Megrendezésre került a karácsonyi jótékonysági ételosztás Békéscsabán

Fotó: Körös Hírcentrum

Karácsonyhoz közeledve különösen fontos a nehéz helyzetben élők megsegítése. Ezért idén újra megrendezésre került a karácsonyi jótékonysági ételosztás Békéscsabán.

A rászoruló, nehéz helyzetben élő családokat a Családsegítő Szolgálat munkatársai választották ki, mintegy 150 adag ételt osztottak ki a részükre. A nagy mennyiségű meleg étel szakszerű elkészítésében Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének az elnöke is közreműködött.

hirdetés

A 150 adag gulyásleves elkészítését Szarvas Péter polgármester finanszírozta. A hagyományoknak megfelelően az adventi időszakban egy jótékonysági ételosztást szerveztünk. Idén 150 adag gulyást készítettünk és a rászorulóknak ma osztottuk ki. Saját adózott jövedelmemből finanszíroztam az anyagi hátterét ennek a jótékonysági ételosztásnak – fogalmazott Békéscsaba polgármestere. Hozzátette, egy igazi hungarikum készült, a gulyásleveshez burgonya, marhahús, répa, zöldség és pirospaprika került felhasználásra.

Szarvas Péter az ételosztás alkalmával felhívta a figyelmet az adakozás fontosságára is.

Feltehetjük magunknak azt a kérdést, hogy egy adag gulyásleves sok, vagy kevés. Sajnos vannak olyan embertársaink, akik számára egy adag forró gulyásleves a téli időszakban sokat jelent. Éppen ezért fontosnak tartom elmondani, hogy aki csak tud, főleg a téli időszakban, adakozzon; nyújtson adományt a rászorulóknak.

A Szarvas Péterrel készült rövid interjúnk itt meghallgatható:

 

 

 

Szóljon hozzá!

6 + 1 =