Sainz: Schumacher neve nem garancia a sikerre

Fotó: Kaiser Erika

Mick Schumacher neve még nem jelent sikert a Forma-1-ben, legalábbis Carlos Sainz így gondolja, akinek a neve szintén nem ismeretlen az autósport világában, hiszen ő a rally legenda, Carlos Sainz fia.

Nemrég Lewis Hamilton mondta el egy interjúban, hogy az újdonsült F3-bajnok, Mick Schumacher szerinte biztosan édesapja útját követi majd és eljut a Forma-1-ig. Sainz szerint azonban egy ilyen híres vezetéknév átok is néha.

hirdetés

„Az elején a nyomás hatalmas. Korábban minden gokartos ellenfelének azt mondhatták a szüleik, hogy remek lenne megverni Mick Schumachert. A neve ugyan megnyithat egyes ajtókat, de győzelmek és eredmények nélkül nem lehet eljutni az F1-ig.

A McLaren jövő évi pilótája szerint egy generációváltás kellős közepén vagyunk, hiszen egyre több fiatal veti meg a lábát a Forma-1-ben.

„A tapasztalat kulcsfontosságú, tehát érdekes lesz látni, mit tudnak a fiatalok az öreg rókák ellen. Örömmel látom, hogy olyan tehetségek, mint Lando Norris, vagy George Russell lehetőséget kapnak. Még csak 24 vagyok, de jövőre már az ötödik szezonomat kezdem itt. Ez őrület.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!

57 − 51 =