Tüntetések és útzárak lesznek Békéscsabán és Orosházán

demonstráció Fotó: Körös Hírcentrum

Magyarország mind a 19 megyéjében, közel egy időben tartanak demonstrációt szombaton, így Békés megyében is.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Békéscsabán a demonstrációk sorát a Magyar Dolgozók Szakszervezete kezdi meg január 18-án (pénteken), amikor is 12 órától 16 óráig félpályás útlezárást tartanak. Ennek helyszíne: Békéscsaba 44-es főút, a TV torony melletti útszakasz.

hirdetés

Másnap, azaz január 19-én ugyancsak a MADOSZ szervezésében vonulásos tüntetés lesz a megyeszékhelyen. A gyülekező az U-alakú ház előtt történik 15 órától 15 óra 20 percig, ezt követően a Szent István térre vonulnak a tüntetők, ahol többen is felszólalnak majd.

A felszólalók:
Nika István MADOSZ Elnökségi Tag
Nagy Sándor DÉMÁSZ Szakszervezet Elnöke
Kalászné Gelencsér Ilona SZEF Megyei Koordinátora
Miklós Attila MSZP Békéscsabai Elnöke
Dancsó Tibor DK Országos Tanácsának a tagja
Dr. Fülöp Zoltán Magyar Liberális Párt Elnöke
Veréb Attila LMP Országos Politikai Tanács tagja

Ugyancsak január 19-én “Polgári összefogás és demonstratív tiltakozás a Fidesz önkényuralmi törekvései ellen” – címmel tartanak megmozdulást Orosházán.

A demonstráció első felvonása 14 órakor kezdődik, amikor is félpályás útlezárás lesz a Csorvási út (474-es út) Üveggyár buszmegálló után 50 métertől kezdődően, az Orosháza végét jelző tábláig. Ezt követően a tüntetők az orosházi Fidesz irodához vonulnak.

Követeljük a rabszolgatörvény visszavonását, a sajtószabadság helyreállítását, a korrupció ellenes ügyészség felállítását és a költségvetési csalással megvádolt Simonka György eltávolítását a közéletből.

– olvasható a Facebookon létrehozott eseményben.

Dr. Szabó Ervin, Orosháza város jobbikos önkormányzati képviselője a Körös Hírcentrum megkeresésére elmondta, egyedi indokkal is rendelkeznek a demonstráció megtartása kapcsán, ez pedig: „Simonka György áldatlan tevékenysége.”

A legfőbb ügyész igen súlyos gyanúsítással, vádakkal illette. Az ő szolgáin keresztül továbbra is kifejti tevékenységét. Jól látható, hogy Orosháza nem fejlődik, semmilyen pozitív változás nem történik.

Hozzátette: Orosházán a Fidesz önkormányzati képviselői semmilyen kompromisszumra nem hajlandóak. „A legutóbbi testületi gyűlésen előterjesztettem a túlóratörvény mellőzését, de a Fidesz önkormányzati képviselői elutasították azt.”

Dr. Szabó Ervinnel készült telefonos interjúnk itt meghallgatható:

 

A külhoni magyarok szintén csatlakoztak a megmozduláshoz. Lesz tüntetés Stuttgartban, Dublinban, Londonban, Münchenben, Amszterdamban, Bernben (immár harmadik alkalommal!), Hágában, Oslóban, Swansea-ben és Bécsben is január 19-én, Berlinben és Hamburgban pedig január 20-án.

A Körös Hírcentrum a békéscsabai és az orosházi demonstráción is jelen lesz, igyekszünk beszámolni az eseményekről! Kövessék Facebook oldalunkat is!

Szóljon hozzá!

+ 50 = 52