CEV: legjobb 16 között a BRSE

CEV magyar kupa Fotó: BRSE / Facebook

A klubon belül az év egyik legfontosabb mérkőzéseként tartották számon a Khimik Yuzhny együttese elleni szerdai CEV Kupa visszavágót a Városi Sportcsarnokban. Fergeteges volt a hangulat mind a pályán, mind a nézőtéren, hatalmas játékkal bejutott ugyanis a BRSE a legjobb 16 közé.

hirdetés

A lányoknak nem volt elég egy 3:0-ás győzelmet kiharcolni, négy szettet kellett megnyerniük. „3:0-ra vagy 3:1-re kell nyerni ahhoz, hogy továbbjussunk. Teljesen mindegy, hogy egy vesztes szettel, vagy szettveszteség nélkül nyerünk, ugyanannyit ér a két eredmény a röplabda szabályai alapján. Ezt követően egy 15 pontig tartó, aranyszettet játszik a két gárda egymás ellen. Aki azt a szettet nyeri, az jut tovább a következő körbe.” – fejtette ki Kormos Mihály, a klub szakmai igazgatója a BRSE honlapján. Ezt is sikerült teljesíteni, a győztes aranyszettel továbbjutottak a második legrangosabb európai kupasorozatban.

Nagyban segítette a csapatot az újonnan igazolt Tanja Bokan játéka is. Az új játékos érkezéséről mi is beszámoltunk. Pontok tekintetében a csapatok igen szorosan követték egymást, mégis általában a BRSE került fölénybe. A végső, mindent eldöntő aranyszettet is 15:9-re meg tudták nyerni. A közönség is csodálatosan támogatta végig a lányokat, megtették, amit a csapat korábban kért, hogy legyenek a csapat hetedik tagja. Pekárik Eszter sérülése beárnyékolta ugyan a győzelmet, az ő állapotáról friss információink még nincsenek.

Kormos Mihály a győzelem után így nyilatkozott az Origónak: “Az ottani vereség után éreztük, hogy közel vagyunk hozzájuk, kevésen múlt, hogy kettő, vagy három szettet nyerjünk. Nagyon fogadkoztak a lányok és úgy is dolgoztak. Első lépésként megmutattuk a Vasas ellen, amikor határozottan, jól röplabdáztunk, ezt tudtuk továbbvinni. Ma pedig szépen dolgoztunk az ellenfél gyengepontjaira, a saját erősségeinket pedig ki tudtuk domborítani. Valamint a nézők is fantasztikusak voltak, rengeteget segítettek. Abban biztosak voltunk, hogy lesz aranyszett, ami pedig egy más kávéház. Viszont előtte már annyira megtörtük őket, hogy nem tudtak váltani fejben, ezért is volt fontos, hogy az első szett szoros végjátékát meg tudtuk nyerni, aminek óriási hatása volt az egész meccsre. Hatalmasakat mentettük és védekeztünk akkor, volt szívünk, onnantól pedig hengereltünk.”

Tanja Bokan, az új csodafegyver így látta az eredményt: “Elképesztő mérkőzés volt! Az elején nagy volt a nyomás az első meccs eredménye miatt, nem adhattuk oda az első szettet, mert azzal megnehezítettük volna a dolgunkat. A szoros végjáték volt a kulcs, hogy azt meg tudtuk nyerni. Nagyon örülök, hogy egy ilyen meccsen mutatkozhattam be, a saját játékommal viszont nem voltam elégedett, egyelőre nem vagyok formában, de majd belelendülök. Annak örülök, hogy a mezőnymunkával tudtam segíteni a lányokat, valamint hogy a harmadik és aa negyedik játszmában volt még erőm néhány jó ütésre a kritikus pillanatokban. De leszek még jobb is! A közönséget pedig egyszerűen imádtam!”

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 3 =