Tematikus nyílt napon ismerkedhetnek a Gépészetivel

tematikus Nagyon népszerű az intézmény rendészeti képzése is. Fotó: police.hu

Tematikus nyílt napokon, bemutatókon és látogatható órákon ismerkedhetnek a volt Gépészeti aktuális képzéseivel a leendő diákok. Emellett a szakirányok támogatói bemutatják, hol és mit dolgozhatnak a végzett diákok.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma tematikus nyílt napokat szervez, hogy minden érdeklődő diák és szülő megtalálja a neki megfelelő programokat. Az első, december elsejei alkalommal az informatika és gépészet ágazatokkal ismerkedhetnek meg. December 7-én a rendészet és közszolgálat ágazat kerül terítékre. December 15-én pedig mindegyik, erre azoknak érdemes eljönni, akik a korábbi kettőről lemaradtak.

hirdetés

Az igazgatói tájékoztató után bemutatók következnek. Az érdeklődő szülők és fiatalok végigjárhatják az adott képzéshez kapcsolódó szaktantermeket. Nyílt órákat is szerveznek, ahova beülhetnek az érdeklődők. A bemutatókban az adott képzés támogatói, például a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei katasztrófavédelem munkatársai vesznek részt. A tagiskola képviselői rendszeresen járnak szülői értekezletekre általános iskolákba, ahol felvázolják a különböző képzéseket. Viszont Maczik Mihály, a tagintézmény igazgatója szerint ezek az alkalmak közel sem nyújtanak olyan élményt, mintha eljönnének a nyílt napokra.

A képzések tekintetében a klasszikus irányok maradnak a 2019-2020-as tanévben is. Gépésznek, szoftverfejlesztőnek, műszaki informatikusnak, vagy éppen rendészeti ügyintézőnek. Az igazgató érdekességképpen megosztotta, hogy utóbbi a lányokat is nagyon érdekli, ami eleinte meglepetést okozott. Korábban ugye a Gépészetiben leginkább fiúk tanultak. Viszont éppen a rendészeti képzéshez fizikai és pszichikai alkalmassági vizsga is szükséges.

A fejlesztések, projektek a BSZC összes tagintézményében fontosak. A Nemes Tihamér tagiskolában az automatizálás, robotika kap nagy hangsúlyt, elsősorban a partnervállalkozások igényei miatt. Ezért jelenleg egy új robotikalabor kialakításán dolgoznak. Az eszközök már megvannak, csak a termet kell megvalósítani. A tervek szerint 10-12 fős csoportok fogják ebben az új laborban a robotika rejtelmeit elsajátítani. Az igazgató itt is kiemelte, hogy a partnerek és a centrum támogatása nagyon fontos. A képzési lehetőségekről az iskola honlapján találnak további információkat.

A Maczik Mihállyal készült teljes interjút itt meghallgathatják:

 

Szóljon hozzá!

− 1 = 2