Kemény hajnali fagyok jönnek a derültebb, havas tájakra

fagy Fotó: Pixabay

Hétfőn száraz, keddtől ismét csapadékosabb idő várható, a derültebb, havas tájakon akár -10 fok alatti minimumokat is mérhetünk.

hirdetés

Hétfőn az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, sokfelé szinte zavartalan napsütésre van kilátás, de nyugaton felhősebb időre kell készülni, és errefelé hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat. A szél veszít erejéből, de reggel nyugaton és északkeleten, napközben pedig keleten, északkeleten még élénk lehet az északias szél, kezdetben egy-egy erős széllökés sem kizárt. Hajnalra a felhősebb nyugati tájakon csak -1, -3 fok köré csökken a hőmérséklet, máshol -5 fok alatti, a szélcsendesebb, havas, derült tájakon -10 fok körüli, vagy akár -10 fok alatti értékeket is mérhetünk. Délután is sokfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet, 0 és -5 fok közé melegszik csak a levegő.

hirdetés

Kedden megélénkülő déli széllel ismét csapadékosabb időre számíthatunk, elsősorban a Dunától keletre havazhat, a Dunántúlon inkább havas eső, valamint eső lehet a jellemző. Hajnalban a derültebb, havas északkeleti, keleti és délkeleti tájakon ismét nagyon hideg lesz, -10 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet, ezzel szemben nyugaton csak kevéssel fagypont alatti minimumokat mérhetünk. Napközben a Dunántúlon +1 és +4, a Dunától keletre 0 és -6 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk, északon, északkeleten várható a leghidegebb idő.

Szerdán is sok felhő lesz az égen, több tájegységünkön is előfordulhat kisebb csapadék, mely kisebb havazásból nyugaton, délnyugaton és délen havas esőbe, illetve esőbe válthat, máshol gyenge havazás lehet a jellemző délután is. A Dunántúlon feltámad az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat – olvasható az Időkép honlapján.

hirdetés

Szóljon hozzá!

94 − 89 =