Belvíz elhárítás: jó ütemben zajlik a beruházás Békés városában

Fotó: Körös Hírcentrum

Békés város belvíz elhárítási program egyik állomásán, a Keserűsor utcán már befejeződtek a munkálatok. Két nagy projekt is fut jelenleg Békésben, amely a belvíz elvezetését hivatott megoldani.

hirdetés

“Békés belvizes területen fekszik, de az utóbbi idők fejlesztése révén – amihez ez a beruházás is hozzájárul -, megfelelően tudjuk kezelni a csapadék elvezetését” – fogalmazott Izsó Gábor, Békés város polgármestere.

A csapadék a most kialakított csatornákon keresztül a Fekete-Körös medrébe folyik majd el.

Fotó: Körös Hírcentrum

“A Keserűsoron megvalósult fejlesztés 158 millió forintos területi operatív program beruházás keretén belül valósult meg. Ezen kívül Békésen még négy helyen történt árok kialakítása, átereszek építése, ajzat betonozása, átemelők építése. 21 utca vízbiztonságát tudjuk ezzel megoldani, nagyobb esők esetén a csapadékot biztonságosan el tudjuk vezetni.”

“A későbbiekben újabb projekt indul, a beruházás célja a főgyűjtők és a nagyobb csatornák kiszélesítse, valamint a víztározók mélyítése lesz. A két beruházással, amely közel 500 millió forint, jelentősen javul a város belvíz biztonsága” – zárta gondolatait a polgármester.

Dankó Béla Országgyűlési képviselő gratulált a Békésieknek. Mint elmondta: komoly sikert ért el a város az elmúlt években a fejlesztési források megszerzésében. Az uniós fejlesztési források legújabb ciklusában elnyerhető forrásokból 8,2 milliárd forintot nyert el Békés. Ebből 3,5 milliárd TOP-os forrás, amit az önkormányzat szerzett meg ahhoz, hogy a helyben fontos fejlesztésekre tudjon biztosítani megfelelő mennyiségű pénzt.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

2 + 1 =