3:1-es győzelem a Jászberény ellen

Jászberény Végre őszinte a mosoly a találkozó után. Fotó: BRSE/Facebook

A sok nehézséggel szembenéző BRSE csak helyenként játszott jól, de a lányok nagyot küzdve legyőzték a Jászberény csapatát a Városi Sportcsarnokban.

hirdetés

Eredmény alakulása: 1. szett: 7-8, 14-16, 19-21. 2. szett: 8-3, 16-13, 21-15. 3. szett: 8-3, 15-16, 21-20. 4. szett: 8-3, 16-8, 21-9.

Jászberény
Fotó: BRSE

A vasárnapi találkozón helyet kapott a BRSE keretében a sérüléssel bajlódó csapatkapitány Tálas Zsuzsanna, illetve a még nem 100%-os állapotban lévő Ksenija Ivanovic is. De tudva levő volt, hogy a szakvezetés csak végső esetben veti be őket.

A rajtot jobban kapták el a csabai lányok, Glemboczki Zóra 4 ponttal kezdett és 5:1-es vezetést szerzett a csabai csapat. A folytatásban azonban felzárkózott, sőt a vezetést is átvette a Jászberény. Innen még visszakapaszkodott az ötszörös bajnok. Azonban a folytatásban rengeteg hibával szinte tálcán kínálták a lehetőséget a vendégeknek, amivel élt is Deme Gábor együttese, 22:25-re megnyerve az első játszmát.

A második szettet koncentráltabban kezdte a csabai együttes, Perovic zsinórban 5 pontot szerzett és 5:2-re vezetett a BRSE. Fábián Fanny, amellett hogy kiválóan irányította a csapatot, védekezésben is kivette a részét, két blokkját követően 12:7-re vezetett a csabai gárda. Kapaszkodott ismét a Jászberény, egészen 2 pontig lefaragták a hátrányt, de Glemboczki ásza és Mlinar bombája után már 7 egységgel vezetett a Békéscsaba. A hajrában sikerült érvényesíteni akaratukat és 8 ponttal, 25:17-re nyertük a második etapot.

A harmadik játszmát ismét a BRSE kezdte jobban. A folytatásban ismét Fábián percei következtek, előbb védekezésben remekelt, majd Medicnek adott remek labdát, aki élt is a lehetőséggel. A vendégek időkérésük után elkezdtek faragni hátrányukból. Majd Kormos Mihály pályára küldte Pekárik Esztert, aki egyből két ponttal köszönt be. Ezután újabb fordulat jött, a csabaiak hibát-hibára halmoztak. Ezt az ellenfél kihasználta és 4 pontos előnyt alakított ki, 16:20. A hazaiak időkérésüket követően óriásit küzdöttek, összezárt a blokk és a támadások is eredményesek voltak. Ismét egál volt az állás, 20:20. Innen már nem lassított a BRSE, Glemboczki és Szedmák pontjai révén 25:22-re megnyerte a harmadik etapot.

A mérkőzés negyedik szettjén óriási lendülettel kezdett a hazai együttes, Mlinar szó szerint lebombázta a jászsági védőfalat. Medic sem tétovázott, blokkal és centertámadásokkal járult hozzá a 7 pontos csabai előnyhöz, 10:3. Megtörte ellenfelét a BRSE, hamar 10 pont lett a különbség. 23-9-nél egy újabb békéscsabai születésű, saját nevelésű fiatal debütálhatott hazai közönség előtt: a 16 éves feladó, Boskó Ágnest vastapssal köszöntötte a publikum. A szettet 14 ponttal nyerte a csabai csapat, ezzel beállítva a 3:1-es végeredményt.

Kormos Mihály így értékelte a találkozót: “A mérkőzés elején benne volt a fejekben az előző két elvesztett találkozó, amely görcsössé tette játékunkat. Aztán lépésről lépésre építettük fel magunkat, visszaszereztük önbizalmunkat és a lányok helyenként már azt a játékot mutatták, amelyet valóban tudnak.”

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

2 + 5 =