Bemutatták a korszerűsített Csemeteház Bölcsődét

Fotó: Körös Hírcentrum

A Csemeteház Bölcsőde és a gyulavári Tipegő Topogók Bölcsőde modernizálása, valamint bővítése valósulhatott meg Gyulán, TOP-os pályázat keretében.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, hogy jelenleg a felújított és az új épületrész berendezése zajlik. Létrehoztak egy új fedett, zárt közösségi teret is, amely korábban egy kihasználatlan belső tér volt.

hirdetés

Ez az új épületrész nemcsak a bölcsőde, hanem a város számára is hasznos, mert különböző kisebb rendezvények befogadására is alkalmas, ezzel bővült a bölcsőde hasznos alapterülete. A munkálatokat gyulai vállalkozók végezték, mely során modernizálták a hőtechnikai és gépészeti berendezéseket, valamint 9 új parkolót alakítottak ki és az épület akadálymentes megközelítését is megvalósították. Ezek mellett sószobát és fejlesztő- foglalkoztató szobákat is létrehoztak. Az épület hivatalos átadására február elején kerül majd sor.

Fotó: Körös Hírcentrum

A városvezető elmondta, hogy Gyula Város Önkormányzatának kiemelten fontos az oktatási, nevelési és szociális intézmények korszerűsítése és felújítása, ezáltal a családok támogatása.

Dr. Görgényi Ernő polgármesterrel készült rövid interjúnk itt meghallgatható:

Szóljon hozzá!

7 + 1 =