Útfelújítás valósult meg Gyulán

útfelújítás Dr. Görgényi Ernő polgármester és Alt Norbert alpolgármester. Fotó: Körös Hírcentrum

Egy 2006 óta húzódó útfelújítás, -építés végére kerülhetett pont október 30-án Gyulán. Alt Norbert, a település alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy végre volt lehetősége az önkormányzatnak beváltani ezt az ígéretet is.

hirdetés

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kifejtette, hogy különböző pályázati forrásokból vagy az önkormányzat saját költségén számos út épült vagy újult meg az elmúlt hónapokban a fürdővárosban. Ezúttal a Kosztolányi Dezső utca jelenlegi állapotáról számoltak be, ez a fejlesztés is rövid időn belül elkészül. Az út két jól elkülöníthető városrészt, Szentpálfalvát és Máriafalvát köti össze. Korábban itt szórt kavicsos út volt.

hirdetés
útfelújítás
Fotó: Körös Hírcentrum

A most megépült út nagy forgalmat bonyolít majd le, sok kert található ezen a területen. Egy durván 363 méter hosszú útszakaszról van szó, aminek a kavicságya már korábban elkészült, csak sajnos az évek alatt el is használódott. Ezt itt-ott fel kellett javítani, majd két réteg aszfaltburkolatot kapott a teljes útfelület. Erre azért volt szükség, mert nagyobb mezőgazdasági gépek is használhatják később ezt az utat. Az úttal párhuzamos járda szintén újra lett rakva, ezzel is megkönnyítve a közlekedést. A projekt körülbelül 42 millió forintba került.

útfelújítás
Kép: Google

Az úttest hivatalosan még nem használható, még a vasúti kereszteződést jelző táblákat ki kell helyezni, hogy biztonságos legyen a közlekedés. Az úttest és a járda közötti területre pedig egy vas korlátot építenek még ki. Alt Norbert azzal zárta gondolatait, hogy felhívta mindenki figyelmét a biztonságos közlekedésre. Azért mert az aszfalt elkészült, az út még nem lett kész, kellenek a táblák, figyelmeztető jelzések is. De természetesen a kihelyezés után is körültekintéssel közlekedjen mindenki!

A tájékoztató hangfelvételét itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 3 =