126 betöltetlen tanári állás van a Békéscsabai Tankerületben

tanárhiány

Október közepén mintegy 1300 betöltetlen pedagógus álláshely volt a Klebelsberg Központ (KK) által fenntartott intézményekben. Békéscsabán a legrosszabb a helyzet.

hirdetés

Az összesítést a Népszava készítette a tankerületi központoktól kapott adatok alapján, amiket közérdekű adatigénylés után kaptak meg. Mindebből kiderült, hogy Békéscsabán a legrosszabb a helyzet, ahol 126 betöltetlen tanári álláshely van. A minisztérium szerint viszont nincs pedagógushiány.

hirdetés

Az összesített adatok szerint október első felében pontosan 1286,85 betöltetlen pedagógus álláshely volt a tankerületek által fenntartott intézményekben -írja a Népszava.

Az adatok alapján elmondható: a pedagógushiány leginkább a vidéki településeken tapasztalható, ugyanakkor Budapest több tankerületében is magas a betöltetlen álláshelyek száma. A Népszava által igényelt közérdekű adatokból az is kiderül, gyógypedagógusok és iskolapszichológusokból is hiány van. A tankerületek 421,5 betöltetlen gyógypedagógus, és 72 betöltetlen iskolapszichológus álláshelyet ismertek el.

hirdetés