Izsó Gábor: hamarosan új óvoda épülhet Békésen

izsó gábor óvoda Egy modern óvoda épülhet a településen. Fotó: Pixabay

Békés önkormányzata december 20-án tartotta meg az év utolsó testületi ülését. Izsó Gábor polgármestert a legfontosabb napirendi pontokról, valamint a fejlesztések aktuális állapotáról kérdeztük.

hirdetés

A Békési Református Egyházközség egy kérelemmel fordult a testülethez. Szeretnének egy óvodát építeni, amihez telket vásárolnának az önkormányzattól. Egy pályázat keretében nyertek rá forrást, egy szép, modern, tornacsarnokkal felszerelt óvodát tervez az egyházközség. Ez az új intézmény felvált majd egy korszerűtlen óvodát a városban, úgy, hogy a féőhelyekből is több lesz. A bölcsőde mellett, a Fábián utca területén épülne fel az új intézmény, ahol egykor összefolyt a Fehér- és a Fekete-Körös.

Éppen ebből az összefolyásból ered az is, hogy a testületnek egy másik napirendi pontban módosítania kellett a településrendezési eszközöket. Minden település rendezése papíron lefektetésre kerül, ezt tudják módosítani, ha szükséges. Ez tartalmazza, hogy melyik városrészben milyen építkezés folyhat. Van ipari, kertvárosi körzet, zöld terület, stb. A kiszemelt terület mocsárként, kertként van jelölve, ezt kellett módosítani.

A közvilágítás bővítéséről és új térfigyelő kamerák kihelyezéséről is döntött a testület. Előbbire szintén rendszeresen sor kerül, a lakosság igényeinek figyelembe vételével. Nagyrészt a kerteknél, új építkezéseknél merülnek fel a kérések, ahol gyérebb a közvilágítás. A kamerák kihelyezése több pályázatban szerepel pályázati elemként. Összesen tizenkettőt helyeznek ki a szakemberek. Veszélyes csomópontokra, a pályázatokban szereplő helyszínekre, és a városból kivezető utakhoz terveznek eszközöket kihelyezni. A ki- és bevezető utakon biztonsági szempontból kellenek a kamerák. Megnőtt az átutazó bűnözők száma, és a rendőrség munkáját elősegíthetik az elkészült felvételek.

A 2018-as évvel kapcsolatban büszkén mondta el Izsó Gábor, hogy eredményes esztendő volt. Nőtt a városi aktivitás, sok olyan rendezvény valósulhatott meg, ami korábban nem volt. Vagy ha volt is, a színvonala emelkedett. A város meg tudta tartani működőképességét, annak ellenére, hogy viszonylag kevés adóbevétellel rendelkezik. Körülbelül 3,5 milliárd forint támogatást nyert a város a TOP-os pályázatok keretében. Ezek a projektek el is indulhattak. Egy tiszta, élhető város volt Békés 2018-ban is.

Az Izsó Gáborral készült interjút itt meghallgathatják:

Kövessen minket Facebookon!

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 7 = 3