Csaló csatorna-tisztítók bukkantak fel Békéscsabán

Felületes munkát végeztek házaló csatorna-tisztítók egy intézményben, Békéscsabán. A rendőrség a jogviták, bűncselekmények megelőzése érdekében ismételten óvatosságra int mindenkit.

hirdetés

Egy békéscsabai intézmény gondnoka tett bejelentést a rendőrségre 2018. november 28-án arról, hogy egy ötfős, Dunántúlról érkezett társaság jelent meg náluk. A férfiak azt ajánlották, hogy kedvező áron kitisztítják a szociális célokra használt épületük csatornarendszerét.  Előre megállapodtak abban, hogy mennyi lesz a munkadíj, egy megrendelőlapot is kitöltöttek. A gondnok elmondta, hogy kár nem érte őket, de a kialkudott összegért a házaló munkások szerinte felületes, igénytelen munkát végeztek.

hirdetés

A rendőrség ismételten óvatosságra int mindenkit. Ha nem terveznek karbantartási, felújítási munkálatokat, ne engedjenek be különböző ajánlatokkal becsengető idegeneket! Ha valamit vásárolni szeretnének, valamit meg akarnak javíttatni, tájékozódjanak! A kiválasztott vállalkozóval, céggel előre, pontosan, lehetőleg írásban egyezzenek meg arról, hogy miért mennyit fognak fizetni és a munkát milyen időpontban, milyen minőségben, ki végzi majd el. Így kisebb az esélye annak, hogy a szolgáltatás és a kifizetett ár, munkadíj aránytalansága miatt jogvita alakul ki, vagy csalás áldozatává válnak -írja a Police.hu.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

31 − = 29