Rendszerhiba miatt nem érkeztek meg a nyugdíjak

körös, khc, sztrájk

Információink szerint rendszerhiba miatt nem történt meg a nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások, árvasági ellátás banki jóváírása ma délelőtt 10 óráig.

A hiba javításán dolgoznak a szakemberek.

Frissítés 10 óra 17 perc
Az OTP közleményt adott ki:

Az OTP Bank tájékoztatja ügyfeleit, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg. A nyugdíjak utalása a bank rendszerétől független ok miatt csúszik.
Megértésüket köszönjük.

Frissítés 10 óra 29 perc
A CIB BANK közleménye:

A mai napra (2019.01.11.) várt nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Ennek pontos okáról, illetve a folyósítás várható időpontjáról az Államkincstár ügyfélszolgálata tud tájékoztatást nyújtani az alábbi elérhetőségeken: Tel: +36-1-350-0155 +36-1-350-2755 +36-1-350-8580 +36-1-270-8800 +36-1-270-8999 +36-80-204-884 (Magyarországon belül vezetékes hálózatból ingyenesen hívható zöld szám). E-mail: nyufig@onyf.allamkincstar.gov.hu

A MagNet Bank szintén úgy tájékoztatott, a nyugdíjak nem érkeztek meg a Magyar Államkincstártól. Mint fogalmaztak, amint a GIRO számlára kerül, onnantól számítva 2 órán belül a lakossági számlákra íródik jóvá.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, idén 2,7 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, a bankszámlákra január 11-én kellene érkezzen, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést.

Frissítés 10 óra 56 perc
A Magyar Államkincstár közleménye:

A Magyar Államkincstár tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy technikai okok miatt a bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása napközbeni utalással történik meg. A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják. A postai kifizetések 2019. január 16-án indulnak el.

Ugyanakkor eddig a percig az OTP a honlapján azt írja: a nyugdíjak átutalása várhatóan csak 2019. január 14-én hétfőn történik majd meg.

Frissítés 11 óra 09 perc
Az MSZP szerint az új informatikai rendszer hibája okozta a galibát.

Nincs tovább haladék!

Korózs Lajos: Ne szórakozzanak a nyugdíjasok pénzével!#MSZP #hueu #StopOrbán

Közzétette: MSZP – 2019. január 11., péntek

Frissítés 11 óra 15 perc
A Giro Zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az államkincstárral együttműködve intézkednek a januárban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti – azaz pénteken történő – kifizetéséről. A Giro Zrt. által üzemeltetett, a nyugdíjak elszámolását is végző bankközi klíring rendszer hibamentesen működik, a beküldött tranzakciók feldolgozásában nem volt és jelenleg sincs fennakadás.

Frissítés 10 óra 59 perc
A Békés Takarék Szövetkezet közleménye:

Tisztelt Ügyfeleink!

A Békés Takarék Szövetkezet tisztelettel tájékoztatja az  érintett ügyfeleiket arról, hogy a hónap elején esedékes nyugdíjak összege  határidőre – a Takarék Csoporton kívüli okból – nem érkezett meg a takarékszövetkezetek számlájára. A nyugdíjfolyósítás késlekedésének okairól a Takarék Csoport folyamatosan egyeztet az érintett szereplőkkel, addig is ügyfeleink szíves türelmét kérjük. A Takarék Csoport az ügyfelei érdekeinek szem előtt tartásával minden tőle telhetőt megtesz a nyugdíjak kifizetése érdekében.

Frissítés 11 óra 19 perc
A Raiffeisen Bank közleménye:

Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a nyugdíjak átutalásában a Raiffeisen Banktól független okok miatt késés lépett fel, a nyugdíjak a Magyar Államkincstártól egyelőre nem érkeztek meg bankunkhoz. A hiba javítása a mai nap során várható, így a nyugdíjak várhatóan a nap folyamán jóváírásra kerülnek.

Eközben a MagNet Bank úgy tájékoztatott, hogy legkésőbb szombaton kiutalják ügyfeleik részére a várt összegeket.

Frissítés 12 óra 09 perc
A K&H közleménye:

Kedves Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. január 11-én esedékes nyugdíjak átutalása a K&H Bank rendszereitől független okok miatt késik. A nyugdíjak jóváírása várhatóan 2019. január 14-én történik majd meg. Megértésüket köszönjük! Üdvözlettel: K&H Bank

Frissítés 13 óra 24 perc

Továbbra sem tudni pontosan, hogy mi történt és ki hibázott. A fentebb olvasható információk alapján lehetséges, hogy még ma délután mindenki megkapja a járandóságát, de legkésőbb 14-én biztosan.

Szóljon hozzá!