Rekortánborítású kézilabdapályát kapott a Lila iskola

rekortánborítású Fotó: Körös Hírcentrum

A közelmúltban adták át ünnepélyes keretek között a felújított, rekortánborítású kézilabdapályát a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményében.

hirdetés

Szabadosné Bécsi Katalin, a tagintézmény vezetője örömmel és elégedettséggel számolt be a fejlesztésről. Mint elmondta, sportiskolaként nagyszerű lehetőségeket tudnak biztosítani a fiataloknak, modern infrastruktúrával rendelkeznek. Például a nagyméretű tornatermet, ahol az ünnepséget kellett tartani, alig egy éve újították fel. Most már egy kültéri kézilabdapálya is a diákok rendelkezésére áll, a Magyar Kézilabda Szövetség fejlesztési programjának köszönhetően. Ezzel a korszerűsítéssel pedig egy újabb lépést tettek a közel 40 éves épület modernizálása felé.

hirdetés
rekortánborítású
Fotó: Körös Hírcentrum

Fabulyáné Kovács Tímea, a Békés Megyei Kézilabda Szövetség elnöke megosztotta, a szövetség fejlesztési programja évekkel ezelőtt indult el. Tornacsarnokokat, kültéri pályákat újítanak fel. 2017 tavaszán kereste meg az országos vezetés azzal a kéréssel, hogy ajánljon négy megyei intézményt, ahol kültéri bitumenes pályát lehet felújítani, akkoriban erre tudtak forrást elkülöníteni. Az első volt a gyulai iskola, ahol végül meg is valósulhatott a fejlesztés. A megyei elnök reméli, hogy a modern pálya nem csak a testnevelésórát, de a kézilabdát is népszerűbbé teszi majd a gyerekek körében.

A rekortán borításra azért van szükség, hogy a sportolás a pályán minél biztonságosabb legyen, elkerülhessék a sérüléseket mind a kicsik, mind a felnőttek. Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kiemelte, sokat várt a Lila iskola azokra a fejlesztésekre, amelyek a magas színvonalú pedagógiai munkát még tovább tudják erősíteni. A közelmúltban sor kerülhetett már a műfüves focipálya és a tornacsarnok felújítására. Emellett egy pályázatnak köszönhetően 31,5 millió forintból korszerűsíthették a természettudományos szaktantermet és a nyelvi labort a tankerülettel együttműködve.

A sajtótájékoztatót itt meghallgathatják:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

47 − 40 =