Figyelemfelhívó séta a Nemzetközi Rákellenes Világnap apropóján

Fotó: bekesjarasok.hu

A Békés Megyei Kormányhivatal a Nemzetközi Rákellenes Világnap (november 7.) apropóján, a „Közös érték az egészség” program részeként – a hagyományokhoz híven – figyelemfelkeltő sétát rendezett pénteken. A közös séta célja az egészséges életmód, illetve a megelőzés fontosságának hangsúlyozása volt.

A kormányhivatal munkatársai a Derkovits sor 2. – Árpád sor – Munkácsy-híd – CsabaGyöngye Kulturális Központ – Békés Megyei Könyvtár – Malomtér – Munkácsy-híd – Derkovits sor közötti szakaszon megtett közös sétával hívták fel a figyelmet arra az igen fontos, orvosilag igazolt tényre, miszerint a rákos megbetegedések mintegy 40 százaléka megelőzhető lenne az egyszerű, mindennapos egészségmegőrzési szabályok betartásával.

hirdetés

A séta résztvevőit a Békés Megyei Kormányhivatal épülete előtt dr. Krizsán Anett igazgató köszöntötte, aki szintén a megelőzés és az egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyozta.

“Bizakodásra adhat okot, hogy Békés megyében a kötelező szűrővizsgálatokon megjelenők száma, aránya meghaladja az országos átlagot” – hangsúlyozta dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella.

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya vezető-helyettese azt is hozzátette, hogy évente világszerte 12 millió új rákos esetet diagnosztizálnak és 7,6 millióan vesztik életüket a megbetegedés miatt. Sajnálatos módon, Magyarországon is egyik vezető halálok a daganatos megbetegedések. A rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, a minimalizált alkoholfogyasztás, a dohányzás kerülése azonban mind-mind csökkenti a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát – tette hozzá dr. Gaálné dr. Maráczi Gabriella.

Forrás: bekesjarasok.hu

Szóljon hozzá!

33 + = 35