Négy közúti baleset: öt könnyű és három súlyos sérült

közúti baleset Fotó: police.hu

Egy óra alatt négy autó csúszott árokba Békés megyében. Békés megyében, 2019. január 2-án 7 és 8 óra között négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. 

Mezőberény külterületén, 7 óra 15 perc körül árokba hajtott egy személygépkocsi. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Negyed órával később, Doboz külterületén egy személygépkocsi előzés közben megcsúszott, letért az útról és árokba sodródott. A kocsi két utasa megsérült, egyikük könnyebben, a másik utast pedig súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők. Mezőberény külterületén, 7 óra 45 perc körül árokba hajtott egy személygépkocsi, a balesetnek két könnyű és egy súlyos sérültje van. Békéscsaba külterületén 8 óra körül hajtott árokba egy személygépkocsi, amelynek vezetője könnyebben, utasa súlyosan megsérült.

hirdetés

A balesetek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek figyelmesen, óvatosan! Haladási sebességüket ne a megengedetthez, hanem az útviszonyokhoz igazítsák! Ha az út vizes, jeges, havas, inkább hajtsanak lassabban! Sötétben, szürkületben, vagy amikor havazás, köd miatt lecsökken a látótávolság, lassítsanak! Érdemes nagyobb követési távolságot tartani és tanácsos kerülni a hirtelen fékezést, irányváltoztatást. A láthatóságra fordítsanak kiemelt figyelmet, rendszeresen ellenőrizzék, hogy a járművükön a világítások és az irányjelzők működnek-e! A gyalogosok és a kerékpárosok a jól működő világítások mellett viseljenek láthatósági mellényt, használjanak a láthatóságukat segítő fényvisszaverő eszközöket!

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

46 + = 48