Extraliga: a BRSE nyert, a Nyíregyháza kikapott

extraliga Forrás: BRSE / Facebook

A címvédő Békéscsaba a harmadik szettet elveszítette ugyan az Újpest otthonában, ám így is három pontot érő győzelmet aratott az Extraliga sorozatban. Sikerével – igaz, a Vasasnál két mérkőzéssel többet játszva – átvette a vezetést a tabellán – írja az MTI.

hirdetés

December hónapban több alkalommal néznek majd farkasszemet a felek, hiszen a szombat esti bajnoki mérkőzésen túl, a Magyar Kupában is megmérkőzik egymással a két gárda. Kormos Mihály két helyen változtatott a hétközi CEV Kupa találkozóhoz képest. Ezúttal Szpin Renáta kezdett liberóként, még Fábián Fanny kezébe került a karmesteri pálca.

Bodnár két pontjával indult a két együttes idei harmadik mérkőzése, amelyet négy hazai egység követett. A folytatásban Tanja Bokan percei következtek. A montenegrói légiós előbb ász értékűt szervált, majd blokkolt, aztán pedig valóságos szőnyegbombázást rendezett az Újpest térfelén. Ennek ellenére sem akart leszakadni az UTE, de pár ponttal mindig a csabaiaknál volt az előny. A hazaiak újabb időkérése után Perovic keze sült el, majd Mlinar is beindult, így továbbra is maradt az 5 pontos vendég előny, 17:22. Ezt követően faragott hátrányából az Újpest, de Kormos Mihály időkérése rendezte a sorokat. Mlinar ászával 19:25-re lezárta az első etapot a bajnoki címvédő.

A második szett Bokan bombájával indult, de a hazaiak életerős támadásaiknak köszönhetően feltámadtak és átvették a vezetést. Cserélt a BRSE, érkezett Tálas, Fábián helyére. A folytatásban először Bodnár, majd Bokan találta meg a rést az UTE védelmén, így egalizálni tudott a csapat, 15:15. A hazaiak védelme azonban összeállt és 3-ra nőtt előnyük, amely után Kormos Mihály kért ismét időt. 21:16-nál Perovic helyére Szedmák érkezett. Nyitást rontott az Újpest, majd Sofija Medic a hátára vette a csapatot, először sáncolt, majd centertámadásból volt eredményes, 22:20. Tálas is feliratkozott a pontszerzők közé, miután váratlanul tette át az ellenfél térfelére a labdát, így 1 egységnyire csökkentve a hátrányt. Aztán Crittenden hibázott, majd Medic ismét blokkolt és már a csabaiak kezében volt az irányítás, 22:23. Az Újpest ismét hibázott, majd Medic tette fel az I-re a pontot védekezésben. Így 5 pontos hátrányból sikerült 22:25-re megnyerni a második szettet is.

Bokan pontjával kezdődött a harmadik etap is, amelyet 3 újpesti egység követett. A folytatásban Szedmák is eredményes volt, de a hazaiak egyenlíteni tudtak, 6:6. Aztán hullámvölgybe került a Békéscsaba, több bosszantó hiba a hazaiak malmára hajtotta a vizet. Bokan újabb 2 egységgel köszönt be, majd ászával 2-re csökkentette a hátrányt, 17:15. A hazai időkérés után Mlinar bombázta az ellenfelet, akik két gyors ponttal válaszoltak, 23:20. Egy csabai hiba után 4 szettlabdához jutott az Újpest. Az elsőt még hárítani tudta a csabai gárda, de a másodikat már nem, így 25:21-re az UTE nyerte a harmadik játszmát.

Perovic bombájával és Bodnár centertámadásával kezdődött a negyedik etap, a csabai villámrajt után, hazai időkérés következett. Perovic ellen továbbra sem volt ellenszer, de Medic is beköszönt először egy potya labda után, majd blokkja után volt eredményes a szerb center, 3:6. A folytatásban Bokan és Tálas is eredményes volt, amely 5 pontos csabai előnyt jelentett, 4:9. Folytatódott a csabai dominancia, Bodnár és Perovic révén továbbra is nyomás alatt tartotta csapatunk az Újpestet, 6:11. Hibát-hibára halmozott a hazai együttes, amelyet kihasználtak a csabai lányok és tovább növelték előnyüket, 8:14. A folytatásban felváltva szerezték a csapatok pontjaikat, így maradt a 6 egységnyi csabai előny, 11:17. Ezt követően azonban Medic blokkolt, majd Bokan volt eredményes és 9-re nőtt a különbség a két csapat között, 11:20. Utolsó rohamot indítottak a fővárosi lila-fehérek, de Innen már nem engedett ki az ötszörös magyar bajnok és 16:25-re megnyerte a negyedik szettet, ezzel az Extraliga találkozót is.

Kormos Mihály így nyilatkozott a mérkőzést követően: “fontos három pontot gyűjtöttünk be, de hullámzó teljesítménnyel, így nem voltam maradéktalanul elégedett. A szerdai kupamérkőzésen ennél jobban kell és jobban is fogunk játszani” – tájékoztatott a klub.

A Nyíregyháza nagy meglepetésre 2-0-s vezetésről kikapott hazai pályán a Jászberény csapatától a női röplabda Extraligában, szombaton. A kupacímvédő nyírségieknek – akik az idény során eddig csak a
játéknap előtt listavezető Vasastól kaptak ki – a negyedik szettben két mérkőzéslabdájuk is volt. A Jászberény a szezonban először győzte le az első négy csapat valamelyikét.

Eredmények (a szövetség honlapjáról):

UTE – Swietelsky-Békéscsabai RSE 1-3 (-19, -22, 21, -16)

Fatum Nyíregyháza-Jászberény VT 2-3 (15, 19, -24, -25, -13)

Az állás: 1. BRSE 26 pont/12 mérkőzés, 2. Vasas Óbuda 25/10, 3. Nyíregyháza 23/11, 4. UTE 16/11, 5. Jászberény 9/11, 6. Hungast-Haladás 0/11

hirdetés

Szóljon hozzá!

37 − = 27