Belvár Galéria: ezúttal Nógrádi Csilla mutatkozott be

belvár Fotó: Körös Hírcentrum

Nógrádi Csilla festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban, a Belvár Galériában.

hirdetés

A megjelenteket elsőként Szilágyi Tibor intézményvezető köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a Belvár Galéria már régi hagyománya az iskolának, minden tanévben két kiállítást igyekeznek bemutatni. Az alkotóművészek békéscsabaiak, vagy a városhoz kötődnek. A tárlat egyik különlegessége, hogy Csilla maga is az iskola tanára. A képekről sugárzik a természet szeretete, részben ezért is érdemes mindenkinek megtekinteni őket.

hirdetés

A kiállítást Korcsok János művésztanár, fafaragó nyitotta meg. Elmondta, hogy Nógrádi Csilla művészeti tanulmányait Békéscsabán kezdte, majd Nyíregyházán szerzett diplomát. Több mint egy évtizede van a tanári pályán, a Belvárban ez a második éve. Többször elnyerte a Békéscsaba önkormányzata által a fiatal művészek számára kiírt ösztöndíjat, ezek a képek is nagyrészt akkor, ebből a támogatásból születtek. Számos kiállításon vett már részt ezelőtt is, például a Jankay Galériában is mutatták már be alkotásait.

Művészi élete nem választható el szeretett hobbijától, a lótól, a lótartástól. A képek nagy része is ezt adja vissza. Korcsok János ezután röviden bemutatta a kiállított alkotásokat. Nagy részük portré, természetesen a lovakról, de néhány más technikával készült alkotást is megcsodálhatnak az érdeklődők. A lovak képei egy-egy jellemrajznak is beillenek, szinte mindegyik más érzést közvetít.

A napraforgót is előszeretettel ábrázolta a művész. Ami ezeken a képeken szembeötlő, hogy nagyon sok a napfény: világosak, élénkek a színek, sugárzik róluk a nyári hangulat. Ugyanez a fény jelen van a lovas alkotásokon is. Megcsillannak a lószerszámok és csillog a lovak szeme is. Ez is csak növeli a boldogság érzését, a pozitív kisugárzást.

 

Szilágyi Tibor köszöntőjét itt hallgathatják meg.

 

Korcsok János megnyitó beszédét itt hallhatják.

 

A kiállítás megnyitóján készült képeink:

hirdetés

Szóljon hozzá!

96 − 89 =