Békéscsaba is nyert a HISZEK Benned Sport Programban

Közel 10 millió forintot nyert Békéscsaba a Hiszek Benned Sport Program megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság pályázatán, Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár döntése alapján. A hírről Szarvas Péter polgármester számolt be hivatalos Facebook oldalán.

hirdetés

A program keretében az alábbi sportesemények megszervezésére kapott támogatást a megyeszékhely:

hirdetés
  • Oviúszás és Óvodai bukfencparádé

Fontos, hogy a gyermekek a lehető leghamarabb közeli kapcsolatba kerüljenek a sportokkal. Ez a program nagyszerű lehetőséget biztosít a legkisebbnek is, hogy megismerkedjenek az úszás és a torna örömeivel. Tavaly a labdás sportágakat ismerhették meg a kicsik a torna mellett.

  • Sportolj együtt olimpikonokkal!

A program célja, hogy a sikeres sportolók példaképként álljanak a fiatalok elé. Ez a program új impulzust jelent a mindennapos testnevelésben is. Már a korábbi években is nagy sikert aratott a diákok körében.

  • Családi sportfesztivál – sportolj együtt anyával és apával!
  • Úszni mindig jó! – A Belvárosi uszoda hétvégi nyitva tartása

Az Árpád Fürdőben rendelkezésre álló vízfelület sokszor nem elegendő a sportolók és a lakosok számára, amely problémán enyhíthet a 33 méteres medence szombat-vasárnap 4-4 órás kinyitása. Ezt a lehetőséget 2016. ősze óta igyekeznek biztosítani a lakosságnak.

  • Középiskolai Sportparádé
  • „Nők napja! – egész napos sportprogram hölgyeknek

A hölgyeket célzó egész napos eseményen számos sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők. Továbbá lesz életmód tanácsadás, terhes- és gyerektorna, “idősebbek is elkezdhetik” foglalkozás és ételkóstolás.

A HISZEK Benned Sport Program (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) célja az egészséges életmódra nevelés. Általa lehetőség nyílik a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségek kiaknázására a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésére az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében – írja honlapján a Sportegyesületek Országos Szövetsége.

Békéscsaba 2016 óta pályázik a programban, mindig van olyan ötlet, ami támogatást kap. A 2018-as kiírásban közel kétszer annyi forrást nyert az önkormányzat, mint az előző évben. A sportolj együtt olimpikonokkal például mindig kivétel nélkül nagy sikerrel zajlik. A tavalyi programok közül is már sok az óvodás korosztályt célozta meg, hogy minél hamarabb megismerhessék a mozgás örömét. Ezúttal is a fiatalok kerültek előtérbe, hiszen az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A Hiszek Benned Sport Program kapcsán, Szarvas Péter polgármesterrel beszélgettünk:

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 89 = 91