Már csak az új típusú műveleti lap tömbök használhatóak

erdő, fa

2019. január 1-jétől már csak az új típusú műveleti lap tömbök használhatóak. A régi típusú műveleti lap tömbök befejezését – attól függetlenül, hogy azok teljesen beteltek-e – a hatóság felé be kell jelenteni.

hirdetés

Az elmúlt 2 évben több fontos jogszabályi változás is érintette az erdőgazdálkodással foglalkozó szakembereket. Mind az erdőtörvény, mind a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet számos ponton módosult illetve megváltozott.

hirdetés

Az egyik kiemelten fontos változás az, hogy a „régi típusú” műveleti lap tömbök csak 2018. december 31-ig használhatóak fel, ezt követően ezek befejezését a hatóságok felé haladéktalanul be kell jelenteni. Fontos, hogy ez azon tömbökre is vonatkozik, amelyekben nincs minden oldal kitöltve, vagy akár teljesen üresek. Ehhez a megszokott bejelentési felület használható: http://eutrnyomtatvany.nebih.gov.hu/index.php/999186?lang=hu

A nyár folyamán megjelent a NÉBIH tematikus honlapján a „Műveleti lap” menüpont alatt az új előírásoknak megfelelő adattartalmú műveleti lap minta, valamint a hozzá kapcsolódó kitöltési útmutató https://portal.nebih.gov.hu/hu/ugyintezes/noveny/nyomtatvanyok. Az új nyomtatványok a nyomtatványboltokban elérhetők.

Forrás NÉBIH

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 1