Magunkról - Körös Hírcentrum, a hangos hírfolyam - Békés megyei hirek
Körös Hírcentrum - a hangos hírfolyam - Békés Megye
2018. augusztus 19. (Vasárnap) - Békéscsaba, HU:

Üdvözöljük a Körös Hírcentrum hírportálon!

Békés megye híreinek, eseményeinek hangos és képes archívuma.

Néhány gondolat a Körös Hírcentrumról.

A Körös Hírcentrum hírportál fejlesztését 2014. szeptemberében kezdtük, azzal a céllal, hogy a Békés megyében zajló eseményekről egy hangos archívumot hozzunk létre. Már több éve szállítjuk a híreket két médiapartnerünknek, a békés megyei Rádió 1 és a békéscsabai Mega Rádió számára, így a rádióhallgatók részére nem ismeretlen a Körös Hírcentrum neve. Az évek során óriási hírarchívummá duzzadt az általunk készített anyagmennyiség. A Körös Hírcentrum tudósítói lehetőség szerint minden békés megyei eseményen jelen vannak, hírt adnak a rádióhallgatók részére. Célunk, hogy tudósításaink hangos és képes archívuma mindenki számára elérhető legyen.

Körös Hírcentrum Player

Miért hangos hírfolyam?

A Körös Hírcentrum egyedisége abban rejlik, hogy a békés megyei hírarchívum a tudósítóink által készített hangfelvételeket és képeket teszi közzé. A hangfelvételeket szerkesztett vagy vágatlan formában.
A sajtótájékoztatókon, eseményeken készült felvételek vágás nélkül, teljes terjedelmükben meghallgathatók. Az interjúk szerkesztve, vágva kerülnek archíválásra, majd ebben a formában tesszük közzé. Tehát hírportálunk a hangfelvételek lejátszását teszi lehetővé egy linkre kattintva.

A hangfelvételek indítása a lejátszó segítségével.

A megjelenő lejátszó a más média lejátszó eszközökön is megszokott vezérlők segítségével kezelhető. Mindemellett megjelenik egy track lista is, melyből kiválasztható a hanganyag meghallgatni kívánt részének pozíciója.

A lejátszó funkcióit továbbfejlesztjük.

A lejátszót is, mint hírportálunkat folyamatosan fejlesztjük. A hanganyagok archívumát naponta frissítjük, de mellette a megjelenés átláthatóságát folyamatosan javítjuk, és az elérhető funkciók körét is bővítjük.

A békés megyei Rádió 1 és a békéscsabai Mega Rádió

Milyen hangfelvételeket találok a Körös Hírcentrum hírportálon?

A Körös Hírcentrum tudósítói lehetőség szerint minden békés megyei eseményen, sajtótájékoztatón jelen vannak hangfelvételt készítenek, melyeket a híradásokhoz használnak fel. Ezt követően interjúkat is készítenek az esemény érintettjeivel, melyek szintén rádiós műsorokban kerülnek adásba. Szerkesztőink ezekből az anyagokból készítenek napi híreket, napi és heti hírösszefoglalókat. Ezek a Körös Hírcentrum hírtermékei.

A Körös Hírcentrum hírtermékei:

  • Napi hírek. A Rádió 1 és Mega Rádió minden órában jelentkező híradása, a nap legfontosabb híreivel.

Krónikák - napi hírösszefoglalók:

  • Csabai Híradó. A 98.4 Mega Rádió minden nap délben jelentkező műsora.
  • Csabai Krónika. A 88.9 Rádió 1 minden nap 10 órakor jelentkező műsora.
  • Orosházi Krónika. A 90.2 Rádió 1 - Orosháza minden nap 10 órakor jelentkező műsora.

Magazinok - heti hírösszefoglalók:

  • Békéscsabai Napló. A 98.4 Mega Rádió minden szombaton 11.00 órától jelentkező magazinműsora.
  • Csabai Mozaik. A 88.9 Rádió 1 - Békéscsaba információs műsora minden szombaton 11.00 órától.
  • Orosházi Mozaik. A 90.2 Rádió 1 - Orosháza információs műsora minden szombat 11.00 órától.
  • Gyulai Napló. A 98.4 Mega Rádió minden héten szerdán 11.00 órától jelentkező magazinműsora.

A Körös Hírcentrum műsorainak archívumát a rádióban történt elhangzást követően tesszük közzé hírportálunkon, így azok bármikor visszahallgathatók.

Közzétesszük továbbá a hírműsorok forrásainak teljes anyagát, mivel a rádióban többnyire szerkesztett anyagok kerülnek műsorba, a lényeget kiemelve. Hírportálunkon viszont elérhetővé tesszük a vágatlan hangfelvételeket, teljes interjúkat.

Elérhetővé tesszük továbbá azokat a rádióbeszélgetéseket, melyeket a Körös Hírcentrum hírszerkesztői és a Körös Hírcentrum médiapartnereinek műsorvezetői készítenek.

A Körös Hírcentrum fejlesztés alatt.

A jövő, a folyamatos fejlesztés.

A Körös Hírcentrum hírportál fejlesztése folymatos. A 2014. szeptemberében történt indulást követően 2015. márciusában új külsőt kapott a hírportál. Mindemellett folyamatosan bővítjük archívumunkat, a meglévő funciók mellé folyamatosan dolgozunk ki új szolgáltatásokat. A fejlesztés alatt előfordulhatnak megjelenési problémák a különböző böngészők és operációs rendszerek miatt. A visszajelzések alapján, lehetőség szerint, megoldjuk a kompatibilitási problémákat.

Ezúton is köszönjük az eddigi észrevételeket, és várjuk továbbra is a segítő szándékú visszajelzéseket elérhetőségeinken.