Rendkívüli közgyűlésen döntöttek a bölcsődei ellátásról

rendkívüli közgyűlés Fotó: Körös Hírcentrum

December végére rendkívüli közgyűlést hívott össze Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. A testületnek szavazni kellett arról, hogy ellátási szerződést köt-e ismét a MIVA bölcsődével.

A Településfejlesztési Operatív Program keretein belül pályázatot hirdettek a „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” címen. Azzal a céllal, hogy a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz, valamint az óvodai ellátáshoz való hozzáférést javítsa és a szolgáltatások minőségét fejlessze.

hirdetés

Békéscsaba önkormányzata is nyújtott be pályázatot. 2017. augusztus 7-én került sor a szerződés aláírására – olvasható az előterjesztésben. A pályázat keretein belül a 3. számú Bölcsődében 24 fős férőhelyfejlesztésére került sor. A 24 önkormányzati bölcsődei férőhely mellett a vállalkozó által működtetett MIVA bölcsődében is történt egy 12 férőhelyes bővítés.

Az önkormányzati fenntartású bölcsődék új férőhelyeinek 2019. évtől történő finanszírozása és működésének az engedélyezése érdekében a szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzett adatok módosítása iránti kérelmet kell benyújtani a működést engedélyező hatósághoz. A MIVA bölcsőde vezetője 2018. december 18. napján azzal kereste meg az önkormányzatot, hogy a 12 új bölcsődei férőhely tekintetében 2018. december 12. napján benyújtotta a kérelmet az engedélyező hatósághoz. Az új 12 férőhely vonatkozásában a működési engedély megszerzéséhez és a központi költségvetésből történő finanszírozásához szükség van az önkormányzat és a szolgáltató közötti ellátási szerződésre.

A MIVA bölcsődében jelenleg 18 kisgyermek vár bölcsődei felvételre. Annak érdekében, hogy a működési engedély megszerzése, valamint az állami finanszírozás biztosított legyen és a 12 kisgyermeket már januárban fel tudják venni, szükség van az ellátási szerződés megkötésére. A képviselő-testület megjelent tagjai megszavazták a napirendi pontot, így folytatódhat az ügymenet.

 

A rendkívüli közgyűlést itt meghallgathatják:

 

A témában Szarvas Péterrel készült interjút pedig itt hallhatják:

Szóljon hozzá!

28 − = 23