Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Degré utcai gyermekotthonban

Fotó: Körös Hírcentrum

Minden évben megtartják a karácsonyi ünnepséget a Degré utcai gyermekotthonban, így volt ez idén is. A fiatalok a gondozókkal közösen verssel, énekkel és tánccal szórakoztatták az otthon többi lakóját.

A gyermekotthon dolgozói hónapokkal korábban megkezdték az előkészületeket. Kigondolták, hogy a gyerekeket, a lakókat, milyen ajándékokkal lepjék meg. A műsorokat már az otthon lakóival közösen találták ki, a koreográfiában az Esély Pedagógiai Központ dolgozói nyújtottak segítséget.

hirdetés

A lakóinknak próbálunk minden évben meghitt karácsonyi ünnepet varázsolni. Megpróbáljuk széppé tenni ezt a 2-3 napot a számukra. A fiatalok nagyon izgatottak, amikor készülnek a műsorokra, nagyon izgulnak egymásért és szeretnek szerepelni – nyilatkozta Szabó Anna osztályvezető.

Árgyelán Tibor – aki nemrégiben költözött ki az intézményből – elmondta, a fiatalok nagyon összetartóak, olyan, mintha testvérek lennének. Olyanok ők, mint egy nagy család. Tibor egyébként rendszeresen visszajár az otthonba, hiszen ott dolgozik kosárfonóként. Mint elmondta, bevásárlókosarat szeret leginkább készíteni.

A Körös Hírcentrum évek óta figyelemmel kíséri az intézmény eseményeit. Az Angyalok Szárnyalása kapcsán tapasztalt meghitt hangulat a karácsonyi rendezvényen is érezhető volt. Mérhetetlen szeretet lengi körül az ő műsorukat, jól látszik, hogy összhangban vannak, segítik és támogatják egymást.

 

Videó összeállításunk az ünnepségről:

 

 

Szóljon hozzá!

5 + 2 =