Pénztárcát lopott, elfogták a rendőrök

Kiemelt képünk illusztráció

Bevásárlókocsiban felejtette a pénztárcáját egy nő Gyulán, egy üzletben. A tárcát egy férfi ellopta, de a rendőri intézkedésnek köszönhetően a benne tartott pénzzel együtt visszakerült a tulajdonoshoz.

Ellopták egy nő pénztárcáját 2018. november 29-én Gyulán, egy áruházból. A nő vásárolt és közben egy bevásárlókocsiban őrizetlenül hagyta a kosarát. Egy férfi odament a kosárhoz, kivette belőle a tárcát és elvitte. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei azonosították és előállították a lopás gyanúsítottját. A dobozi férfi feleségével vásárolt, amikor felfigyelt az őrizetlenül hagyott pénztárcára. Miután kivitte az üzletből, a benne talált személyi igazolványt egy szemetesbe dobta, a tárcát pedig hazavitte. Amikor házkutatást tartottak nála, önként átadta a rendőröknek a lopott dolgot. A pénzből, ami a tárcában volt, nem hiányzott, a rendőrök a teljes összeget visszaadták a nőnek a pénztárcájával együtt. Az 58 éves dobozi férfi ellen a Gyulai Rendőrkapitányság lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

hirdetés

A történtek kapcsán a rendőrség kéri, hogy mindenki vigyázzon a személyes dolgaira!  A táskáját, pénztárcáját, mobiltelefonját még rövid időre se hagyja sehol őrizetlenül! Karácsony közeledtével egyre nagyobb lesz a forgalom a bevásárlóközpontokban, üzletekben és az ezek környékén lévő parkolókban. Vásárlás közben, amíg válogatnak a termékek között, ne tegyék le a pénztárcájukat, mobiltelefonjaikat! Kosár helyett jól zárható táskában vigyék ezeket a dolgokat! A talált tárgyakat, okmányokat pedig juttassák vissza a tulajdonoshoz, vagy adják le a helyi önkormányzatnál!

Forrás: Police.hu

Szóljon hozzá!

11 − = 4