Aligha lesz fehér a karácsony

fehér

Be kell érnünk a mostani hideggel és hóval, az ünnepekre a jelenlegi számítások szerint megenyhül az idő, nincs sok esély a fehér karácsonyra – számolt be az Időkép.

hirdetés

Bár még van jó pár nap karácsonyig, egyre inkább úgy tűnik, hogy a hétvégétől enyhül az idő, kiszorulnak a fagyok az országból, így a most lehullott hó nagy része az ünnepekre elolvadhat. A magasban ugyanis nyugatira, délnyugatira forduló áramlással enyhe, több alkalommal nedves levegő áramlik fölénk. Ezzel önmagában még nem is lenne gond, ha a felszín közelében gyenge maradna a légmozgás. Úgy tűnik viszont, hogy sokfelé élénk, erős nyugati-délnyugati szél támad, mely jelentősen mértékben hozzájárul majd az enyhüléshez.

fehér
Forrás: Időkép

Így sajnos egyre csekélyebb az esélye a fehér karácsonynak. Már hétvégén, valamint szenteste napján is bőven 0 fok fölé melegedhet napközben a levegő. Az éjszakai fagyok is egyre kevésbé lesznek jellemzőek. A csapadék is egyre inkább folyékony halmazállapotban érkezhet, így ha fog is esni valami szenteste, az nagy valószínűséggel eső lesz.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 8 = 2