Veszélyes áruk szállítását ellenőrizték a vasúton

máv, vonat, menetrend keleti Illusztráció / Fotó: Körös Hírcentrum

Az idei évben először, január kilencedikén ellenőrizték a veszélyes áruk vasúti szállítására vonatkozó előírások betartását Békés megyében a katasztrófavédelem munkatársai.

hirdetés

Az akciót a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelője a Békéscsabai vasúti pályaudvaron tartotta meg. Az ellenőrzés során kettő vasúti szerelvény harminchét kocsiját vizsgálta át, amelyek közülük kettő tartozott a RID, vagyis a veszélyes áruk vasúti szállításának szabályának hatálya alá. A vizsgálatok során kollégánk nem tárt fel szabálytalanságot vagy hiányosságot.

hirdetés

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a fokozott és szigorú közúti ellenőrzések hatására a veszélyesáru-szállításban résztvevők nagyobb figyelmet fordítanak a vonatkozó jogszabályok betartására és betartatására. Mindez együtt jelentősen erősíti a veszélyesáru-szállítás biztonságát, javítja az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítési arányát, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítások feltárását.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 69 = 75