Nemzetközi porondon a judo megyei versenyzői

judo Szabó Karolina második aranyérme az Euroligán. Fotó: BM Kano Judo SE

Hétvégén a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői a nemzetközi Arad Kupán vettek részt Romániában. Nyolc ország 500 versenyzője állt tatamira.

hirdetés

A lányok U13-as mezőnyében Szabó Karolina uralta a súlycsoportját, magabiztosan végigsöpört ellenfelein. Karolina a vasárnap megrendezett Euroligán is részt vett Aradon a ligasorozat utolsó állomásán, ahol szintén kiemelkedően teljesített. Ezen a hétvégén újabb két aranyéremmel bővült a fiatal tehetség gyűjteménye.

hirdetés

Az egyesület nagy reménysége, Szentandrászki Gréta gyors győzelmekkel menetelt előre. Egyedül a román bajnokkal szemben maradt alul a döntőbe jutásért. Gréta ismét bizonyította, hogy nemzetközi szinten is megállja a helyét, bronzéremmel zárta ezt a versenyidőszakot. A fiúk között a legnépesebb súlycsoportokban Kiss Huba és Gali Zsombor mérettette meg magát, pontszerző ötödik helyen végeztek.

Gyáni János edző elmondása szerint mindkét fiú jó versenyző alkat. Huba sok versenyen indult, szép eredményeket hozott idén, a technikás judosok közé tartozik. Viszont fizikai erőnlétén még javítani kell. Zsombor erős versenyző, a technikáin kell újítani hogy változatosabban judozzon. Ezekre a fejlesztésekre a téli alapozó időszak ad lehetőséget, így jövőre még nagyobb esélyekkel indulnak az országos bajnokságokon.

December 8-án a győri Olimpiai Sportparkban rendezték meg az idei országos serdülő csapatbajnokságot. Itt az egyesület leendő Héraklész tagja, Kara Bence a fiúknál bajnoki címet szerző Ledényi Judo Team csapatát erősítette.

A Magyar Judo Szövetség kiadta az országos bajnokságok egyesületi rangsorát külön női és férfi kategóriában, ahol a BM Kano Judo SE a nők között nyilvántartott 99 egyesületből az előkelő 8. helyen végzett, míg a férfi rangsorban 114 egyesület között a 20. helyet szerezte meg. A 2018-as összesített egyesületi rangsort januárban adja ki a Szövetség, ahol az egyesület most még jobb helyezésre számíthat – tájékoztatott a klub.

hirdetés

Szóljon hozzá!

9 + 1 =