Érmekkel tértek haza a BM Kano Judo SE versenyzői

judo A képen balról jobbra: Such Tamás, Lipcsei Attila, Vizsnyiczai Róbert, Gyáni János edző, Lipták Fanni, Szentandrászki János. Fotó: BM Kano Judo SE

Hétvégén a BM Kano Judo SE sportolói két versenyen is részt vettek a dél-dunántúli Siklóson. A szombati napon rendezték meg az utánpótlás serdülő korosztály országos bajnokságát, míg vasárnap a felnőttek álltak tatamira a III.osztályú országos bajnokságon.

hirdetés

Az egyesület versenyzői két ezüst- és két bronzéremmel, illetve két pontszerző ötödik, és egy hetedik hellyel tértek haza a hétvége után. A serdülők között nagy meglepetést okozott a diák A korosztályú Szabó Karolina. A tehetséges judos végigsöpört a mezőnyön, majd a döntő mérkőzésen megsérült a karja, így elmaradt a bajnoki cím.

hirdetés

A serdülő válogatott Szentandrászki Grétának fogyasztania kellett, hogy benne legyen a súlycsoportban. Emiatt nem tudta a maximumot hozni. Bekerült a legjobb négybe, de a bronzmérkőzésen már nem volt meg a kellő motiváció, Gréta a pontszerző ötödik helyen végzett. Kara Bence szintén Diák A korosztályúként indult a serdülők között, a későbbi országos bajnokkal 6 percet küzdött. Ellenfelei tartottak tőle. Bence megcélozta a jövő évi serdülő válogatottságot, ezért ebben az évben már több versenyen is részt vett. Serdülő B korcsoportos országos bajnokságon és a serdülő Európa Kupán bronzérmet szerzett. Ezen a versenyen pontszerző ötödik helyen végzett.

Másnap a felnőttek 100kg-os mezőnyében az egyesület két versenyzője, Lipcsei Attila és Vizsnyiczai Róbert együtt állhatott dobogóra. Attila a döntőig menetelt, ahol a többszörös magyar bajnok és Európa Kupa győztes Ledényi Leventével küzdött meg a bajnoki címért. Nagy küzdelem után győzött a papírforma, így a békéscsabai versenyző nyakába ezüstérem került. Vizsnyiczai Róbert az elődöntőben találkozott az előbb említett bajnokkal, így harmadik helyen végzett.

Az egyesület női versenyzője, Lipták Fanni az új súlycsoportban egy hónapon belül megszerezte második országos érmét, ismét bronzérmet szerzett. Szentandrászki János előző nap serdülő lányának, Grétának szurkolhatott, majd ő maga is tatamira állt. A pluszosok között pontszerző hetedik helyen végzett.

A Magyar Judo Szövetség kiadta a 2019-es Héraklész névsor tervezetét, ahol a BM Kano Judo SE három versenyzője is szerepel. A serdülő válogatott kerettag Szentandrászki Gréta, Kara Bence, aki jövőre lesz első éves serdülő, és az ifjúsági korcsoportú Sóczó Rebeka, aki ebben az évben négy érmet szerzett korosztályos országos bajnokságokon. A Héraklész Program egy új lépcsőfok a békéscsabai versenyzőknek – tájékoztatott az egyesület.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

4 + 6 =