2018. december 4. Jótékony Dallamok

Jótékony esten énekel Varga Viktor. A Csillag születik című tehetségkutató műsorban feltűnt énekes az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye jótékonysági műsorában lép fel december 4-én, Gyulán.

hirdetés

Iskolájuk játszóudvarának felújítására gyűjt majd az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye azon az esten, amit december 4-én, kedden rendeznek a gyulai Vigadóban. A gyógypedagógiai szakmában a legelismertebbek között emlegetett iskola működését a térség első gyógypedagógiai intézményeként, 1922. február 6-án kezdte. Ma az óvodától a középiskoláig folyik náluk képzés, 3-25 év közötti fiatalok oktatását, társadalomba illeszkedését segítik. Az általános iskolai képzésben enyhe és középsúlyos fogyatékkal élő, valamint autista gyermekekkel foglalkoznak, a középiskolás korosztályban ellátják a súlyos és halmozottan fogyatékos fiatalokat. Kollégiumuk szolgáltatását 92-en veszik igénybe.

hirdetés

A közreműködésre felkért szereplők azonnal igent mondtak, amikor az idén első alkalommal megszervezett műsor ötletével megkerestük őket – tájékoztatott az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézménye tagintézményvezetője. Örkényi-Nyist Kornélia hozzáteszi: felemelő az összefogás, ami a Jótékony dallamok című est szervező munkáit kíséri, s amelyért a közreműködőknek és Gyula város vezetésének nem lehetnek elég hálásak.

A fellépők között találjuk a békéscsabai Esély Pedagógiai Központ két munkatársát, Hegedűs-Bite Beátát és Vandlik Tamást, a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium énekkarát, valamint a szintén gyulai zeneiskola diákjaiból alakult PowerBeat Ütőegyüttest és Varga Viktort – akinek dalait a tagintézmény énekkarát alkotó fiatalok nem csak ismerik, de igen kedvelik is.

Az eseményen egyébként a kedvezményezett intézmény diákjai is bemutatkoznak. A Pánczél Énekkara 30 perces műsorral készül; előadásukban karácsonyi dallamok szólalnak meg. Számukra az éneklés rehabilitáció, közösségformáló tevékenység – elsődleges szerepe mégis a tehetséggondozás.

A december 4-én 18 órakor, a gyulai Vigadóban kezdődő műsorra a belépés díjtalan, ám a szervezők azt kérik az érdeklődőktől, adományokkal segítsék iskolájuk játszóudvarának felújítását.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 89 = 93