Vereséget szenvedett Nyíregyházán a BRSE

nyíregyházán Itt még melegített a csapat. Fotó: BRSE / Facebook

3:2-re vereséget szenvedett Nyíregyházán a Békéscsabai Röplabda SE. A csabai alakulat a hosszú mérkőzés alatt hol jobb, hol rosszabb formáját hozta, ami most sajnos a meccs elvesztését jelentette.

hirdetés

Eddig jó emlékek kötötték a csabai csapatot a Continental Arénához. Legutóbb a két fél küzdelme csabai győzelemmel végződött, melynek eredményeként a BRSE emelhette magasba a bajnoki trófeát. Nem utazott a csapattal Ksenija Ivanovic és Sebestyén Flóra sem, valamint Sanja Gommans debütálása sem ezen a napon történt.

hirdetés

A mérkőzés első pontját a csabaiak szerezték, de ezt követően három gyors hazai egység érkezett, amelyre Perovic válaszolt egy bombával. A folytatásban a Nyíregyháza felszabadultan játszott és 4 pontos előnyt sikerült kialakítaniuk, 8:4. Kormos Mihály időkérése után sem változott az első szett képe. Mindkét oldalon sok hibával játszottak a játékosok, amelyből a nyírségiek jöttek ki jobban és növelték az előnyüket. Az újabb vendég időkérés sem segített, 15:10-nél Fábián érkezett Tálas helyére. A hazaiak megtartották előnyüket a szett végére és 25:19-re megnyerték az első etapot.

A második játékrészben sem került a helyére a bajnoki címvédő játéka. Pontatlan nyitások és feladások, gyenge nyitásfogadás jellemezte a csabaiakat, melynek köszönhetően a hazaiak elhúztak. Kormos Mihály időkérését követően tovább nőtt a Nyíregyháziak előnye, 11:6. Ezt követően újabb időkérés következett, amely után először Glemboczki, majd Perovic volt eredményes, 13:9. Pekárik váltotta Bodnárt, aki egyből lesújtott. Azonban a vendégek ismét növelték az előnyüket, miután nem először a mérkőzésen a játékvezető rossz érintést fújt Tálas ellen, 18:12. Bodnár szervái és Mlinar ejtése, majd bombája után visszajött 4 pontra a BRSE. A folytatásban viszont Nyíregyháza érvényesítette az akaratát és visszatornázták 8 egységnyire előnyüket, 23-15. Innen már nem volt visszaút, és 2-0-ra módosította az eredményt a hazai csapat.

A harmadik játszmát magabiztosabban kezdte az ötszörös magyar bajnok, Glemboczki és Mlinar támadásai után Pekárik blokkját követően 0-3-ra vezettek a csabai lányok. A meccsben maradásért küzdő BRSE nyomást helyezett a házigazdára, Medic beköszönt centerből, majd Mlinar volt eredményes, 2:9. A Nyíregyháza kezdett magához térni, egészen 4-re sikerült lefaragni a hátrányukat, majd Perovic és Glemboczki kezeskedett arról, hogy ismét 7 legyen az előny, 6-13. Egy igencsak véleményes játékvezetői ítélet fordulatot hozott és egészen 1 pontra felzárkóztak a hazaiak, 14:15. Ezt követően Medic először centertámadásból, majd blokkból is eredményes volt, de Mlinar is odapörkölt a nyírségieknek, 15:19. A BRSE a folytatásban is tartotta az előnyt, 17:22. A hazaiak nem adták olyan könnyen a szettet és egészen 3 pontra visszajöttek, de csabai időkérést követően végül sikerült lezárni a harmadik etapot 22-25-re, így 2-1-re módosult az állás.

A negyedik játékrészben fej-fej mellett haladtak a felek, óriásit küzdött mindkét fél. Hosszú és izgalmas labdameneteket hozott a mérkőzés ezen szakasza, amelyből a hazaiak jöttek ki jobban és átvették a vezetést, 8-6. Kormos Mihály időkérése után 9-nél kiegyenlítettek a csabai lányok, de a sok hiba miatt ismét a Nyíregyháza volt kedvezőbb helyzetben, 11:9. A BRSE azonban egy pillanatra sem adta fel, Perovic és Mlinar bombázták az ellenfelet. Majd a szerencse is melléjük szegült és Szpin fogadása az ellenfél térfelére pattant, így ismét a csabaiaknál volt a vezetés, 12:13. A folytatásban azonban összeállt a Fatum védelme, így tetemes előnyt tudott kiépíteni a hazai csapat.

De ezzel még nem volt vége, 22:18 után Perovic életerős támadásból majd Bodnár blokkból csökkentette 2 pontra a hátrányt. Aztán egy eszméletlen Molcsányi mentés után Glemboczki volt eredményes, 23:22. Elcsendesült a Continental Aréna Perovic újabb bombája után, amely a döntetlent jelentette. Összeállt a csabai védelem, Mlinar blokkját követően egy 23:24-re megszerezte az előnyt a BRSE. Egyenlíteni tudott a hazai csapat, de óriásit hibáztak, a rontott szerva után ismét 24:25 volt az állás. Szórakoztató és izgalmas játékmeneteket láthattak a szurkolók, egy hazai ejtés után ismét egál volt. Szó szerint csúsztak, másztak a játékosok a padlón, nem ismerve elvesztett labdát. Medic blokkja után ismét a BRSE vezetett, és horrorisztikus küzdelemben 26:28-ra nyerte a szettet a BRSE, így 2:2-re módosult a mérkőzés állása.

A mindent eldöntő, ötödik szettet pontosztozkodással kezdték a felek, egyik csapatnak sem sikerült előnyt kialakítania, 4:4. A csabai lányok azonban ki tudták használni a hazai csapat hibáit 4:6-ra módosítani az eredményt. Egy érdekes szituációt követően a hazaiak vezetőedzője bizonyára trágár kifejezéssel illethette a játékvezetőt, aki nem tétovázott és piros lappal jutalmazta Hollósy Lászlót, tehát 3 pontra nőtt a csabai előny. Közel került a találkozó megnyeréséhez a BRSE, de 5:9 után nem volt, aki befejezze a támadásokat, rendre rossz megoldásokat választottak a vendégek.

Tálas feladását követően Bodnár csúszott meg a padlón, aki így nem tudott ugrani a labdára, 9:9-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző. A hazaiak nyitást rontottak, de egy támadás után ismét egalizálni tudtak. Rémálommá vált a csabai álomkezdés, négy pontos előnyt alakított ki a hazai gárda, így négy mérkőzéslabdához jutottak. Az elsőt még hárítani tudta a BRSE, azonban a másodikat már nem, így a mérkőzést 2 óra után a Nyíregyháza nyerte meg.

Kormos Mihály így értékelte a találkozót Nyíregyházán: “A mérkőzés első két játszmájában, nyitásban és nyitás-fogadásban csapni való teljesítményt nyújtottunk, ami megpecsételte a sorsunkat ebben a periódusban. Miután stabilizáltuk játékunkat, sikerült egy fokozattal feljebb kapcsolni és kiegyenlíteni a mérkőzést. A döntő játékban 9-5-ig végig a kezünkben volt az irányítás, de a végére elfogytunk, nem tudtuk pontokra váltani a lehetőségeinket, még az ellenfelünk igen, így ők tudtak győztesként távozni ma a pályáról.”

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 7 = 1