átalakult.

Fábafém Kft.

Fejlesztéseinkben a nagysorozatú fémforgácsolt alkatrészgyártás lehetőségeit igyekeztük megteremteni, ezért több CNC vezérlésű esztergát, megmunkáló központot vásároltunk. Hatására árbevételünk folyamatosan emelkedett, melynek köszönhetően 2011-ben pályázati források bevonásával lehetőségünk nyílt egy új, az eddiginél mindenben korszerűbb telephelyet építtetnünk. Az 1650m2 összalapterületű épületeggyütes 2 fő részre osztható egy 1380m2-es üzemcsarnokra valamint a hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületre - irodákra, szociális helységekre.

A Fábafém Kft. alapító tagja a Sárrét Metál Klaszternek,melynek munkájában aktívan részt vesz.

DUVET Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A DUVET Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1993.-ban alakult kereskedelmi vállalkozás. Fő tevékenységi körét tekintve kenőanyagok, gépjármű indító és meghajtó akkumulátorok, valamint csapágyak, ipari hajtástechnikai elemek nagy- és kiskereskedelmével foglalkozik.

Duvet Kft.

Cégünk megalakulása óta dinamikusan fejlődő, nyereséges vállalkozás, saját tulajdonú telephelyen jelentős árukészlettel, szállítóeszközparkkal rendelkezik. Munkánkat ez évtől SAP komplex vállalatirányítási rendszer keretében végezzük, amely garantálja korszerű minőségi politikánk maradéktalan végrehajtását. Célkitűzésünk, hogy partnereinknek megfelelő, az ár és a minőség tekintetében optimális összhangban álló termékekkel lássuk el.

Reméljük, rövid bemutatkozásunk felkeltette érdeklődését, és Önnel, illetve kollégáival együttműködve cégeink között sikeres kapcsolatot alakíthatunk ki.

Csaba Berényi Gépgyártó Kft.

A Társaság 1994-ben jött létre a KLADO Rt. Mezőberényi telephelyének megvásárlásával. A telephelyen 1948 óta különböző gépalkatrészek és acélszerkezetek gyártása folyik. A rugalmas vállalkozás a fő profil területén szerzett több mint 25 éves gyártási tapasztalat bázisán vevőinek megbízható, minőségorientált együttműködést kínál.

Csaba Berényi Gépgyártó Kft.

Fő profil: • Forgácsszállító berendezések tervezése, fejlesztése, gyártása és értékesítése • Acélszerkezetek gyártása vevői rajzok alapján • Külkereskedelem

Termékcsoportok: • Komplett forgácsszállítók hűtőfolyadék tartállyal • Acélszerkezetek gyártása erdészeti gépekhez • Acélszerkezetek gyártása aszfaltterítő gépekhez • Acélszerkezetek gyártása úthengerekhez • Alkatrészek gyártása mobildarukhoz

Kapacitásunk: • Lakatos, hegesztő: 400.000 óra/év • Forgácsolás: 350.000 óra/év • Szerelés: 15.000 óra/év • Festés: 55.000 óra/év

A Csaba Berényi Gépgyártó Kft. alapító tagja a Sárrét Metál Klaszternek, ahol aktív szerepet játszik főként a kisebb vállalkozások irányába mutató kooperációs tevékenységével.

Bemutatkozik: Baranya László egyéni vállalkozó

Baranya galván. Felületkezelés, szolgáltatás

Baranya László egyéni vállalkozó 1986 óta foglalkozik fémek felületvédelmével. Kezdetben galvánhorganyzással és nyomtatott áramkörök gyártásával foglalkozott. 1992-től elektrosztatikus porszórással, 2014-től pedig KTL (kataforetikus) festéssel is foglalkozik a vállalkozás.

Baranya László ev.

Galvanikus horganybevonatok készítésére három sor áll rendelkezésre, amelyből két sor savas és egy lúgos. A horganybevonatok utókezelésére passziválókat alkalmazunk kék és sárga színben. Kádméret: 2900mm x 650mm x 1100mm

Az elektrosztatikus porszórás (szinterezés) korrózióvédő bevonatot képez és a fém anyagok precíz, gyors felületvédelmét teszi lehetővé. A felület előkészítése partnereink segítségével, illetve igény szerinti horganyzással vagy Ktl festéssel történik. Kemence mérete: 7000mm x 3000mm x 1500mm

A KTL festés hatékony és hosszantartó, nagy hőállóságú és kiváló kémiai ellenállóképességel rendelkező korrózióvédelmet biztosít. Szín: RAL9005 selyemfényű; Beszállítónk: Axalta, CoatingSystem - Kád méret: 2900mm x 900mm x 1300mm

Baranya László EV alapító tagja a Sárrét Metál Klaszternek. Szinte minden klasztertag igénybe veszi felületvédelmi szolgáltatását.

TERMOKAMERA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Földünk jövőjéért, csökkentett energiaköltséggel!

A tengerentúlon már megindult a napelemes rendszerek kiépítésének költség-csökkenése. Évente akár 12%-os esésről beszélhetünk. Az alternatív energia egyre bővülő piaci versenye is befolyásolja ezeket a folyamatokat, amely a magyar kereskedelemre is hatást gyakorol.

FEED-M Ipari Kereskedelmi, és Szolgáltató Bt.

A Sárréti Metál Klaszter megalakulásának célja az volt, hogy Békés-megye északi térségben versenyelőnyhöz juttassa a fémiparral foglalkozó vállalkozásokat. A békéscsabai TermoKamera Kft. a Sárrét Metál Klaszter tagjaként, a napelemes és napkollektoros rendszerek tervezésétől a kivitelezésig segítségünkre van. A minőség, megbízhatóság és szakértelem szellemében állnak az ügyfeleik rendelkezésére.

A TermoKamera Kereskedelmi és Szolgáltató Kft 2008-as megalakulása óta, hatalmas előrelépést tett a hatékony energia megtakarítás,- felhasználás területén. A cég legfőbb céljaként azt tűzte ki, hogy mind a vállalkozások, mind a lakosság körében népszerűsítse a mindenki számára korlátlanul rendelkezésre álló napenergiát. A napjainkban használt legjobb technológiákat felhasználva segítik az alternatív energiák elterjedését.

A napelem technológiájának lényege, a napsugarakban rejlő energia hasznosításán alapul. Így környezetbarát módon állítja elő a mindennapjainkban már nélkülözhetetlen elektromos áramot. Ez a rendszer kiváló teljesítményre képes, költséghatékony-, és környezetkímélő módon.

TIVI-TECHNIKA Fémszerkezetgyártó és Kereskedelmi Kft.

Korrózió állás évtizedek át, a jövő perspektívájában

A TiVi Technika Kft 24 év tapasztalatával készít magas minőségű egyedi igényeknek is megfelelő szén és korrózióálló acélszerkezeteket, gépeket, berendezéseket. Célunk az, hogy , professzionális tervezéssel kiváló minőségű anyagokból a rendelkezésre álló korszerű technológiával elégítsük ki megrendelőinket.

Csaba Metál ZRt.

Kivitelezéseink között az egyszerűbb lakosságitól a komplex tervezésű ipari berendezésekig minden megtalálható. Referenciáink az ország egész területére kiterjednek.Technológiáinkat, berendezéseinket folyamatos fejlesztjük. Kiszolgáló épületeinket egy 500m2-es csarnokkal bővítettük, ahol ipari méretű fémszerkezetek, felépítmények, speciális járművek is elférnek.

Célunk, hogy termékeink és szolgáltatásaink minősége és hasznossága meggyőzze Önt arról, hogy kapcsolatait egy kifogástalan, partnerrel bővítse.

A TiVi Technika Kft. a Sárrét Metál Klaszter tagjaként, referenciáját kiterjeszthette az ország szinte egész területére.

Ferropatent ZRt.

The Patent Solution for Steel

Közel 15.000 m2-es alapterületű, fedett raktárainkból közvetlenül tudjuk kínálni az acél alapanyagok legszélesebb választékát 15.000 tonnás átlagos készletszint mellett.

Ferropatent ZRt.

Kínálatunkban megtalálhatóak a hideg- és a meleg tekercsek, lemezek, hasított szalagok. Csöveink, zártszelvényeink mellett elérhető a lapos-, négyzet- és köracélok széles választéka, valamint a profilok és az idomacélok teljes méretskálája. Megrendelőink részére igyekszünk a lehető legteljesebb körű szolgáltatásokat nyújtani, így rendelkezünk az extra méretű alapanyagok megmunkálására is alkalmas lefejtő darabolóval, több plazma- és lángvágó berendezéssel, síkágyas lézerrel, hajlító- és szemcseszóró berendezéssel valamint kettő fűrésszel.

Hollósi Fémipari Vállalkozás

Vállalkozás 1990-ben alakult, tevékenységi köre fémforgácsolás. Azóta eltelt idő a fejlesztések időszaka volt. Fejlesztéseknek köszönhetően a hagyományos gépek mellé új CNC berendezések kerültek beszerzésre: DMG-MORI hajtott szerszámos esztergák, DMG-MORI megmunkáló központok, Trumpf lézervágó, LVD hattengelyes élhajlító, Lángvágógép, 3D mérőgép

Hollósi Fémipari Vállalkozás

A tevékenyégi körünk ennek megfelelően alakult: lézervágás és lángvágás, élhajlítás, hagyományos és CNC forgácsolás, helyzet és vonalfúrás, hegesztés. Ezen berendezésekre vállalunk egyedi, kis és közepes sorozatú alkatrész gyártást nagy teherbírású fiókos lemeztároló szekrények készítését.

A vállalkozás alapító tagja a Sárrét Metál Klaszternek,ahol intenzív kooperációs kapcsolatban áll a többi klasztertaggal.

FÉMSZOLG Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft.

A gazdasági társaság a Békési Mezőgép Felszámolását követően jött létre 1992-ben. A Békési Mezőgép felszámolása kapcsán lehetőség nyílt arra, hogy az ott dolgozók megvásárolják a forgácsoló műhelyt az ott lévő gépekkel, és tovább vigyék annak addigi tevékenységét. A betéti társaság kialakította a termeléshez szükséges infrastruktúrát, és megkezdte a termelő gépek, berendezések modernizációját.

FÉMSZOLG Kft.

A vállalkozás 2001 decemberében korlátolt felelősségű társasággá alakult Fémszolg Fémmegmunkáló és Szolgáltató Kft. néven, amely két természetes személy tulajdonában van. 2005-ben GVOP-és pályázati támogatással egy új üzemcsarnok került átadásra, amelyben lakatosipari tevékenység folyik.

A vállalkozás alaptevékenysége vasipari termékek gyártása, ezen belül forgácsoló és lakatos munkák megrendelésre történő elvégzése. Jelenleg 25 db forgácsoló géppel rendelkezik a társaság, melyhez társulnak a lakatosipari tevékenységhez szükséges gépek, mintegy 15 db. A Társaság 2008 óta tagja a sárrét Metál Klaszternek,ahol aktív tevékenységével segíti a közös munkát.

Losonczi Innovation Kft.

Aki tenni akar valamit, az megoldást keres, aki nem, az kifogást.

Társaságunkat 1995-ben alapítottuk családi vállalkozásként. A kezdeti időben forgácsoló szerszám és mérőeszköz kereskedelemmel foglalkoztunk, mely az évek során kiegészült, a saját tervezésű, és gyártású egyedi váltólapkás forgácsoló szerszámokkal, szerszámtartókkal, készülékekkel, és mérőeszközökkel. Az eltelt évek során folyamatosam bővítettük a tervezői és gyártó kapacitásainkat, és növeltük dolgozóink létszámát. Jelenleg 30 főt foglalkoztatunk.

Losonczi Innovation Kft.

Az alapításkor azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a vevők igényeinek maximálisan megfelelve, a legkorszerűbb megoldásokkal tervezzük meg, és gyártsuk le a kért egyedi váltólapkás forgácsoló szerszámokat és készülékeket. Igyekezzünk hosszú távú kapcsolatot kialakítani minden partnerünkkel, mert az elégedett vevő a legjobb vevő. Büszkék vagyunk arra, hogy vevőink jelentős részével sok éves a kapcsolatunk.

A 2014-es év egy fontos mérföldkő cégünk életében. Új saját tulajdonú telephelyre költöztünk. A békéscsabai Almáskerti Ipari Park 8/2 szám alatti csarnokunk maximálisan kielégíti jelenlegi, és jövőbeni igényeinket is. Sikerült létrehoznunk egy XXI. századi kor igényei szerinti gyártó bázist, ahol a munkakörülmények maximálisan megfelelnek dolgozóink elvárásainak, ahol minden adott a precíz és pontos munkához.

Megújult cégünk neve is. A Losonczi Mérnöki Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 2015. március 3-tól Losonczi Innovation Kft-re változik. Az új névvel szeretnénk jelezni azt a fejlődést, amin végig mentünk az elmúlt húsz évben. A vevőink igényeinek megfelelően igyekszünk a teljes gyártási folyamatot lefedni termékeinkkel.

A Losonczi Innovation Kft alapító tagja a Sárrét Metál Klaszternek,ahol előremutató-nevéhez illő-innovatív ötletekkel javaslatokkal és példamutatással segíti a Klaszter fejlődését.

További információk, interjú hamarosan...

A klaszter tagjainak bemutatkozásai.