Életet mentett a Szív City mobil applikáció Békéscsabán

tárgyalás, másodfokon Illusztráció: Körös Hírcentrum

Az utcán sétálók siettek annak a férfinek a segítségére, akit a járdán fekve találtak szerda reggel Békéscsabán.

hirdetés

Értesítették a mentőket, akik már a telefonon keresztül megkezdték a segítségnyújtást. A mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálták a férfit, akinél nem tapasztaltak légzést. Bajtársunk miközben lépésről-lépésre magyarázta a bejelentőnek, hogyan is kezdje meg az újraélesztést, nem csak esetkocsit indított segítségül, de a Szív City mobil applikáción is riasztotta a környéken levő önkéntes segítőket – olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

hirdetés

Egy szabadnapos nővér és egy szintén szabadnapos mentőtiszt is vette a riasztást, akik mindent hátrahagyva szaladtak a bajbajutott segítségére. A helyszínen egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, mintha mindig együtt dolgoztak volna. A mentők rövid idő alatt a helyszínre értek és emelet szinten folytatták a beavatkozást. A 60 év körüli férfit végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak és a gyors segítségnek köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Mi az a Szív City?

A Szív City egy virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai készek megmenteni a keringésleállás (a hirtelen szívmegállás) köztéri áldozatait. A Szív City app letöltésével és a regisztrációval vállalják, hogy ha a közelükben valakinek megáll a szíve, az Országos Mentőszolgálat riasztására a helyszínre sietnek, és mielőtt a mentő megérkezik, hozzáfognak az újraélesztéséhez. Évente 25.000 ilyen eset adódik országszerte, és a túlélés esélye percenként 7-10%-kal csökken. Életbevágó jelentőségű, hogy az újraélesztés mielőbb megkezdődjék!

További információért látogasson el a Szív City weboldalára!

 

Kövesse a Körös Hírcentrumot Facebookon!

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

9 + 1 =