Országos sztrájkot hirdet az MKKSZ

körös, khc, sztrájk

Országos sztrájkot hirdet a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.

hirdetés

Az önkormányzati köztisztviselők, és a kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők érdekében a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete egyedül, míg a szociális ágazatban dolgozó közalkalmazottak érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen csaknem 200 ezer munkavállaló érdekében sztrájkot hirdet.

A sztrájk menetét és céljait ismertető sajtótájékoztatót, amelyen bejelenti a sztrájk időpontját, bemutatja a szakszervezetek 3 x 12 pontos követelését, a sztrájk-követelések előkészítésében együttműködő
szakszervezeteket és támogatóit, január 17-én (csütörtökön) tartják Budapesten az MKKSZ központi irodájában.

Amennyiben létrejön az országos közszolgálati sztrájk, leállhatnak az önkormányzatok, a közigazgatás és a szociális ágazat.

Mindeközben a Magyar Dolgozók Szakszervezete január 18-ára (péntekre) 12 órától 16 óráig félpályás útlezárást hirdetett. Ennek helyszíne: Békéscsaba 44-es főút, a TV torony melletti útszakasz. Erről Nika István elnökségi tag tájékoztatott néhány nappal korábban.

Nika István a szombati békéscsabai tüntetésen elmondta, tiltakoznak a munkavállalók számára káros változások ellen.

Ha valaki 400 órát akar dolgozni, csakis azért akar, mert nem tudja eltartani a családját a napi 8 órás munkájából. Azt szeretnénk, ha napi 8 órából meg lehetne élni.

– fogalmazott, majd hozzátette, 19-én ugyancsak a MODOSZ szervezésében, újabb tüntetés lesz a Szent István téren. A Csaba Centertől vonulnak majd 15 órától és több szakszervezeti képviselői is felszólal majd. A tüntetést élőben közvetítjük majd Facebook oldalunkon. Kövessen minket!

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 25 = 28