Paul Bogdan erősíti 2019-ben a BRSE szakmai stábját

bogdan Paul Bogdan az új erősítés. Fotó: BRSE

A korábban a román válogatottat is irányító Paul Bogdan a szezont az Agroland Timisoara csapatánál kezdte. Azonban a klub szezon közbeni megszűnésével szabaddá vált, így nyílt meg a lehetőség, hogy a felek egyeztessenek a közös munkáról.

hirdetés

Baran Ádám klubelnök és Kormos Mihály szakmai igazgató közel egy évtizede ápol remek munkakapcsolatot a szakemberrel. Bogdan a világbajnok szerb tréner Zoran Terzic mellett kezdte pályafutását, akinek személye máig nagy hatást gyakorol edzői filozófiájára.

hirdetés

A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE csapata január közepétől, szinte három naponta kell hogy pályára lépjen négy különböző sorozatban. Mindez az extrém terhelés nemcsak a játékosokat, hanem a szakmai stábot is maximálisan igénybe veszi. Ezért kihasználván a kínálkozó lehetőséget, itt is erősített a klub. Paul Bogdan már munkába is állt Békéscsabán. Kormos Mihály szakmai igazgatóval és Leiszt Máté edzővel elemzik az elmúlt időszak tanulságait, valamint meghatározzák a következő hetek, hónapok programját és prioritásait – számolt be honlapján a klub.

Annyi már biztos, hogy kemény évkezdés elé néznek a lányok. Az új évet Zágrábban, január 12-én 18 órától kezdi a BRSE, ahol a Mladost Zagreb csapata ellen játszanak majd a MEVZA Cup sorozatban. Három nappal később, január 15-én 18 órától a Strabag Bratislava érkezik Békéscsabára, ismételten a Közép-Európai Kupa keretei között. Nincs megállás, hiszen 18-án már Jászberénybe utazik a csapat, hogy a Magyar Bajnokságban szerepljen 19 órától. Majd két nappal később január 20-án a Folyondár utcába látogatnak, ahol a Vasas Óbuda otthonában kell előnyt szerezni a Magyar Kupa elődöntőjében.

Január 24-én, 18 órától nemzetközi kupamérkőzést játszanak. A CEV Kupa nyolcaddöntőjének második mérkőzésén a svájci Sm’aesch Pfeffingen együttese érkezik a Viharsarokba. Őket a párharc első mérkőzésén, Svájcban 3:2-re legyőztek a csabaiak. Január 27-én 16 órától újból hazai pályán szerepel a BRSE, akkor az Újpest látogat a megyeszékhelyre, a Magyar Bajnokság kiírásában. A mérkőzésektől zsúfolt hónap lezárásaként pedig január 30-án, 18 órától rendezik Békéscsabán a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóját, ahol a győztes, a Jászberény-Nyíregyháza párharc továbbjutó csapata ellen vívja a kupa döntőt.

hirdetés

Szóljon hozzá!

57 − 49 =