Kocziha Tünde is értékelte a közgyűlést

kocziha tünde Fotó: Körös Hírcentrum

Kocziha Tünde önkormányzati képviselő szintén értékelte a decemberi békéscsabai közgyűlést a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében. Ez a rendezvény különleges volt abban a tekintetben, hogy dr. Steinmetz Ádám országgyűlési képviselő is részt vett rajta. A politikus az országgyűlés aktuális témáiról, a napi politikai eseményekről számolt be.

hirdetés

Kocziha Tünde a 2019-es költségvetés koncepciója napirendi pontot emelte ki, erről tájékoztatott részletesen. Meglepően hosszan tárgyalták, vitáztak a képviselők erről a napirendi pontról. Számokat még nem láthattak, csupán az irányelvek voltak meghatározva. A prioritás természetesen a város zavartalan működése. Nehéz helyzetben lesz a település: bár az adóbevételek nőnek, több lesz a központi elvonás is. A hiányt fejlesztési hitel felvételével, vagyonértékesítéssel tervezi kiegyensúlyozni a koncepció.

hirdetés

Nagyon jó hír, hogy adóemeléssel vagy új adónem bevezetésével továbbra sem kell számolni. Emellett a Jobbik folyamatosan kiáll, hogy helyi adóval ne terheljék a lakosságot. Összegezve elmondta a képviselő, hogy a kormány folyamatosan egyre több költséget hárít az önkormányzatokra. A béremelések szükségesek, viszont ezekhez forrást is kellene biztosítani.

Dr. Steinmetz Ádám Kocziha Tünde meghívására érkezett Békéscsabára, több céllal is. Szeretné tájékoztatni az érdeklődőket, a Jobbik szimpatizánsait a jelenlegi helyzetről, a párt helyzetéről, jövőbeli elképzeléseiről, a napi politikai témákról. Mivel felesége gyulai, sógornője békéscsabai, sokat jár ebben a térségben. Valamint a sajtótájékoztatót követően egy vízilabda-mérkőzésen is játszott, a másodosztályban még aktív sportoló.

A munka törvénykönyvének módosítása volt az egyik téma, amire felhívta a figyelmet. Mint elhangzott, ez a törvény lehetővé tesz évi 400 óra önkéntesen vállalt túlmunkát. A javaslatot nem előzte meg széles körű társadalmi egyeztetés, a megszavazása is számos etikai, morális és jogi kérdést is felvetett. Dr. Steinmetz Ádám hangsúlyozta, hogy a Jobbik képviselői semmiféle rendbontást nem követtek el. Azt is megjegyezte a képviselő, hogy a napokban zajlik egy újabb nemzeti konzultáció, amiben helyet kaphatott volna az a kérdés is, hogy mit szólnak a családok az évi 400 óra túlmunka lehetőségéhez. Népszavazást is kezdeményeztek éppen ezért a témában.

A sajtótájékoztatót itt meghallgathatják:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 5 = 1