Tatiana Calderon túl van első F1-es tesztjén

Fotó: Sauber Motorsport AG

A Sauber tesztpilótája, Tatiana Calderon tegnap vezethetett első alkalommal Forma-1-es autót. Az eseményre Mexikóban került sor, Pirelli teszt és filmforgatás keretében.

hirdetés

A kolumbiai versenyzőnő körülbelül 10 centivel alacsonyabb, mint a Sauber versenyzői, így kellett egy kicsit alakítani az autón, hogy Tatiana kényelmesen érezze benne magát.

hirdetés

“A pedálokat el kell érnem, szóval csináltak rá némi platformot.” – mondta Calderon a RaceFansnek.

Tegnapi tesztjével Calderon lett az első Latin-amerikai nő, aki F1-es autót vezetett hivatalos eseményen.

“Nem tudom leírni az érzést, milyen az autóban ülni, nem is akarok visszamenni a GP3-as autómba.” – mondta a 25 éves versenyzőnő a teszt után. “Mióta csak versenyezni kezdtem, az volt az álmom és célom, hogy egy nap a legmagasabb szinten vezethessek.”

“A Sauber C37-est vezetni hihetetlen élmény volt. Az erő, a fékezés, az autó tapadása hihetetlen és nagyon jól éreztem magam a pályán. Pár kör után megszoktam a sebességet és nagyon jól éreztem magam. Szeretném megköszönni az Alfa Romeo Sauber F1 Teamnek, az Excuderia Telmexnek, a Telcelnek, az Infinitumnak és a Claronak, hogy nekem adták ezt a lehetőséget ma és megbíztak vele, hogy elvégezzem a munkát. Erre a napra örökké emlékezni fogok.”

“Tatiana első alkalommal vezetett Forma-1-es autót és nagyon jó munkát végzett.” – mondta Xevi Pujolar főmérnök. “Örömmel látjuk, hogy jól teljesít és nagyon meggyőző az elszántsága és munkamorálja. Ez az esemény pozitív lépés a sportunk számára és alig várjuk, hogy láthassuk, hogyan fejlődik tovább Tatiana.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 56 = 66