Ismét ünnepelhettek a BRSE-szurkolók

BRSE Fotó: BRSE / Facebook

Vasárnap este hazai pályán végre ismét győzelmet aratott a BRSE – a szurkolók legnagyobb örömére. Bár a BL-től korábban el kellett búcsúznia a csapatnak, most újra van mit ünnepelni a lányoknak.

hirdetés

A Bajnokok Ligájából való kiesést követően vasárnap rangadó várt a címvédő Swietelsky-Békéscsaba csapatára, ahol Tálas Zsuzsáéknak lehetőségük nyílt visszavágni az október elején Újpesten elszenvedett vereségért. A csabaiak dolgát nehezítette, hogy a Lengyelországban megsérült Glemboczki Zóra, a hetek óta maródi Ksenija Ivanovic nem volt keretben, azonban a fiatal Sebestyén Flórát már nevezte Kormos Mihály.

hirdetés

A BRSE ragadta magához a kezdeményezést az első szett elején, 6:3-ra, majd 10:5-re is vezetett a címvédő. Elszántan küzdött minden labdáért a hazai együttes, Kántor Sándor rövid időn belül másodjára kényszerült időkérésre. Folyamatosan cserélt a vendégek edzője, de a jól játszó Békéscsabán semmilyen összetételben nem talált fogást az UTE, az első játszma sima hazai győzelmet hozott.

A második etap elején magához tért az UTE, de a BRSE nem hagyta leszakítani magát, egy darabig egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. A játszma közepe újabb fordulatot hozott, a vendégek átvették a kezdeményezést és közel kerültek a szettgyőzelemhez. De a hazaiak innen is visszakapaszkodtak és két labdájuk is volt a 2:0-hoz, azonban nem tudtak élni a kínálkozó lehetőséggel, így az Újpest fordított és egyenlített.

A harmadik játszmában rendezte a sorokat a BRSE, jelentős előnyt dolgoztak ki a hazaiak. Perovic nyitásai, Molcsányi mezőnymunkája mellett a sokak által hiányolt centertámadások is ültek. Bár zárkózott ugyan a fővárosi gárda, de mindez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

Ezzel még nem volt vége, a negyedik szettben az UTE mindent megtett az egyenlítésért. Valdez vezetésével életben tartották a reményt. Azonban a játékrészt követően sebességet váltott a BRSE és pontról pontra húzott el riválisától. Az elszántan röplabdázó bajnoki címvédő megőrizte előnyét ezzel megnyerte a lélektanilag fontos összecsapást.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a remek hangulatot teremtett a két tábor. A kitartóan szurkoló hazai szimpatizánsok mellett elismerés illeti az Újpest fanatikusait, akik jelentős létszámban, komoly hangerővel és sportszerűen buzdították kedvenceiket. Kormos Mihály szakmai igazgató a mérkőzés után így nyilatkozott: “Lélektanilag fontos győzelmet arattunk. Sok nehézséggel küzdöttünk az elmúlt időszakban, dolgozunk, hogy mielőbb visszatalálunk a helyes útra.”

Sanja Bursac személyében nyitásfogadó ütővel bővült a keret. Fotó: BRSE
Új játékossal bővült a keret

Szintén friss hír, hogy bővült a csapat játékosállománya. Egy jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nemzetközi szinten is jegyzett nyitásfogadó ütővel erősítette meg keretét a Békéscsabai Röplabda SE. A 28 éves, 178 cm. magas sportoló nagyon fiatalon a legendás Postar 064 Beograd csapatánál mutatkozott be az európai kupaporondon Darko Zakoc keze alatt. Majd 19 esztendősen Franciaországba igazolt, ahol a Le Cannet Rocheville együttesében 5 évet, míg az RC Cannes csapatában 3 idényt játszott, ez utóbbinál csapatkapitány is volt. Tavaly pedig Kínában légióskodott. A szerb korosztályos és a Zoran Terzic által irányított felnőtt válogatottban is ért el sikereket. Sanja nyáron férjhez ment, így Gommans néven szerepel Békéscsabán. A játékos a szezon végéig szóló megállapodást írt alá a bajnoki címvédővel.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 77 = 86