Előre: hozhat meglepetéseket még ez a szezon

előre A fiúk a Dorogi FC elleni mérkőzésen. Fotó: Békéscsaba 1912 Előre / Facebook

Aktuálisan a harmadik helyen áll a Békéscsaba 1912 Előre az NB II-es tabellán. Nem volt ez mindig így, több fordulón keresztül vezették is azt. Ráadásul a jelenlegi első helyezettől csupán öt ponttal vannak lemaradva, ami még könnyedén behozható.

hirdetés

Augusztusban volt alkalmunk legutóbb beszélgetni Boér Gáborral, az Előre első csapatának vezetőedzőjével. Azóta számos mérkőzésen van túl az együttes, sok érdekes fordulatot hozott az új szezon. 20 csapat szerepel jelenleg az NB II-ben, ami rengeteg mérkőzést jelent. Emellett a klub szerepel a Magyar Kupában is, tehát bőven van lehetősége a fiatal játékosoknak is tapasztalatot szerezni. Nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, sosem tudni, éppen melyik csapat kerül előrébb. A vezetőedző szerint ha a Békéscsaba az őszi szezon végéig ezt a dobogós helyet meg tudja őrizni, akkor nyugodtabban vághat neki a téli felkészülésnek is.

hirdetés

A fiatal keret sok kihívást tartogatott a kezdetekkor és tartogat most is. A játékosok közötti összhang Boér Gábor szerint egyre jobb, mind a pályán, mind az öltözőben. A klub igyekszik például különböző programokat is szervezni a számukra, hogy még jobban megismerhessék egymást. De a pozitív élmények, a győzelmek még mindig azok, amik a leginkább összehozzák a játékosokat. Nagy a korkülönbség, ez egy kicsit nehezíti a helyzetet, viszont ettől függetlenül tudniuk kell harcolni, dolgozni egymásért a fiúknak.

A sérülések tekintetében sajnos nagyon peches volt a csapat az elmúlt hetekben. Volt már kéztörés, bokasérülés, tehát nem éppen a rövid gyógyulási idővel megúszható problémák. Ezért egyre kevesebb a harcba küldhető friss játékos, mivel a játéknapok is sűrűn követik egymást. Olyan is előfordult, hogy éppen a sérülések miatt egy adott mérkőzésre a szükséges 18-as keretet sem tudták kiállítani. A hidegebb időben még jobban nő a sérülések kockázata, tehát van miért izgulni az együttesnek.

Az eddigi mérkőzések különlegessége, hogy a korábbi hazai pályás elég gyenge szereplés teljesen eltűnt, sokkal jobban játszik a csapat hazai környezetben. Tavaly az idegenbeli tabellát megnyerte a klub, viszont a békéscsabai meccsek mérlege szörnyű volt. Idén egy 180 fokos fordulattal hazai pályán eddig veretlenek, csak egy döntetlenjük volt. Jó ez, mert így a saját szurkolóinak mutatja meg a gárda, mit tud a pályán, és ezt a lendületet kell elvinni Békéscsabán túlra is.

A következő mérkőzésekről a klub honlapján tájékozódhatnak.

A Boér Gáborral készült teljes interjút itt meghallgathatják.

hirdetés

Szóljon hozzá!

61 − = 51