Kiegyenlítette a Vasas számláját a BRSE – győzelemmel tértek haza

vasas Győztek a csabai lányok a Vasas otthonában. Fotó: BRSE / Facebook

3:0-ra nyerni tudott a BRSE a Vasas Óbuda otthonában vasárnap este. A bajnoki címvédő a nehézségek és a hiányzók dacára is magabiztosan kerekedett felül a listavezető együttesen. Így újabb strigulával bővült a nagy rivális otthonában 2015 tavasza óta tartó győzelmi sorozat.

Eredmény alakulása: 1. szett: 6-8, 14-16, 16-21. 2. szett: 8-6, 13-16, 16-21. 3. szett: 8-7, 16-15, 18-21.

hirdetés

Mindkét csapat megterhelő nemzetközi kupamérkőzést játszott a héten. Kérdéses volt, hogy kinek sikerül jobban a regenerálódás. A hazaiaknál a görög válogatott Dioti, míg a csabaiaknál a montenegrói Ksenija Ivanovic mellett nem léphetett pályára az a Pekárik Eszter sem, aki az ukrajnai CEV Kupa találkozó egyik legjobbja volt. A Vasas októberben hosszú évek keserves és sikertelen próbálkozásai után tudott nyerni Békéscsabán, azonban mindezt nem dimenzionálták túl a Viharsarokban, ahol bíznak benne, hogy ez az arány lesz a tendencia a következő szezonok során is. Ha már a sorozatoknál tartunk, akkor tény az is, hogy a BRSE 2015 tavasza óta minden mérkőzésén sikert aratott a Folyondár utcai csarnokban. Ebbe a sorba kívánt újabb strigulát behúzni a bajnoki címvédő.

Ennek megfelelően 4 pontos villámrajtot vett a BRSE, miután Glemboczki ásszal és Bodnár két óriási blokkal kezdte a mérkőzést. Ezt követően Glemboczki újabb ásszal volt eredményes és a hazaiak kérték ki első idejüket, 0:5. A folytatás 6 hazai és 2 vendég pontot hozott, így 1 egységnyire csökkent a két csapat közötti különbség. Óriási küzdelmet hozott már a találkozó első tíz perce. Molcsányi ismételten felszántotta a parkettát, még Mlinar és Perovic kérlelhetetlenül bombázta az ellenfelet és sikerült 5 pontra feltornázni az előnyt. 10:15-nél ismét a hazaiak kértek időt. A folytatásban ismét nyomott a Vasas, 1 pontra csökkent a különbség és 14:15-nél már Kormos Mihály kért időt.

Aztán Tálas is feliratkozott a pontszerzők közé. Miután feladásra számított a Vasas védelme, ő kegyetlenül leütötte a potya labdát, 16:21. Az első szett végjátékához közeledve rendkívül izgalmas és hosszú labdameneteket láthatott a közönség. Ezekből a hazaiak jöttek ki jobban és 2 egységre faragták a hátrányt, 20:22. Kormos Mihály időkérése után először Medic centertámadásból, majd nyitásból volt eredményes, 21:24. Az első szettlabdát még hárította a hazai gárda, de jött Bodnár és befejezte az első játszmát, 22:25.

A második etap elején felváltva szerezték a pontokat a felek, 3:3. A házigazdáknak sikerült 2 pontos előnyre szert tenniük, főleg csabai hibákat követően, 10:8. Ezt azonban sikerült ledolgoznia a vendégeknek, miután Bodnár egymás után újabb két blokkot osztott ki, 10:10. Perovic támadása után már a BRSE vezetett 1 egységgel, amelyet Jakub Gluszak mester időkérése követett. Molcsányi ebben a periódusban is megmutatta azt, hogy miért is ő Magyarország legjobb liberoja. Szinte bárhova ütötték a piros-kékek a labdát, ő ott volt és összeszedte azokat. Támadásban akadozott a gépezet és egalizálni tudott a hazai csapat, 13:13. Aztán Medic fújt riadót, ismét támadásból volt eredményes, amelyet Tálas lesipuskás megoldása követett, 15:19. A Vasas próbált faragni a hátrányból, azonban Perovic szettlabdához juttatta csapatát, amelyet ő maga értékesített, így 19:25-re lezárva a második játszmát.

Perovic ott folytatta, ahol az előző szettben abbahagyta: ő szerezte a csabaiak első két pontját, 0:2. A folytatásban azonban érkezett 5 hazai egység, így 5:2-nél Kormos Mihály kért időt. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, tapintani lehetett a feszültséget, amely mindkét együttes nyitásánál megmutatkozott, 11:11. A Vasas ismét életre kelt, de mégis a csabai játék szépségének tapsolt mindenki a Folyondár utcai csarnokban, hiszen egy elérhetetlen labdát mentett meg a Molcsányi-Szpin páros, amelyből nem sikerült a pontszerzés, mégis mindenki vastapssal illette a játékosokat.
A csabaiaknál Medic és Mlinar szállított a pontokat, de az ellenfél átvette a vezetést, 16:15. Ez azonban nem tartott sokáig, 16:18-nál a hazaiak kértek ismét időt, de ez sem segített. Innen már nem volt megállás, Mlinar bombájával 4 szettlabdához jutott csapatunk, amelyből Medic kihasználta az elsőt, és 20:25-re lezárta a harmadik szettet, ezzel beállítva a 0:3-as végeredményt.

A csabai szurkolók lefújás után ismét nagy ünneplésben részesítették kedvenceiket, mint az elmúlt években már annyiszor zúgott a “Mindenki, aki Csabai!” rigmus a Folyondárban.

Kormos Mihály így értékelt: “Köszönjük szurkolóinknak, akik eljöttek és bíztak bennünk az elmúlt időszak gyengébb teljesítményeinek ellenére is. Agresszívan röplabdáztunk, hatalmas akarással. A nyitásaink hatékonyak voltak, illetve kulcsjátékosaink végre úgy röplabdáztak, ahogyan ők valójában tudnak. Ez a győzelem lélektanilag volt fontos a szerdai, Yuzhny elleni visszavágó előtt. Várjuk a szimpatizánsainkat, töltsék meg ismét a Békéscsabai Városi Sportcsarnok lelátóit, hiszünk a továbbjutásban!”

Szóljon hozzá!

51 − = 48